FÖLJ OSS PÅ       

BLOGG

Missa inte vår stora utförsäljning med 30-50% rabatt på utgående produkter.
Gäller endast så långt lagret räcker.

Uförsäljning klippan plädar
2021-01-01 @ 18:58:21Vi är så glada att vi nu kan erbjuda våra kunder dessa fina honungsfärgade handstöpta ljus från Kalasljus. Finns det något bättre sätt att hälsa sig själv välkommen hem än att tända några ljus? På ett ögonblick skapas en känsla av fest och glädje men även trygghet och tröst.
Tända ljus-säsongen är här så passa på att fylla era lådor!

Kalasljus honung
Läs mer HÄR

2020-09-12 @ 11:58:2515 % rabatt på våra populära ullplädar från svenska Klippans Yllefabrik!

Inget går upp mot en supermjuk pläd i renaste lammull. Ullen är en nedbrytbar naturprodukt, vilket gör den till ett miljövänligt alternativ. Ullfibern är dessutom anpassad för alla väder och lätt att sköta, eftersom den är fukt- och smutsavstötande. Svep in dig i den i trädgårdsstolen och läs en god bok. Eller använd den i sovrummet som en varm vän när vinden tjuter utanför. En riktig JDOTS-favorit är den stilrena ullpläden Chevron. Den är tillverkad i ekologisk lammull och blir en snygg tidlös detalj på din soffa.

Klippan Yllefabrik


Unna dig själv eller någon du tycker om en riktigt mysig och vacker pläd från svenska Klippans Yllefabrik!
Nu får du 15 % rabatt på alla våra populära ullplädar.
Ange koden: ULLPLÄD i kassan så drar vi av din rabatt.
Erbjudandet gäller t.o.m. den 6:e september.

LÄS MER OCH KÖP HÄR
2020-08-31 @ 13:02:21Sedan jag läste boken ”Badskumt - gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg” av Katarina Johansson har jag blivit allt mer uppmärksam på kemikalier i hudvårdsprodukter. Steg för steg har jag rensat och bytt ut badrumsprodukter för att inte utsätta min kropp för onödiga och skadliga kemikalier samt bespara miljön.
Deolicious ekologisk deodorant

EKOLOGISK DEODORANT
Men vad ska man använda om man inte vill ha gift i armhålan? Min absoluta favorit i badrumsskåpet är Deolicious. Det är en helt naturlig, ekologisk och doftfri deodorant i krämform som tillverkas för hand på Gotland. Den är otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium, alun, parfym, parabener och andra kemikalier. Istället för att dölja svettlukten med en parfym jobbar Deolicious med att avlägsna bakterierna som orsakar lukten. Toppen, eller hur?
Deolicious ekologisk deodorantDeolicious ekologisk deo
EKOLOGISK HAND- OCH FOTKRÄM
Under coronavirusets framfart är en god handhygien av yttersta vikt. För många innebär det torra händer. Mitt bästa tips för att lindra torr hud är en ekologisk hand- och fotkräm. Dina torra och spruckna händer och fötter kommer att tacka dig för att du använder en kvalitetsprodukt med bara naturliga ingredienser. Krämen mjukgör och återfuktar och kan även användas på knän, armbågar och underben. Den absorberas snabbt och man upplever ingen kladdighet. Bäst av allt den är ekologisk, Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter.
Bioliv handkräm

OLIVTVÅL MED LAGERBLADSOLJA
I duschen använder jag denna härliga olivtvål med lagerbladsolja både som tvål och schampo. Den är handgjord och mycket välgörande med 20 % lagerbladsolja - perfekt för torr hud! Självklart innehåller den inga animaliska produkter, parfym, kemikalier, färg eller konserveringsmedel. Lagerbladsoljan gör tvålen extra läkande och antiseptisk. Passar personer med torr hud, psoriasis, eksem, hudirritation och klåda. Även bra för hårtvätt och att förebygga mjäll, torr hårbotten och återställa strukturen i fett, skadat och livlöst hår. 
Olivtvål med lagerbladsolja

TVÄTTMEDEL
Jag måste bara slutligen få tipsa om detta miljövänliga tvättmedel som endast består av olivtvål som krossats till tvålflingor. Mer miljövänligt än så här kan du inte tvätta! Det är drygt, skonsamt mot kläderna och effektivt mot fläckar. Du behöver inget sköljmedel och tvätten doftar underbart. Nu är det hög tid att säga nej till tensider, konserveringsmedel, fosfater, optiska vitmedel, parfym och färgämnen!
Psst ...testa även att använda i skurvattnet nästa gång du städar!
TVÄTTMEDEL Olivtvål
2020-08-13 @ 11:51:29Vår webbshop har som vanligt alltid öppet, så det går alldeles utmärkt att göra en beställning! Under veckorna 29 & 30 har vi något längre leveranstider än vanligt. Alla beställningar som kommer in under dessa veckor kommer att skickas den 27:e juli.
Ha en härligt skön sommar!


2020-07-15 @ 13:46:56Att hålla händerna igång är ett fint sätt att hålla sig lugn och trygg i dessa tider. Det är så roligt att se hur många som har tagit tillfället i akt och lagar mat och bakar.
Nu har vi fyllt på lagret med BALL MASON JARS. Den klassiska amerikanska glasburken Ball Mason Jar har i över 100 år använts för konservering och som dricksglas över hela USA. Locken är 100 % lufttäta - perfekta till förvaring, inläggningar, marmelader, sylter och kryddor men även för härliga soppor och chiapudding. De passar även utmärkt att servera drinkar, saft och annan dryck i. Varför inte använda dem som en personlig presentförpackning till mat, müsli eller praliner? Eller varför inte ställa fram dem direkt på bordet med en smaskig dessert i.

Om du inte vet vad du ska använda din Ball Mason Jar till så finns det hur mycket inspiration som helst på nätet. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med en glasburk - eller hur?! Enjoy!

LÄS MER OCH KÖP HÄR

Ball mason jar
2020-07-14 @ 13:30:23Svenska handstöpta herrgårdsljus

Finns det något bättre sätt att hälsa sig själv välkommen hem än att tända några ljus? Jag älskar levande ljus. På ett ögonblick skapas en känsla av fest och glädje men även trygghet och tröst. 

Ljus som ljus, eller? Faktum är att det skiljer sig oerhört mycket kvalitetsmässigt mellan ljus. Det viktiga är vad ljuset innehåller, för det är det som vi sen eldar upp och andas in. I våra svenska handstöpta herrgårdsljus finner du endast den bästa blandningen av stearin och paraffin vilket ger hög kvalitet och lång brinntid på ljusen. Stearin och paraffin finns i en mängd olika kvalitetsklasser, ju renare massa desto bättre ljus vad gäller brinntider, vad som eldas upp och släpps ut i luften och sedan andas in. Stearinet är producerat av vegetabiliskt och/eller animaliskt fett och är certifierat fritt ifrån palmolja. Paraffinet är certifierad RAL-paraffin som är en tillvaratagen restprodukt från raffineringen av petroleum, som renas och återanvänds till många produkter som tex hölje runt ost. Även bomullsveken är kontrollerad från bomullsplantage till färdig veke. 

Nu får du 15 % rabatt på alla våra populära handstöpta herrgårdsljus.

Ange koden: HERRGÅRDSLJUS i kassan så drar vi av din rabatt.
Erbjudandet gäller t.o.m. den 7:e juni 2020.


LÄS MER OCH KÖP HÄR
2020-05-27 @ 10:48:13Vi värdesätter alla lite kvalitetstid, privatliv eller eget utrymme. Kanske behöver man bara vila lite och ta en tupplur eller helt enkelt få sova ordentligt ifred. Detta gäller även för katter, hundar eller andra små älsklingar vi har runt om oss, och vårt tipitält är en perfekt plats för just det. Varm, mjuk och mysig!

Tipitält

Tipitält

Tipitält
The cutest hideaway for your precious darlings!
Läs mer HÄR
2020-03-16 @ 16:08:58Den fantastiska deofabriken på Gotland har varit stängd en längre tid på grund av flytt. Men nu är de äntligen up and running. Yeey!
Deolicious är en helt naturlig och ekologisk deodorant i krämform som tillverkas för hand på Gotland. Den är otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium, alun, parfym, parabener och andra kemikalier. Istället för att dölja svettlukten med en parfym, jobbar Deolicious med att eliminera bakterierna som orsakar lukten. Kan användas av både män och kvinnor i alla åldrar.

