FÖLJ OSS PÅ       

BLOGG

Torra läppar, spruckna läppar eller nariga läppar lider många av och ofta är det faktiskt vi själva som ställt till det med överanvändning av läpprodukter som snarare torkar ut läpparna än ger dem fukt.

Lypsyl – användning
Lypsyl hjälper för stunden så att dina läppar känns mjuka, men den gör även så att läpparna slutar producera eget fett, vilket gör dem torrare och torrare och du måste då smörja in oftare och oftare.
Slutar man använda produkten brukar läpparna först börja brännas för att sedan spricka och bli väldigt torra och flagande. Det är mycket besvärligt med svidande torra läppar och så fort man använder Lypsyl så lindras besvären. Man blir Lypsylberoende med extremt torra läppar som följd!

Lypsyl – ingredienser
Ingredienserna i klassisk Lypsyl är paraffin och kokosolja. Kokosolja är ett mättat fett som är rikt på näring. Paraffinet fungerar som en skyddande barriär och tas inte upp av huden. Tyvärr förhindrar paraffinet huden från att ta till sig näringsrika ämnen. Paraffinet kan också irritera huden och leda till ett ökat antal pormaskar. Inte så kul!
Lypsyl innehåller också Paraffinum Liquidum det vill säga flytande paraffin. Värt att veta är att paraffin är en form av mineralolja som utvinns ur råolja och dess funktion är att blockera hudens porer. När man letar efter ett cerat så ska man läsa vad det innehåller och undvika de som har paraffin som ingrediens.
Lypsylberoende

Slut med Lypsylberoende
Istället för Lypsyl kan man använda läppsalva som baseras på bivax som inte ”kväver” huden på samma sätt. Andra ingredienser man bör leta efter är vegetabiliska oljor som faktiskt hjälper huden att effektivare ta till sig både fukt och fett.
För en tid sedan började jag använda en ekologisk läppsalva från BiOliv och mina läppar älskar den. Den är inte kladdig och skapar inget behov att fortsätta smörja. Den innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter. Hurra!
Istället innehåller den ämnen som skänker vård och omtanke till mina läppar så som bivax, kamomillolja, propolis och ekologisk honung. Nu kan du köpa läppsalva med Aloe vera och läppsalva med Ekologisk honung från BiOliv här i JDOTS webshop!
Ekologisk läppsalva

2014-09-18 @ 19:29:37
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 6CMZc7:
Kommentarer:
Fortsätt »