FÖLJ OSS PÅ       

BLOGG

Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på ett eller annat sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, vatten, luft, djur och växter. Miljön och hur vi ska värna om den ligger oss på JDOTS varmt om hjärtat och vi vill gärna hjälpa dig att göra grönare vardagsmiljöval och leva lite mer miljömedvetet.

Här följer tips på några enkla vardagsmiljöval:

Nej tack till sköljmedel! För något år sedan var ftalater ett ord jag aldrig någonsin hört. Sedan började jag läsa om ftalater, en samling mjukgörande kemikalier, som visade sig finnas i bland annat sköljmedel för att göra kläderna mjuka. Dessa kemikalier som inte kan brytas ner av våra reningsverk utan istället får de följa med ut i våra vattendrag. Och där och då slutade jag använda sköljmedel. För att släppa ut helt onödiga kemikalier i vår natur, det vill inte jag bidra till!

Nej tack till den jättedåliga jätteräkan! Den kallas även för scampi, gambas, tigerräka och tropisk räka. Jätteräkor är en av världens värsta miljöbovar, så jag har bestämt mig för att bli anti scampi. En sushi utan jätteräka, tack!

Nej tack till plastpåsar! Enligt statistik från FN förbrukar världen cirka 1000 miljarder plastpåsar per år. Helt galet! Jag har alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar. Tips på fina tygkassar hittar du HÄR!

Nej tack till engångsmuggar! Varje år tillverkas cirka 500 miljarder engångsmuggar i papper, det innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Istället har jag med mig min alldeles egna KeepCup mugg. En latte ”to go”, tack!

Jag vet inte hur det är med er men Wettextrasor är bland det äckligaste jag vet. Som tur är finns det ju andra och betydligt bättre alternativ! I mitt kök är Växbo Lins fantastiska disktrasor i 100 % lin ett måste. När den är smutsig kokar jag den i en kastrull med vatten på spisen eller tvättar den i tvättmaskinen, så är den som ny igen.

Ja tack till mer ekologiskt! Att handla är som att rösta. Röstar du på bra hälsa för dig som konsument, för arbetarna, ett drägligt liv för djuren, för bra miljö både i Sverige och längre bort? Eller röstar du på besprutning, gifter, barnarbete, djur som hålls under vidriga förhållanden och en förstörd miljö?
Det som vi röstar på, det får vi!

2017-06-21 @ 12:25:06
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 8y9UD6:
Kommentarer:
Fortsätt »