FÖLJ OSS PÅ       

BLOGG

Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på ett eller annat sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, vatten, luft, djur och växter. Miljön och hur vi ska värna om den ligger oss på JDOTS varmt om hjärtat och vi vill gärna hjälpa dig att göra grönare vardagsmiljöval och leva lite mer miljömedvetet. Här följer tips på tre enkla vardagsmiljöval:

• Jag vet inte hur det är med er men Wettextrasor är bland det äckligaste jag vet. Som tur är finns det ju andra och betydligt bättre alternativ! I mitt kök är Växbo Lins fantastiska disktrasor i 100 % lin ett måste. När den är smutsig kokar jag den i en kastrull med vatten på spisen eller tvättar den i tvättmaskinen, så är den som ny igen. Nu finns våra populära disktrasor från Växbo Lin i fler härliga färger. Vilken är din favoritfärg?

• Enligt statistik från FN förbrukar världen cirka 1000 miljarder plastpåsar per år. Helt galet! Själv har jag alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar. När butiksbiträdena erbjuder mig en påse så avböjer jag. Jag tackar och säger att jag kan ta drycken, plagget eller boken i handen eller i min tygkasse. Nu finns våra fina egentillverkade tygkassar i en mängd olika mönster och färger!

• Varje år tillverkas cirka 500 miljarder engångsmuggar i papper, det innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Istället har jag med mig min alldeles egna KeepCup mugg. En latte ”to go”, tack. Nu finns våra populära KeepCup åter i lager!
KeepCup


2015-11-03 @ 12:36:19
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden GM8cHT:
Kommentarer:
Fortsätt »