FÖLJ OSS PÅ       

BLOGG

Ta hand om din kropp med giftfria hudvårdsprodukter som är bra - både för dig och miljön!

OLIVTVÅL MED LAGERBLADSOLJA
Handgjord och mycket välgörande olivtvål med 20 % lagerbladsolja - perfekt för torr hud! Den innehåller inga animaliska produkter, parfym, kemikalier, färg eller konserveringsmedel. Lagerbladsoljan gör tvålen extra läkande och antiseptisk. Passar personer med torr hud, psoriasis, eksem, hudirritation och klåda. Även bra för hårtvätt och att förebygga mjäll, torr hårbotten och återställa strukturen i fett, skadat och livlöst hår. 

LÄS MER OCH KÖP HÄR
Olivtvål


EKOLOGISK HAND- OCH FOTKRÄM
Dina torra och spruckna händer och fötter kommer att tacka dig för att du använder en kvalitetsprodukt med bara naturliga ingredienser. Krämen mjukgör och återfuktar och kan även användas på knän, armbågar och underben. Den absorberas snabbt och man upplever ingen kladdighet. Bäst av allt den är ekologisk, Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter.

Tips!
Tuben som innehåller 25 ml passar dig som vill testa krämen för första gången eller som vill packa med en mindre tub på resan.

LÄS MER OCH KÖP HÄR
SALTSKRUBB

Underbart uppfriskande kroppsskrubb från BiOliv med doft av citron. Den gör huden fantastiskt mjuk och ökar blodcirkulationen. Dessutom är den mycket näringsrik och stimulerar cellförnyelse. Bäst av allt den är Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animailska biprodukter. Använd en handfull skrubb och massera försiktigt in över hela kroppen när huden är fuktig. Skölj bort med vatten. Ingen hudkräm behövs efter denna snabbverkande spabehandling.

Tips!
Till torra och nariga händer - ta lite saltskrubb och gnugga in ordentligt i händerna. Skölj av och dina händer blir mjukare och lenare än vad de någonsin har varit!

LÄS MER OCH KÖP HÄRLYPSYLBEROENDE

Torra läppar, spruckna läppar eller nariga läppar lider många av och ofta är det faktiskt vi själva som ställt till det med överanvändning av läpprodukter som snarare torkar ut läpparna än ger dem fukt.

Lypsyl – användning
Lypsyl hjälper för stunden så att dina läppar känns mjuka, men den gör även så att läpparna slutar producera eget fett, vilket gör dem torrare och torrare och du måste då smörja in oftare och oftare. Slutar man använda produkten brukar läpparna först börja brännas för att sedan spricka och bli väldigt torra och flagande. Det är mycket besvärligt med svidande torra läppar och så fort man använder Lypsyl så lindras besvären. Man blir Lypsylberoende med extremt torra läppar som följd!

Lypsyl – ingredienser
Ingredienserna i klassisk Lypsyl är paraffin och kokosolja. Kokosolja är ett mättat fett som är rikt på näring. Paraffinet fungerar som en skyddande barriär och tas inte upp av huden. Tyvärr förhindrar paraffinet huden från att ta till sig näringsrika ämnen. Paraffinet kan också irritera huden och leda till ett ökat antal pormaskar. Lypsyl innehåller också Paraffinum Liquidum det vill säga flytande paraffin. Värt att veta är att paraffin är en form av mineralolja som utvinns ur råolja och dess funktion är att blockera hudens porer. När man letar efter ett cerat så ska man läsa vad det innehåller och undvika de som har paraffin som ingrediens. 

Slut med Lypsylberoende
Istället för Lypsyl bör man använda läppsalva som baseras på bivax som inte ”kväver” huden på samma sätt. Andra ingredienser man bör leta efter är vegetabiliska oljor som hjälper huden att effektivare ta till sig både fukt och fett. Jag använder endast ekologisk läppsalva från BiOliv och mina läppar älskar den. Den är inte kladdig och skapar inget behov att fortsätta smörja. Den innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter. Istället innehåller den ämnen som skänker vård och omtanke till mina läppar så som bivax, kamomillolja, propolis och ekologisk honung.

LÄS MER OCH KÖP HÄR


2018-04-08 @ 15:37:31
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden JYShnC:
Kommentarer:
Fortsätt »