Deolicious
Läs mer HÄR!

2020-03-13 @ 13:48:22De säger att "curiosity killed the cat". Lyckligtvis säger de också att katter även har nio liv. “The Curious” är en kollektion av unika katter tillverkade i stengods. Vi älskar att varje katt har sitt unika utseende och personlighet. Handgjorda i Malmö.

The curious
Too cute to handle, mjau!
Läs mer HÄR

2020-01-28 @ 14:22:31Nu finns våra populära disktrasor från Växbo Lin i fler härliga färger. Vilken är din favoritfärg?

Växbo Lin är ett företag som värnar om de gamla traditionerna och alla deras produkter är vävda i 100 % lin. De väver och syr allt på sin fabrik i Hälsingland och alla deras produkter är certifierade Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen. Lin är ett fantastiskt naturmaterial och har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något naturmaterial. En disktrasa i hellinne absorberar effektivt och det går att torka riktigt torrt. När det behövs maskintvättas linnedisktrasan i 60 grader, alternativt kokas i en kastrull med vatten. Linet kommer från naturen, så när trasan gjort sitt läggs den på komposten och bli jord igen. Den blir på så sätt en av de mest miljövänliga inslagen i ditt kök!

Disktrasor frånVäxbo Lin

Värna naturen och använd en ekologisk produkt som håller länge och som dessutom kan läggas på komposthögen när den inte används längre.
2019-09-03 @ 15:00:07Nu finns de populära Ball Mason Jar glasburkarna åter i lager!
Den klassiska amerikanska glasburken Ball Mason Jar har i över 100 år använts för konservering samt som dricksglas över hela USA. Locken är 100 % lufttäta - perfekta till förvaring, inläggningar, marmelader och sylter. De passar även utmärkt att servera drinkar, saft och annan dryck i. Varför inte använda dem som en personlig presentförpackning till mat, müsli eller praliner? Eller varför inte ställa fram dem direkt på bordet med en smaskig dessert.
Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med en glasburk - eller hur?!
Enjoy!

2019-08-23 @ 16:02:53Det går alldeles utmärkt att göra en beställning! Viktigt att veta är dock att våra leveranstider är längre än vanligt nu under slutet av juli. Alla beställningar som kommer ni 190719 - 190731 kommer att skickas den 5:e augusti.

Ha en härligt skön sommar!
2019-07-19 @ 19:06:25Nu finns vår populära ekologiska deodorant i en ny fräsch doft av ceder och rosmarin!
Deolicious är en helt naturlig och ekologisk deodorant i krämform som tillverkas för hand på Gotland. Den är otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium, alun, parfym, parabener och andra kemikalier. Istället för att dölja svettlukten med en parfym, jobbar Deolicious med att eliminera bakterierna som orsakar lukten. Kan användas av både män och kvinnor i alla åldrar.

Deolicious ekologisk deodorant


LÄS MER OCH KÖP HÄR
2019-01-28 @ 12:38:15En nyårsdukning får gärna glittra och spraka. Lagom till jul och nyår har vi tagit in tre festliga nyheter koppar, silver och guld.
Gott slut och gott nytt år!
Svenska handstöpta herrgårdsljus
2018-12-26 @ 00:00:00Får vi presentera höstens plädnyheter Sumba, Chevron & Velvet från svenska Klippans Yllefabrik!
Inget går upp mot en supermjuk pläd i renaste lammull. Svep in dig i den i trädgårdsstolen och läs en god bok. Eller använd den i sovrummet som en varm vän när vinden tjuter utanför. Varför inte unna dig själv eller någon du tycker om en riktigt mysig och vacker pläd från svenska Klippans Yllefabrik.

Nyheter Klippan yllefabrik


LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-10-01 @ 13:06:40Nu finns de populära Ball Mason Jar glasburkarna i ännu fler storlekar!
Den klassiska amerikanska glasburken Ball Mason Jar har i över 100 år använts för konservering samt som dricksglas över hela USA. Locken är 100 % lufttäta - perfekta till förvaring, inläggningar, marmelader och sylter. De passar även utmärkt att servera drinkar, saft och annan dryck i. Varför inte använda dem som en personlig presentförpackning till mat, müsli eller praliner? Eller varför inte ställa fram dem direkt på bordet med en smaskig dessert.

LÄS MER OCH KÖP HÄR

Om du inte vet vad du ska använda din Ball Mason Jar till så finns det hur mycket inspiration som helst på nätet. Här kommer några av våra favoriter. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med en glasburk - eller hur?! Enjoy!


@feedmedearly


@justinekeptcalmandwentvegan


@kayhaupt


@nicestthingscom


@simply_ss


@wandpdesign
2018-09-20 @ 13:14:51Är du trött på att ta med din lunch i en sliten gammal plastlåda? 
Ett miljövänligt och giftfritt alternativ till plastlådorna är att istället använda en matlåda i rostfritt stål.  De avger ingen smak eller doft och utsöndrar inga gifter! Lådorna är lätta att rengöra och håller länge. Perfekt för dig som plastbantar ditt kök! 

Ange koden: LUNCHBOX i kassan så drar vi av din rabatt. Erbjudandet gäller t.o.m. den 9:e september!

The lunch box
LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-09-03 @ 16:38:55Finns det något bättre sätt att hälsa sig själv och sin gäst/er välkommen till hemmet än att tända några ljus? Jag älskar levande ljus. På ett ögonblick skapas en känsla av fest och glädje men även trygghet och tröst. Ingenting är så stämningsfullt som levande ljus när mörkret sänker sig.
Att stöpa ljus för hand kräver stor skicklighet och gedigen kunskap. I våra handstöpta Herrgårdsljus finner du endast den bästa blandningen av stearin och paraffin. Tillsammans med rätt typ av vekar brinner ljusen med en stor klar låga i 13 timmar utan att rinna eller ryka. Varje förpackning innehåller 6 stycken handstöpta svenska herrgårdsljus. Nu har vi även fått hem ljusen i Silver, Guld och Koppar!

Svenska handstöpta herrgårdsljus

Läs mer och köp HÄR
2018-08-30 @ 15:00:01Regnkappa i elegant och moderiktig stil som passar alla kroppsformer och åldrar.  Finns i många härliga färger och i storlek XS till XXXL. Den är gjord i Garda Flex, ett mjukt och följsamt ÖKO-TEX och REACH certifierat material. Regnkappan är fint arbetad med nylonfoder, slits bak och bälte i midjan. Den är dubbelknäppt med både dragkedja och knappar och på ärmen finns slag som förhindrar att vattnet rinner ner på händerna. För bästa komfort vid tex. bilkörning eller cykling är dragkedjan dubbelöppnad. Kappan är full av genomtänkta detaljer som ficklock, innerficka med dragkedja och svetsade sömmar. Kort sagt en elegant och moderiktig regnkappa som passar lika bra till både vardag och fest!
Regnkappa
Läs mer och köp HÄR
2018-08-26 @ 11:01:09Mjuk och bekväm dyna med kylande effekt, perfekt för varma dagar!
Dynan innehåller kylgel som aktiveras av tryck och gör dynan sval när djuret lägger sig på den (fungerar även för matte/husse). Kylgelén är helt giftfri och klarar att hålla dynan sval i ungefär två timmar. Dynan återfår sin kylande funktion om den ligger oanvänd i 15-20 minuter. Ytan är mycket tålig och rengörs lätt med fuktig trasa. Perfekt för transport- och utställningsburen! 
Finns i storlekarna S, M, L och XL.

Tips! 
För en extra kylande effekt kan dynan med fördel förvaras i kylskåp en stund innan användning.

Kyldyna
Läs mer och köp HÄR
2018-08-10 @ 10:43:41Slickepott tillverkad av certifierad ekologisk bambu med ett mjuk och lent skaft med rundade kanter. Perfekt för att skrapa ut sista resterna ur en bunke eller kastrull. Bambun är naturligt fläckresistent, antibakteriell och både lättare och starkare än trä, vilket gör den till ett idealiskt material att använda i köket.

Slickepott i ekologisk bambu


LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-07-19 @ 14:20:49Det går alldeles utmärkt att göra en beställning! Viktigt att veta är dock att våra leveranstider är längre än vanligt nu under juli.
Ha en härligt skön sommar!


