FÖLJ OSS PÅ       

BLOGG

Nu är det högsäsong för värmeljus. Det traditionella engångsvärmeljuset har en ljuskopp i aluminium som är svår att samla in för återvinning. I Sverige förbrukas över 300 miljoner värmeljus per år vilket motsvarar en förbrukning om över 225 ton aluminium. Uppskattningsvis återvinns knappt hälften. Produktionen av aluminium förbrukar även mycket energi. De traditionella värmeljusen är med andra ord ett dåligt alternativ ur miljösynpunkt.

Värmeljus är en miljöbov

Återvinn på rätt sätt

Tag loss den lilla runda vekeshållaren som är av stål ur aluminiumkoppen. Sedan slängs båda delarna var för sig i metallåtervinningen. Då kan återvinningsanläggningen separera bort stålet och aluminiumet brinner upp när stålet smälts ned.

En annan enkel och miljövänlig ljuspunkt
Oljelampa Candeye är en vacker okrossbar oljelampa med lång brinntid. Tillverkad av återvunna material (PET-plast och aluminium). Ett enkelt och miljövänligt alternativ till de kortlivade värmeljusen. Veken till denna oljelampa har evig livslängd. Du behöver bara fylla på med paraffinolja eller lampolja som du hittar här i JDOTS webshop eller i vanliga livsmedelsbutiker.

Oljelampa Candeye
2016-11-24 @ 11:38:40
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden svThER:
Kommentarer:
Fortsätt »