FÖLJ OSS PÅ       

BLOGG

Släck ljuset för en ljusare framtid! 
På lördag är det åter dags att visa ditt engagemang för miljön genom att släcka ljuset mellan klockan 20.30 – 21.30! Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på något sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, hav, vattendrag, mark, luft, djur och växter. Earth Hour handlar om mer än att släcka ljuset en timme. Det handlar om att försöka leva lite grönare i vardagen. Utmana dina vänner att leva mer klimatsmart!

Här är några av mina enkla vardagsmiljöval:
Nej tack till sköljmedel! För något år sedan var ftalater ett ord jag aldrig någonsin hört. Sedan började jag läsa om ftalater, en samling mjukgörande kemikalier, som visade sig finnas i bland annat sköljmedel för att göra kläderna mjuka. Dessa kemikalier som inte kan brytas ner av våra reningsverk utan istället får de följa med ut i våra vattendrag. Och där och då slutade jag använda sköljmedel. För att släppa ut helt onödiga kemikalier i vår natur, det vill inte jag bidra till!

Nej tack till den jättedåliga jätteräkan! Den kallas även för scampi, gambas, tigerräka och tropisk räka. Jätteräkor är en av världens värsta miljöbovar, så jag har bestämt mig för att bli anti scampi. En sushi utan jätteräka, tack!

Nej tack till plastpåsar! Enligt statistik från FN förbrukar världen cirka 1000 miljarder plastpåsar per år. Helt galet! Jag har alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar.

Nej tack till engångsmuggar! Varje år tillverkas cirka 500 miljarder engångsmuggar i papper, det innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Istället har jag med mig min alldeles egna KeepCup mugg. En latte ”to go”, tack!

Ja tack till mer ekologiskt! Att handla är som att rösta. Röstar du på bra hälsa för dig som konsument, för arbetarna, ett drägligt liv för djuren, för bra miljö både i Sverige och längre bort? Eller röstar du på besprutning, gifter, barnarbete, djur som hålls under vidriga förhållanden och en förstörd miljö?
Det som vi röstar på, det får vi!

Earth Hour
Earth Hour 2014 infaller lördag den 29 mars klockan 20.30 – 21.30

2014-03-27 @ 18:12:04
#1
Tablets For Sale Uk in Bryan .
2016-09-23 @ 11:22:52
#2
Det tschechien apotheke har betydning for omsætningen af forskellige stoffer i kroppen, bl.
2016-11-24 @ 11:09:12
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 6gtjFy:
Kommentarer:
Fortsätt »