2018-07-11 @ 10:09:31Praktiska och greppvänliga tänger tillverkade av certifierad ekologisk bambu. Tänger i olika storlekar gör matlagningen och serveringen både lättare och mer hygienisk. Perfekta att servera sallader, plockmat och rostat bröd med. De passar även utmärkt att använda både vid spisen och vid grillen. Finns i tre praktiska storlekar.

Tänger i ekologisk bambu


LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-07-08 @ 15:12:52Set med tre stycken köksredskap, två olika skedar och en stekspade, tillverkade av certifierad ekologisk bambu. En oumbärlig samling köksredskap perfekt för dagligt bruk! Redskapen är lena och mjuka med rundade kanter och designade för ett bekvämt grepp. Bambun är naturligt fläckresistent, antibakteriell och både lättare och starkare än trä, vilket gör den till ett idealiskt material att använda i köket.

KÖKSREDSKAP. Ekologisk bambu 3-pack


LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-07-04 @ 11:05:56

Vill du laga mat med en naturlig och miljövänlig produkt? Då är köksredskap tillverkade av 100 % ekologisk bambu något för dig. Förutom att det är ett hållbart, miljövänligt, giftfritt och ekologiskt alternativ till köksredskap i plast är de otroligt vackra och en fröjd för ögat! Perfekt för dig som plastbantar ditt kök.
Läs mer och köp HÄR
2018-07-02 @ 13:48:26Högkvalitativt torrfoder tillverkat av naturliga ingredienser från populära Acana, Bozita, Orijen & Hill's.
Perfekt tillfälle att köpa hem sin favorit eller prova något nytt.

Ange koden: TORRISAR i kassan så drar vi av din rabatt. Erbjudandet gäller t.o.m. den 1:a juli!

LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-06-26 @ 10:24:29De första vi tog hem sålde slut på ett kick. Nu har vi äntligen fått in fler tuggpinnar!
Läckra tuggpinnar från matatabi busken som framkallar ett lyckorus på samma sätt som kattmynta gör. Hjälper till att hålla tandsten borta och bidrar till bra tandhygien! SMILE!
Tuggpinnar
Läs mer och köp HÄR
2018-06-15 @ 14:56:55Duka upp till kalas med ett personligt kakfat! Just nu ser man dem överallt, de läckra kakfaten i flera våningar gjorda av gammalt porslin. De kan se rätt avancerade ut, men faktiskt så fixar du lätt som en plätt ett eget fint våningsfat till kakorna! Alla tillbehör som handtag och borr finns att köpa hos oss.
Bygg ditt eget kakfat
LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-06-04 @ 13:56:03Redo för midsommarväder? Ladda upp för en riktig svensk Midsommar med jordgubbar, sill, prästkragar, dans och… regn. Men vill du inte riskera att ostadigt väder förstör dina midsommarplaner föreslår vi att du tar en titt på regnkappan Citycoat.
Fina regnkappor

LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-06-04 @ 13:48:00It's party time! Ett flaggspel kan användas både som festdekoration och inredningsdetalj. Det passar lika bra i trädgården eller över det fina festbordet.
Flaggspel till kalaset
LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-06-04 @ 13:43:32Alla har plats i sitt hjärta för en unik nalle! Vi har sålt nallar till människor i alla åldrar och till många olika tillfällen t.ex. nyfödda, barndop, barnbarn, pensionärer, inför skolavslutningen och till sjukhusvistelsen. Ingen är för ung eller gammal för en nalle. Alla nallar är unika och finns bara i ett exemplar.
Handsydda nallar
LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-06-04 @ 13:35:57Störst av allt är kärleken! Så här års har vi verkligen många tillfällen att fira och nu på försommaren brukar många härliga bröllop gå av stapeln. Ge bort en present som varar och bevarar minnet av denna underbara dag.

Någon som behöver tips på fina bröllopspresenter? Varför inte en riktigt mysig och vacker pläd från svenska Klippans Yllefabrik?
Härlig pläd från Klippan
LÄS MER OCH KÖP HÄR

Eller varför inte våra stilrena och egentillverkade skärbrädor (serveringsbrickor) som garanterat gör succé!
Skärbräda i trä
LÄS MER OCH KÖP HÄR


2018-06-04 @ 13:30:23Tänk vad tiden går fort när man har roligt! Det är nu 6 år sedan vi slog upp portarna till JDOTS webshop och det vill vi självklart fira. Fram till sista maj får du 20 % rabatt på hela din order. Målet har hela tiden varit att här ska bara finnas saker som vi verkligen älskar! Alla produkter är noga utvalda och produceras med respekt för både människan och naturen. En del produkter är unika och finns bara i ett exemplar, medan andra görs i något större kvantiteter.

Ange koden: HURRA i kassan så drar vi av din rabatt. Erbjudandet gäller t.o.m. 180531.


2018-05-30 @ 11:50:54Nyhet! Hållbara och snygga emaljmuggar av högsta kvalitet. Passar utmärkt att servera drinkar, saft och varma som kalla drycker i. Eller använd den som förvaringsburk för pennor eller färgglada sugrör. Så fin att ställa fram direkt på bordet med en smaskig dessert eller små snittblommor i. Självklart går de att diska i diskmaskinen och tål värme upp till 270 grader. Bästa presenten till både dig själv, din familj och dina vänner. Purrrfect :)
Emaljmuggar med katter
LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-05-25 @ 10:12:54De senaste åren har en pysselvåg gått över världen under definitionen DIY som står för ”Do it Yourself” (gör det själv) och som framför allt handlar om att utforska sin egen kreativitet och skapa något personligt och originellt. DIY är oftast både miljövänligt och motverkar överdriven konsumtion, då man fokuserar på att återanvända uttjänta produkter och skapa något nytt i så stor utsträckning som möjligt.

Om du inte direkt vet vad du vill göra så finns det hur mycket inspiration som helst på nätet. Ytterligare ett sympatiskt inslag i rörelsen är att de flesta delar med sig, inspirerar och uppmuntrar andra att försöka.

Så här enkelt är det att göra ett eget och unikt kakfat:
* Hitta dina favorittallrikar på loppis, auktion eller kanske hemma i skåpet
* Alla tillbehör som handtag i olika modeller, skyddsplattor, borr och bottenskruv beställer du enkelt från oss HÄR.
* Montera ihop kakfatet


 Fat i flera våningar är både snygga och smarta. Bilderna kommer från anastasias.se
2018-05-08 @ 12:36:21I vårt handplockade och noggrant utvalda sortiment till katter hittar du nyttiga godsaker, högkvalitativt foder tillverkat av naturliga ingredienser, roliga leksaker och praktiska tillbehör till din pälskling. Vi vill ta dig bortom standardutbudet på hyllorna och erbjuda dig och din katt spännande produkter du kanske skulle ha svårt att hitta själv. Gamla klassiker och nya favoriter - allt utvalt med ett trendkänsligt sinne!

Rea på kattprodukter

Ange koden: KLIMATKATT i kassan så drar vi av din rabatt. Erbjudandet gäller fram till den 13:e maj.


LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-05-07 @ 13:58:37Ni som uppskattar Växbo Lins disktrasor kommer även att gilla skurtrasan som har samma vackra uttryck och goda funktion. Den är utmärkt som skurtrasa till golvet, halltrasa vid snö eller som “hundtrasa” efter härliga promenader i skog och mark.

Lin har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något annat naturmaterial. Tvättas i 60°C med liknande färger. Linet kommer från naturen, så när trasan gjort sitt läggs den på komposten.

Rabatten gäller t.o.m. 180415 och dras automatiskt i kassan när du handlar. 


LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-04-08 @ 16:12:02Plastbanta är ordet på allas läppar just nu! Vi ska rensa ut de farliga plasterna och befria våra hem från kemikalierna som lurar i alla skrymslen och vrår. Gemensamt för alla plaster är att de släpper ifrån sig mest ämnen när de värms upp. Om de värms upp i kontakt med mat är det därför inte svårt att räkna ut att kemikalierna tar en genväg in i kroppen. Därför har jag valt att lägga mest krut på plastbantningen i köket och sedan börjat byta ut de saker som vi använder mest frekvent.

KÖKSREDSKAP
När det handlar om redskap som skedar, vispar, stekspadar och slevar är det ju ganska enkelt att byta ut dem man har i plast. Själv använder jag köksredskap tillverkade av 100 % ekologisk bambu. Förutom att det är ett hållbart, miljövänligt, giftfritt och ekologiskt alternativ till köksredskap i plast är de otroligt vackra och en fröjd för ögat! 

