FÖLJ OSS PÅ       

BLOGG

Släck ljuset för en ljusare framtid.
I kväll är det åter dags att visa ditt engagemang för miljön genom att släcka ljuset mellan klockan 20.30–21.30!


Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på något sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, hav, vattendrag, mark, luft, djur och växter.

Här är några av mina enkla vardagsmiljöval:


Nej tack till den jättedåliga jätteräkan (även kallad för scampi, gambas, tigerräka och tropisk räka). Jätteräkor är en av världens värsta miljöbovar, så jag har bestämt mig för att bli anti scampi! En sushi utan jätteräka, tack!


Nej tack till plastpåsar! Enligt statistik från FN förbrukar världen ca 1000 miljarder plastpåsar per år. Helt galet! Jag har alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar.


Nej tack till engångsmuggar! Varje år tillverkas cirka 500 miljarder engångsmuggar i papper, det innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Istället har jag med mig min alldeles egna KeepCup mugg. En latte ”to go”, tack!


Nej tack till vanlig kattsand!  Katterna har fått en Peewee toalåda med helt miljövänlig träpellets. Både bra för miljön och för min plånbok!

2013-03-23 @ 14:59:26
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Qckycu:
Kommentarer:
Fortsätt »