LÄS MER OCH KÖP HÄRSTEKPANNA
Jag började med vår stekpanna i teflon. All så kallad nonstick-beläggning ska man undvika då materialet består av perfluorerade ämnen som inte är nedbrytbara och därför stannar kvar i våra kroppar och vår miljö för all framtid. Jag tänker på hur många teflonpannor som vi använt tills beläggningen på botten börjat släppa. De resterna finns numera i våra kroppar och kommer aldrig att kunna försvinna därifrån. Alla så kallade perfluorerade ämnen ska man så gott det går försöka undvika. Andra ställen där dessa ämnen används är vattenavvisande kläder och skor som Gore-tex samt i vissa rengöringsprodukter, allväderskläder, tält, stoppade möbler, läderimpregnering, fönsterputs, bakplåtspapper och bilvårdprodukter mm. Alla med egenskapen att stöta bort vatten och smuts eller fett. Så en hederlig gammal stekpanna i gjutjärn är min bästa rekommendation.MATLÅDOR

Får det lov att vara lite varm plast till lunch? Inte? 
Idag har jag nästan bara matlådor i rostfritt stål. Men skulle jag ha en matlåda i plast är jag noga med att alltid lägga upp min mat på en tallrik innan jag värmer den i mikron. Den viktigaste grundregeln när det gäller användningen av plast är att aldrig använda förpackningarna till annat än det de är avsedda för. Glassbyttor ska till exempel inte återanvändas som matlådor och definitivt inte upphettas i mikrovågsugnen.

LÄS MER OCH KÖP HÄR

DURKSLAG
Kokhet pasta och pastavatten som får gotta sig med plasten en stund? Nej tack! Ett durkslag i rostfritt passar mig mycket bättre.

VATTENKOKARE
När vår vattenkokare gick sönder valde vi att inte köpa en ny. Jag kokar mycket hellre vattnet på spisen.SKÄRBRÄDOR

Alla skärbrädor i plast åkte ut och in kom istället skärbrädor i trä. De är dessutom jättevackra!

LÄS MER OCH KÖP HÄR
DISKTRASOR

Jag vet inte hur det är med er men Wettextrasor är bland det äckligaste jag vet. Som tur är finns det ju andra och betydligt bättre alternativ! I mitt kök är Växbo Lins fantastiska disktrasor i 100 % lin ett måste. När den är smutsig kokar jag den i en kastrull med vatten på spisen eller tvättar den i tvättmaskinen, så är den som ny igen.

LÄS MER OCH KÖP HÄR
2018-04-08 @ 16:03:57Ta hand om din kropp med giftfria hudvårdsprodukter som är bra - både för dig och miljön!

OLIVTVÅL MED LAGERBLADSOLJA
Handgjord och mycket välgörande olivtvål med 20 % lagerbladsolja - perfekt för torr hud! Den innehåller inga animaliska produkter, parfym, kemikalier, färg eller konserveringsmedel. Lagerbladsoljan gör tvålen extra läkande och antiseptisk. Passar personer med torr hud, psoriasis, eksem, hudirritation och klåda. Även bra för hårtvätt och att förebygga mjäll, torr hårbotten och återställa strukturen i fett, skadat och livlöst hår. 

LÄS MER OCH KÖP HÄR
Olivtvål


EKOLOGISK HAND- OCH FOTKRÄM
Dina torra och spruckna händer och fötter kommer att tacka dig för att du använder en kvalitetsprodukt med bara naturliga ingredienser. Krämen mjukgör och återfuktar och kan även användas på knän, armbågar och underben. Den absorberas snabbt och man upplever ingen kladdighet. Bäst av allt den är ekologisk, Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter.

Tips!
Tuben som innehåller 25 ml passar dig som vill testa krämen för första gången eller som vill packa med en mindre tub på resan.

LÄS MER OCH KÖP HÄR
SALTSKRUBB

Underbart uppfriskande kroppsskrubb från BiOliv med doft av citron. Den gör huden fantastiskt mjuk och ökar blodcirkulationen. Dessutom är den mycket näringsrik och stimulerar cellförnyelse. Bäst av allt den är Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animailska biprodukter. Använd en handfull skrubb och massera försiktigt in över hela kroppen när huden är fuktig. Skölj bort med vatten. Ingen hudkräm behövs efter denna snabbverkande spabehandling.

Tips!
Till torra och nariga händer - ta lite saltskrubb och gnugga in ordentligt i händerna. Skölj av och dina händer blir mjukare och lenare än vad de någonsin har varit!

LÄS MER OCH KÖP HÄRLYPSYLBEROENDE

Torra läppar, spruckna läppar eller nariga läppar lider många av och ofta är det faktiskt vi själva som ställt till det med överanvändning av läpprodukter som snarare torkar ut läpparna än ger dem fukt.

Lypsyl – användning
Lypsyl hjälper för stunden så att dina läppar känns mjuka, men den gör även så att läpparna slutar producera eget fett, vilket gör dem torrare och torrare och du måste då smörja in oftare och oftare. Slutar man använda produkten brukar läpparna först börja brännas för att sedan spricka och bli väldigt torra och flagande. Det är mycket besvärligt med svidande torra läppar och så fort man använder Lypsyl så lindras besvären. Man blir Lypsylberoende med extremt torra läppar som följd!

Lypsyl – ingredienser
Ingredienserna i klassisk Lypsyl är paraffin och kokosolja. Kokosolja är ett mättat fett som är rikt på näring. Paraffinet fungerar som en skyddande barriär och tas inte upp av huden. Tyvärr förhindrar paraffinet huden från att ta till sig näringsrika ämnen. Paraffinet kan också irritera huden och leda till ett ökat antal pormaskar. Lypsyl innehåller också Paraffinum Liquidum det vill säga flytande paraffin. Värt att veta är att paraffin är en form av mineralolja som utvinns ur råolja och dess funktion är att blockera hudens porer. När man letar efter ett cerat så ska man läsa vad det innehåller och undvika de som har paraffin som ingrediens. 

Slut med Lypsylberoende
Istället för Lypsyl bör man använda läppsalva som baseras på bivax som inte ”kväver” huden på samma sätt. Andra ingredienser man bör leta efter är vegetabiliska oljor som hjälper huden att effektivare ta till sig både fukt och fett. Jag använder endast ekologisk läppsalva från BiOliv och mina läppar älskar den. Den är inte kladdig och skapar inget behov att fortsätta smörja. Den innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter. Istället innehåller den ämnen som skänker vård och omtanke till mina läppar så som bivax, kamomillolja, propolis och ekologisk honung.

LÄS MER OCH KÖP HÄR


2018-04-08 @ 15:37:31En presentbox fylld med naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter som är bra - både för dig och miljön!
Rabatten gäller t.o.m. 180304 och dras automatiskt i kassan när du handlar.

LÄS MER OCH KÖP HÄR

Veckans hållbara
2018-02-26 @ 15:09:19Ni är många som har väntat och väntat men nu finns äntligen Ball Mason jars åter i lager!

Dessa fantastiska glasburkar passar lika bra till förvaring och konservering som till servering och uppläggning! De passar även utmärkt att servera drinkar, saft och annan dryck i. Varför inte använda dem som en personlig presentförpackning till mat, müsli eller praliner? Eller varför inte ställa fram dem direkt på bordet med en smaskig dessert i.
Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med en glasburk - eller hur?!
Enjoy!

Läs mer och köp HÄR!

Ball mason jar
2018-02-21 @ 13:38:08Snygg transportväska som är öppningsbar både ovanifrån och på kortsidorna från svenska Miwo Design!

En kattväska, resväska, weekendbag eller transportväska för din katt, hund eller kanin i vaxad canvas. Yttermaterialet är polyuretanbelagd bomullscanvas med tryck. Väskan är fodrad med svart nylontyg. Tygerna är lätta att torka av med fuktig trasa. Inuti finns en löstagbar dyna. Väskan är hopfällbar så den tar liten plats när man inte använder den. Väskan har två handtag anpassade så att man bekvämt kan bära den på axeln. På båda kortsidorna har väskan nätfönster med gardiner som går att rulla upp och fästa med en tryckknapp. Inuti på väggen finns en D-ring där man kan kan fästa en leksak t.ex. Väskan levereras med 2 karbinhakar. Med dom kan man fästa ihop dragkedjornas löpare så att katten/hunden inte kan dra upp dragkedjan från insidan. Där dragkedjorna möts på varje sida sitter en skyddslapp som man fäste med kardborre, ett extra skydd så att katten inte ska kunna dra upp kedjan från insidan.

Finns i två fina färgställningar. Läs mer och köp HÄR!
Transportväska Miwo Design
2018-02-19 @ 14:00:10Sugen på att bygga ett eget personligt kakfat?
Det är inte alls svårt att göra ett alldeles eget och unikt kakfat. Du behöver bara några fina tallrikar, en borrmaskin och våra kakfatsdelar.
Du får tre stänger varav en med handtag, skyddsplattor samt en bottenskruv. Du väljer själv om du vill bygga ditt kakfat i en, två eller tre våningar. Kakelborr för att göra hål i tallrikarna köper du här hos oss. Självklart får du med en utförlig beskrivning.

Så här enkelt är det:
• Hitta dina favorittallrikar på loppis, auktion eller kanske hemma i skåpet
• Handla övriga kakfatsdelar och porslinsborr hos oss
• Montera ihop kakfatet

Kakfatsdelar

Läs mer och köp HÄR
2018-02-12 @ 16:28:37Värna naturen och använd en ekologisk produkt som håller länge och som dessutom kan läggas på komposthögen när den inte används längre. Jag blir alltid så sugen på grönt och cerise så här års, hoppas verkligen att våren kommer tidigt i år!
Rabatten gäller t.o.m. 180204 och dras automatiskt i kassan när du handlar.

LÄS MER OCH KÖP HÄR
Växbo Lin
2018-02-01 @ 19:13:14Nu kan du äntligen förbeställa dessa unika handtovade donuts i 100 % ull fyllda med ekologisk kattmynta.
Du har fram till den sista januari på dig att tassa hem din alldeles egna donut.

Kattleksak Donut


FÖRBESTÄLL HÄR

Pssst! Som prenumerant på Kattpost har du alltid 10 % på alla våra kattprodukter!
2018-01-23 @ 13:27:56De senaste åren har en pysselvåg gått över världen under definitionen DIY som står för ”Do it Yourself” (gör det själv) och som framför allt handlar om att som utforska sin egen kreativitet och skapa något personligt och originellt. DIY är oftast både miljövänligt och motverkar överdriven konsumtion då man fokuserar på att återanvända uttjänta produkter och skapa något nytt i så stor utsträckning som möjligt. Om du inte direkt vet vad du vill göra så finns det hur mycket inspiration som helst på nätet. Ytterligare ett sympatiskt inslag i rörelsen är att de flesta delar med sig, inspirerar och uppmuntrar andra att försöka. De kan se rätt avancerade ut men faktiskt så fixar du lätt som en plätt ett eget fint våningsfat till kakorna!

Alla tillbehör såsom handtag och borr hittar du HÄR

Bygg ditt eget kakfat
2018-01-21 @ 19:13:44Miljövänligt tvättmedel som endast består av olivtvål som krossats till tvålflingor. Perfekt för känslig hud. Mer miljövänligt än så här kan du inte tvätta. Nu är det hög tid att säga nej till tensider, konserveringsmedel, fosfater, optiska vitmedel, parfym och färgämnen!Miljövänligt tvättmedel
Läs mer och köp HÄR
2018-01-21 @ 19:01:41Kattens dag är en hyllning till Sveriges alla katter och syftet är att höja kattens status i samhället. 
Kastrering
Id-märkning
Försäkra

En lika viktig aspekt är att öka kunskapen kring fodrets betydelse, vikten av regelbundna vaccinationer och förståelsen för kattens behov av social stimulering.
För att fira Kattens Dag har vi just nu 15 % rabatt på alla våra kattprodukter.
Erbjudandet gäller t.o.m. den 4:e december. Mjau!
Kattens dag 2017
Läs mer och köp HÄR
2017-12-02 @ 18:10:41Höj julstämningen med ett vackert handstöpt traditionellt 3-armat grenljus av högsta kvalitet tillverkat enligt gamla hantverkstraditioner. Klassiskt och dekorativt till julbordet eller vid adventsfikat.

Handstöpt grenljus
Läs mer och köp HÄR
2017-11-23 @ 15:57:02December nalkas. Adventsljusstakar och stjärnor lyser i våra fönster. Dofter av kanel och nejlika sprider julglädje i våra hus. Med julen kommer också alla mysiga julmarknader.

I år kan du hitta JDOTS på följande julmarknader:

Zetas julmarknad
Lördagen den 25:e november klockan 10.00–16.00
Söndagen den 26:e november klockan 10.00–16.00

Sigtuna julmarknad
Söndagen den 3:e december klockan 11.00–16.00

Gamla Enskede julmarknad
Lördagen den 9:e december klockan 11.00–16.00
Söndagen den 10:e december klockan 11.00–16.00

Sigtuna julmarknad
Söndagen den 17:e december klockan 11.00–16.00

Zetas julmarknad
2017-11-22 @ 14:45:51Istället för en julblomma föreslår vi ett vackert present-set med handduk och disktrasa från Växbo Lin! En mycket uppskattad present.
Present-set från Växbo LinPresent-set från Växbo Lin
Läs mer och köp HÄR
2017-11-22 @ 11:13:50Visst är det härligt att ta en promenad i vintermörkret och se hur det gnistrar och glimmar i alla fönstren? Du vet väl att det går att spara mycket energi genom att välja advents- och julbelysning med effektiva lysdiodlampor, LED? En miljon hushåll kan på bara en månad spara 69 miljoner kilowattimmar genom att välja dessa effektiva lysdiodlampor, istället för glödlampor i sin advents- och julbelysning!
Vill du spara energi, miljö och plånbok? Köp våra vackra och stilrena adventsljusstakar med LED-belysning. Klicka HÄR för att komma till adventsljusstakarna.
2017-11-13 @ 16:54:30NÄRA NATUREN. En liten del av en stor ek från en skog i södra Bohuslän flyttar in!
Ljusstake i ek som är doppad i färg som en kontrast till det rustika. Ljushållaren är gedigen och tillverkad i järn. Alla ljusstakar är handgjorda i Sverige och varierar i form.

Rabatten gäller t.o.m 171105 och dras automatiskt i kassan när du handlar.


Läs mer och köp HÄR
2017-10-31 @ 10:51:18Finns det något bättre sätt att hälsa sig själv och sin gäst/er välkommen till hemmet än att tända några ljus? Jag älskar levande ljus. På ett ögonblick skapas en känsla av fest och glädje men även trygghet och tröst. Ingenting är så stämningsfullt som levande ljus när mörkret sänker sig.

Svenska handstöpa herrgårdsljus

Att stöpa ljus för hand kräver stor skicklighet och gedigen kunskap. I våra handstöpta herrgårdsljus finner du endast den bästa blandningen av stearin och paraffin. Tillsammans med rätt typ av vekar brinner ljusen med en stor klar låga i ca 13 timmar utan att rinna eller ryka. 
Herrgårdsljus
Läs mer och köp HÄR
2017-10-31 @ 10:44:40Jag är ingen fanatiker men jag försöker skapa en grönare, miljövänligare vardag för mig och min familj. För mig är det viktigt vad jag stoppar i mig och hur det jag förbrukar påverkar miljön. HÄR kan du hitta några av mina enkla vardagsmiljöval!

Men när det kommer till vad jag smörjer på huden och produkterna i mitt badrumsskåp har jag länge haft skygglapparna på. Jag har använt dagkräm, nattkräm, ansiktsrengörning, body lotion, body scrub, hårinpackning, fotkräm, mjukgörande serum, några olika deodoranter och en hel hög med olika cerat. Men nu är det slut på det! Sedan jag läste boken ”Badskumt: gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg” har jag blivit allt mer uppmärksam på kemikalier och steg för steg arbetat med att byta ut och rensa bland badrumsprodukterna. Dels för att bespara miljön och dels för att inte utsätta min kropp för onödiga och skadliga kemikalier.

Efter min kemikalierensning i badrumsskåpet har jag numera en väldigt kort lista över produkter som jag faktiskt använder:
Ansiktskräm - bivaxsalva med ringblomma från Åminne Honung & Jästeri
Ansiktsrengörning – olivtvål med lagerbladsolja på en exfolierande luffa
Hand- & fotkräm: hand- & fotkräm med ekologisk honung från BiOliv
Body lotion – ekologisk kokosolja
Tvål – olivtvål med lagerbladsolja
Schampo - olivtvål med lagerbladsolja (balsam har jag personligen inte använt på flera år)
Hårinpackning – ekologisk kokosolja
Body scrub - uppfriskande kroppsskrubb från BiOliv med doft av citron
Deoderant – Deolicious ekologisk deodorant
Läppsalva – läppsalva med ekologisk honung från BiOliv

Min rensning i badrumsskåpet

2017-10-26 @ 10:45:4710 % på ekologisk hand- och fotkräm
Dina torra och spruckna händer och fötter kommer att tacka dig för att du använder en kvalitetsprodukt med bara naturliga ingredienser. Krämen mjukgör och återfuktar och kan även användas på knän, armbågar och underben. Den absorberas snabbt och man upplever ingen kladdighet. Bäst av allt den är ekologisk, Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter.

Ekologisk hand- och fotkräm

Läs mer och köp HÄR
Erbjudandet gäller under vecka 39
2017-09-25 @ 13:20:05Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på ett eller annat sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, vatten, luft, djur och växter. Miljön och hur vi ska värna om den ligger oss på JDOTS varmt om hjärtat och vi vill gärna hjälpa dig att göra grönare vardagsmiljöval och leva lite mer miljömedvetet.

Här följer tips på några enkla vardagsmiljöval:

Nej tack till sköljmedel! För något år sedan var ftalater ett ord jag aldrig någonsin hört. Sedan började jag läsa om ftalater, en samling mjukgörande kemikalier, som visade sig finnas i bland annat sköljmedel för att göra kläderna mjuka. Dessa kemikalier som inte kan brytas ner av våra reningsverk utan istället får de följa med ut i våra vattendrag. Och där och då slutade jag använda sköljmedel. För att släppa ut helt onödiga kemikalier i vår natur, det vill inte jag bidra till!

Nej tack till den jättedåliga jätteräkan! Den kallas även för scampi, gambas, tigerräka och tropisk räka. Jätteräkor är en av världens värsta miljöbovar, så jag har bestämt mig för att bli anti scampi. En sushi utan jätteräka, tack!

Nej tack till plastpåsar! Enligt statistik från FN förbrukar världen cirka 1000 miljarder plastpåsar per år. Helt galet! Jag har alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar. Tips på fina tygkassar hittar du HÄR!

Nej tack till engångsmuggar! Varje år tillverkas cirka 500 miljarder engångsmuggar i papper, det innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Istället har jag med mig min alldeles egna KeepCup mugg. En latte ”to go”, tack!

Jag vet inte hur det är med er men Wettextrasor är bland det äckligaste jag vet. Som tur är finns det ju andra och betydligt bättre alternativ! I mitt kök är Växbo Lins fantastiska disktrasor i 100 % lin ett måste. När den är smutsig kokar jag den i en kastrull med vatten på spisen eller tvättar den i tvättmaskinen, så är den som ny igen.

Ja tack till mer ekologiskt! Att handla är som att rösta. Röstar du på bra hälsa för dig som konsument, för arbetarna, ett drägligt liv för djuren, för bra miljö både i Sverige och längre bort? Eller röstar du på besprutning, gifter, barnarbete, djur som hålls under vidriga förhållanden och en förstörd miljö?
Det som vi röstar på, det får vi!

2017-06-21 @ 12:25:06Veckans hållbara erbjudande: 
20 % rabatt på våra populära presentboxar som är fyllda med giftfria hudvårdsprodukter!

Sedan jag läste boken ”Badskumt - gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg” av Katarina Johansson har jag blivit allt mer uppmärksam på kemikalier i hudvårdsprodukter. Steg för steg har jag rensat och bytt ut badrumsprodukter för att inte utsätta min kropp för onödiga och skadliga kemikalier samt bespara miljön.
Men vad ska man använda om man inte vill ha gift i armhålan? Min absoluta favorit i badrumsskåpet är Deolicious. Det är en helt naturlig, ekologisk och doftfri deodorant i krämform som tillverkas för hand på Gotland. Den är otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium, alun, parfym, parabener och andra kemikalier. Istället för att dölja svettlukten med en parfym jobbar Deolicious med att avlägsna bakterierna som orsakar lukten. Toppen, eller hur?

Snart är det Mors dag. En dag då vi lite extra tar hand om våra mammor och visar hur fantastiska de är. Självklart borde man ju visa det varje dag men i vardagen är det ibland lätt att man glömmer. Ta därför tillfället i akt och visa lite extra varför din mamma är världens bästa! Vad kan passa bättre, om man känner att man vill överraska sin mamma med en liten present, än våra uppskattade presentboxar som är fyllda med giftfria hudvårdsprodukter!?


Ange koden: HUDVÅRD i kassan så drar vi av din rabatt. Erbjudandet gäller t.o.m. 170521.
Läs mer och köp: HÄR!

För dig som vill handla hållbart, giftfritt och ekologiskt. Håll utkik efter VECKANS HÅLLBARA på
Instagram och Facebook – alltid med ett bra erbjudande!

Giftfri hudvård

2017-05-16 @ 11:48:28Jaha så var det fästingtider igen...
I
 år ska det tydligen finnas mer fästingar än vanligt! Förebygg med det naturliga och giftfria fästingmedlet Fixodidas Zx som motverkar fästingangrepp utan negativa sidoeffekter. Har de små gynnarna redan fått fäste rekommenderas Trix fästinglasso (marknadsledande fästingborttagare) som snabbt och smärtfritt tar bort fästingarna.

KOMPISERBJUDANDE. Say no to tix!
Just nu får du Trix fästinglasso på köpet (värde 79kr) när du beställer en burk Fixodidas Zx fästingmedel!
Läs mer och köp HÄR!

Fixodidas Zx giftfritt fästingmedel
Se informationsfilmen som blivit en succé på YouTube!

https://youtu.be/Ea8BuTUGgf0

2017-05-15 @ 14:29:56Naturen är full av spännande material som både är vackra och snälla mot miljön. Gör ditt hem trivsamt och trevligt med ekologiskt och återvunnet nästan direkt från skog och mark!

LogLight
NÄRA NATURUPPLEVELSE
Stilrena och vackra ljusstakar från en ek i södra Bohuslän som lyser upp tillvaron.
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/ljuskallor/index.html

Skärbräda i trä
TA I TRÄ
Att använda köksredskap och skärbrädor i trä är ett bra sätt att plastbanta i köket.
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/skarbrador/index.html

Miljövänliga disktrasor
FRÅN NATUREN

Lin är ett fantastiskt naturmaterial och har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något naturmaterial. En disktrasa i hellinne absorberar effektivt och det går att torka riktigt torrt. När det behövs maskintvättas linnedisktrasan i 60 grader, alternativt kokas i en kastrull med vatten. När trasan gjort sitt läggs den på komposten och bli jord igen. Den blir på så sätt ett av de mest miljövänliga inslagen i ditt kök!
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/disktrasor/index.html

Köksredskap i ekologisk bambu
TRÄSMAK
Köksredskap tillverkade av 100% ekologisk bambu är ett hållbart, miljövänligt, giftfritt och ekologiskt alternativ till köksredskap i plast.
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/koksredskap/index.html

Naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter
UNDERBART EKO
En presentbox fylld med ekologiska och giftfria hudvårdsprodukter som är bra - både för dig och miljön. Glöm inte mor på mors dag den 28 maj!
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/gift-to-go-hudvard.html
2017-05-03 @ 11:23:53Veckans hållbara erbjudande från JDOTS: 15 % rabatt på alla solcellslampor
Solcellslampor är den perfekta trädgårdsbelysningen. Den tillåter dig att spara energi och vara miljömedveten, samtidigt som du skapar en vacker utomhusbelysning och förvandlar din uteplats eller gård till ett helt nytt rum. Använd solcellsbelysning för att skapa trygghetsbelysning längs med gångarna, så att du inte snubblar på kvällen. Det ger en känsla av att platsen är bebodd, även när du är på semester, vilket minskar inbrottsrisken. Det är inte helt fel det heller!

Ange koden: SOLENERGI i kassan så drar vi av din rabatt. Erbjudandet gäller t.o.m. 170430.

För dig som vill handla hållbart, giftfritt och ekologiskt. Håll utkik efter VECKANS HÅLLBARA på
Instagram och Facebook – alltid med ett bra erbjudande!

Solcellslampor

SMART OCH MILJÖVÄNLIG BELYSNING. Perfekt för både plånboken och miljön och tveklöst en smak av framtiden!

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/solcellslampor/index.html
2017-04-19 @ 12:21:3820 % rabatt på ECO FRIENDLY POOP BAGS från Beco Pets
Det självklara valet för dig som är noggrann med dina miljöval: miljövänliga och nedbrytningsbara bajspåsar. Perfekt att ha med sig på hundpromenaden eller när man tömmer kattlådan! Påsarna är tillverkade av majsstärkelse och bryts ned på naturligt sätt efter att du slängt dem. Enligt statistiken används ungefär en miljon plastpåsar varje minut runt om i världen och var och en av dessa påsar kan ta upp till 1000 år att bryta ned!
Ange koden: POOPBAG i kassan så drar vi av din rabatt. Erbjudandet gäller t.o.m. 170418.

För dig som vill handla hållbart, giftfritt och ekologiskt. Håll utkik efter VECKANS HÅLLBARA på
Instagram och Facebook – alltid med ett bra erbjudande!
Miljövänliga bajspåsar
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/miljovanliga-bajspasar-4-pack.html
2017-04-12 @ 12:42:27Unna dig själv eller någon du tycker om en snygg inredningsdetalj med hög mysfaktor. Den perfekta presenten till alla!
Just nu sparar du 200 kronor genom att köpa alla delarna som ett set!

• Oljelampa Candeye är en vacker okrossbar oljelampa som är tillverkad i återvunna material
• Vackert cylinderformat lyktglas som finns i klart och frostat glas. Alla lyktglas är munblåsta, vilket ger en unik och handgjord känsla. Små bubblor och dragningar i glaset kan därför förekomma
• Stilren sockel tillverkad av spillmaterial
Miljövänlig oljelampa
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/set-oljelampa-lyktglas-och-sockel.html

2017-03-23 @ 11:10:43Det självklara valet för dig som är noggrann med dina miljöval: miljövänliga och nedbrytningsbara bajspåsar. Perfekt när man tömmer kattlådan! Påsarna är tillverkade av majsstärkelse och bryts ned på naturligt sätt efter att du slängt dem. Enligt statistiken används ungefär en miljon plastpåsar varje minut runt om i världen och var och en av dessa påsar kan ta upp till 1000 år att bryta ned!
Miljövänliga bajspåsar
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/miljovanliga-bajspasar-4-pack.html
2017-03-20 @ 15:26:53Nu kan du äntligen stilsäkert och med gott samvete äta, leka och sova med dina katter. Jag har nämligen tillsammans med mina hipsterkatter Ozzy & Morris satt ihop en Kattpostlåda fylld med produkter bortom ordinarie butikshyllors sortiment. Foder, godis, leksaker och tillbehör med kvalitet, funktion och såklart naturliga ingredienser som tar sig över tröskeln till det stilsäkraste hem.

SÄG DET MED KATTPOST!
Den perfekta presentlådan!
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/singelpost.html

2017-02-25 @ 17:36:12Jag vet inte hur det är med er men Wettextrasor är bland det äckligaste jag vet. Som tur är finns det ju andra och betydligt bättre alternativ! För flera år sen köpte jag min första disktrasa i 100 % lin från Växbo Lin och nu är deras fantastiska disktrasor ett måste i mitt kök. Jag blir alltid så sugen på grönt och cerise så här års, hoppas verkligen att våren kommer tidigt i år!
Växbo Lin
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textil/disktrasor/index.html

2017-02-06 @ 11:46:54Nu har vi fyllt på lagret med svenska handstöpta herrgårdsljus.
Varför inte ta chansen att bunkra upp!?
Svenska handstöpta herrgårdsljus

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ljuskallor/index.html
2017-01-31 @ 11:41:21Ni som lärt er att uppskatta Växbo Lins disktrasor kommer även att gilla skurtrasan som har samma vackra uttryck och goda funktion. Den är utmärkt som skurtrasa till golvet, halltrasa vid snö, slask och regn, “hundtrasa” efter härliga promenader i skog och mark.

Lin har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något annat naturmaterial. Tvättas i 60°C med liknande färger. Linet kommer från naturen, så när trasan gjort sitt läggs den på komposten.
Skurtrasor från Växbo Lin
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/tvatt-stad/index.html

2017-01-30 @ 11:02:41Ekologisk bomull är sedan många år ett begrepp som många känner till. Varor av ekologisk ull är och har varit en sällsynthet eftersom insektsangreppen i de stora ullproducerande länderna Australien och Nya Zeeland varit ett stort problem. Hittills har man ansett det vara otänkbart att avstå från kemiska bekämpningsmedel.

En grupp farmare på Bank Peninsula i Nya Zeeland bestämde sig för att trotsa svårigheterna med att bedriva ekologisk fåravel. De behandlar fåren med insektsmedel endast vid ett tillfälle, istället för upprepade gånger som tidigare varit praxis. En behandling är nödvändig för att undvika plågsamma insektsangrepp. Då behandlingen sker tidigt i uppfödningen innebär det att inga eller endast försumbara rester finns kvar i den färdiga ullen. Inga kemikalier - varken på fälten eller i den mat som fåren äter förekommer - och ingen antibiotika används under uppfödningen. Dessutom har en särskild tvättmetod tagits fram för att skona den yttre miljön. Tillverkningen av den ekologiska ullen kontrolleras av ett oberoende ackrediterat laboratorium som testar och godkänner varje enskilt parti.

Av den ull från Bank Peninsula som är lämplig för plädar och filtar har Klippan Yllefabrik köpt upp hela årets produktion. Klippan Yllefabrik blir alltså ensamma på marknaden med detta material. Eftersom tillgången på ekologisk ull inte motsvarar deras totala behov, har de valt att producera pläden Ralph och Björk i den ekologiska lammullen. 

Plädar från Klippan Yllefabrik
Unna dig själv eller någon du tycker om en riktigt mysig och vacker pläd från svenska Klippans Yllefabrik.
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/pladar/index.html

2017-01-23 @ 12:52:12En presentbox fylld med giftfria hudvårdsprodukter som är bra - både för dig och miljön!
ERBJUDANDE! För oss är du speciell. Därför vill vi skämma bort dig lite extra med 15 % rabatt på våra populära presentboxar som passar till både dig själv, din familj och dina vänner.


Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/gift-to-go-hudvard.html
2017-01-11 @ 13:41:48Ekologisk hand- och fotkräm
Dina torra och spruckna händer och fötter kommer att tacka dig för att du använder en kvalitetsprodukt med bara naturliga ingredienser. Krämen mjukgör och återfuktar och kan även användas på knän, armbågar och underben. Den absorberas snabbt och man upplever ingen kladdighet. Bäst av allt den är ekologisk, Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter.
Välj mellan 25 ml och 150 ml. Tuben med 25 ml passar dig som vill testa krämen för första gången eller som vill packa med en mindre tub på resan.
Ekologisk hand- och fotkräm
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/hand-fotkram-ekologisk-honung.html

Saltskrubb
Underbart uppfriskande kroppsskrubb från BiOliv med doft av citron. Den gör huden fantastiskt mjuk och ökar blodcirkulationen. Dessutom är den mycket näringsrik och stimulerar cellförnyelse. Bäst av allt den är Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animailska biprodukter.

Använd en handfull skrubb och massera försiktigt in över hela kroppen när huden är fuktig. Skölj bort med vatten. Ingen hudkräm behövs efter denna snabbverkande spabehandling.

Tips!
Till torra och nariga händer - ta lite saltskrubb och gnugga in ordentligt i händerna. Skölj av och dina händer blir mjukare och lenare än vad de någonsin har varit!
Saltskrubb
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/saltskrubb-olivolja.html

Läppsalva
Mjukgörande och återfuktande läppsalva med solskyddsfaktor 6 som kan användas såväl på vintern som på sommaren. Läppsalvan innehåller kamomill, bivax, propolis och Ulmo-honung som är en kinesisk honung med särskilt bakteriedödande egenskaper. Den har en ljuvlig smak av vanilj och används både vid förebyggande läppvård och när läpparna redan är påverkade av kyla, hetta eller andra omständigheter. Mycket vårdande och skyddande för torra läppar! Läppsalvan är ekologisk och Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter.
Läppsalva
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/lappsalva-ekologisk-honung.html

Olivtvål med lagerbladsolja
Handgjord och mycket välgörande olivtvål med 20 % lagerbladsolja - perfekt för torr hud! Den innehåller inga animaliska produkter, parfym, kemikalier, färg eller konserveringsmedel. Lagerbladsoljan gör tvålen extra läkande och antiseptisk. Passar personer med torr hud, psoriasis, eksem, hudirritation och klåda. Även bra för hårtvätt och att förebygga mjäll, torr hårbotten och återställa strukturen i fett, skadat och livlöst hår. Löser sig i saltvatten.
Olivtvål med lagerbladsolja
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/olivtval-lagerbladsolja-.html
2017-01-07 @ 11:43:26I senaste numret av tidningen Hemma i HSB var våra fina plädar med. Yeey!
Hemma i HSB är en medlemstidning som rymmer allt från inspirationsläsning, nytt hem, hur man löser de frågor och utmaningar man möter som bostadsrättshavare, praktiska tips och guider till aktuella frågor.

Hemma i HSB
2016-11-29 @ 11:53:57Finns det något mer påtagligt sätt att hälsa sig själv och sin gäst/er välkommen till hemmet än att tända några ljus?
Jag älskar levande ljus. På ett ögonblick skapas en känsla av fest och glädje men även trygghet och tröst. Ingenting är så stämningsfullt som levande ljus när mörkret sänker sig.

Att stöpa ljus för hand kräver stor skicklighet och gedigen kunskap. I våra handstöpta Herrgårdsljus, Grenljus och Julgransljus finner du endast den bästa blandningen av stearin och paraffin. Tillsammans med rätt typ av vekar brinner ljusen med en stor klar låga utan att rinna eller ryka.

TIPS TILL GLÖGGFESTEN. Istället för en julblomma föreslår vi att du tar med dig en förpackning svenska handstöpta herrgårdsljus. Ljusen är 38 cm långa och har en brinntid på cirka 13 timmar. De ligger i fina presentförpackningar om 6 ljus och är en mycket uppskattad present.

Handstöpta herrgårdsljus
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ljuskallor/index.html

2016-11-28 @ 14:11:36Nu är det högsäsong för värmeljus. Det traditionella engångsvärmeljuset har en ljuskopp i aluminium som är svår att samla in för återvinning. I Sverige förbrukas över 300 miljoner värmeljus per år vilket motsvarar en förbrukning om över 225 ton aluminium. Uppskattningsvis återvinns knappt hälften. Produktionen av aluminium förbrukar även mycket energi. De traditionella värmeljusen är med andra ord ett dåligt alternativ ur miljösynpunkt.

Värmeljus är en miljöbov

Återvinn på rätt sätt

Tag loss den lilla runda vekeshållaren som är av stål ur aluminiumkoppen. Sedan slängs båda delarna var för sig i metallåtervinningen. Då kan återvinningsanläggningen separera bort stålet och aluminiumet brinner upp när stålet smälts ned.

En annan enkel och miljövänlig ljuspunkt
Oljelampa Candeye är en vacker okrossbar oljelampa med lång brinntid. Tillverkad av återvunna material (PET-plast och aluminium). Ett enkelt och miljövänligt alternativ till de kortlivade värmeljusen. Veken till denna oljelampa har evig livslängd. Du behöver bara fylla på med paraffinolja eller lampolja som du hittar här i JDOTS webshop eller i vanliga livsmedelsbutiker.

Oljelampa Candeye
2016-11-24 @ 11:38:40December nalkas. Adventsljusstakar och stjärnor lyser i våra fönster. Dofter av kanel och nejlika sprider julglädje i våra hus. Med julen kommer också alla mysiga julmarknader. I helgen kan du hitta JDOTS på Zetas julmarknad!

Zetas julmarknad
2016-11-18 @ 10:18:53Nu blir JDOTS.se en renodlad klimatshop där du handlar hållbart, giftfritt och ekologiskt!
Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på ett eller annat sätt: maten vi äter, kläderna vi har på oss. Ja allt som produceras får effekter för världens skogar, vatten, luft, djur och växter. Miljön och hur vi ska värna om den ligger oss på JDOTS varmt om hjärtat. Vi vill gärna inspirera till en mer hållbar och miljövänlig livsstil. I vårt handplockade sortiment hittar du bland annat ekologisk hudvård, rostfria matlådor, glasburkar, köksredskap i ekologisk bambu, disktrasor i lin, träskärbrädor, plädar i ekologisk lammull, miljövänlig belysning och mycket mer.

Klimatsmart
2016-10-24 @ 12:32:20Kom och besök oss på Zetas höstmarknad nu i helgen den 1-2 oktober :)
Botanisera bland marknadsstånd som bjuder på en härlig blandning av hantverk: keramik, textilier och vackra smycken. Även närproducerade delikatesser som bröd, olivoljor, honung, sötsaker och rykande het must finns att hitta bland stånden.

Lördag 10:00 – 17:00
Söndag 10:00 – 17:00
Plats: Zetas Trädgård i Segeltorp/Kungens Kurva

Zetas höstmarknad 2016
2016-09-30 @ 13:07:20Vill du laga mat med en naturlig och miljövänlig produkt? Då är köksredskap tillverkade av 100 % ekologisk bambu något för dig. Förutom att det är ett hållbart, miljövänligt, giftfritt och ekologiskt alternativ till köksredskap i plast är de otroligt vackra och en fröjd för ögat! Perfekt för dig som plastbantar ditt kök.

Köksredskap i ekologisk bambu
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/koksredskap/index.html
2016-09-26 @ 10:52:06Finns det något mer påtagligt sätt att hälsa sig själv och sin gäst/er välkommen till hemmet än att tända några ljus?
Att stöpa ljus för hand kräver stor skicklighet och gedigen kunskap. I våra handstöpta Herrgårdsljus finner du endast den bästa blandningen av stearin och paraffin. Tillsammans med rätt typ av vekar brinner ljusen med en stor klar låga i 13 timmar utan att rinna eller ryka. Varje förpackning innehåller 6 stycken handstöpta svenska herrgårdsljus.
Nu säljer vi även grafitgråa herrgårdsljus. Yeey!

Svenska handstöpta herrgårdsljus
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ljuskallor/index.html
2016-09-12 @ 14:35:50I senaste numret av tidningen Kollega var våra populära matlådor i rostfritt stål med.
Yeey!
Matlåda rostfritt stål

Förr hade jag alltid med mig en matlåda i plast till jobbet och efter att ha värmt den i micron åt jag direkt ur den. Enkelt och väldigt bekvämt. Jag hade inte en tanke på att min plastlåda skulle kunna vara giftig! På sista tiden har jag dock fått upp ögonen för plast, vad den innehåller, hur den fungerar och framför allt vad den gör med min mat. När en matlåda i plast värms upp läcker den ut giftiga ämnen, men även fettet i maten löser upp kemikalierna, som ftalater och Bisfenol A. Alla gifter som läcker ut hamnar i vår mat! Detta sker varje gång man använder en matlåda av plast.

För ungefär ett år sedan var jag i Indien och jobbade. I Indien vill man helst äta nylagad/hemlagad mat till lunch. Oftast tar man dock inte själv med sig matlådan till jobbet, utan får den levererad till sig vid lunchtid. Den klassiska indiska matlådan kallas ”tiffin” och består av olika ihopknäppbara delar, där exempelvis curry, ris, linser och bröd kan förvaras separat. När jag åkte hem var jag bara tvungen att köpa med mig några matlådor hem. Nu slipper jag äntligen mina repiga och sunkiga plastlådor och bäst av allt de är helt giftfria!

Vill du också ha en klassisk indisk matlåda i rostfritt klicka HÄR!

2016-09-09 @ 11:54:14Hooray!
Vi blir alltid lika glada när vi kan läsa om våra produkter på olika bloggar och i tidningar. Tack tidningen HÄLSA!

HÄLSA tipsar om skärbrädor

När jag började plastbanta valde jag att börja i köket. Gemensamt för alla plaster är att de släpper ifrån sig mest ämnen när de värms upp. När plast värms upp i kontakt med mat är det därför inte svårt att räkna ut att kemikalierna tar en genväg in i kroppen. Efter att ha bytt ut redskap, matlådor och durkslag kom turen till de gamla repiga skärbrädorna i plast.

Jag hade en ganska klar bild av vad jag saknade: En skärbräda för kombinerbar användning: att både skära och servera snyggt på. Den skulle vara lätt att bära och helst inte för tung och otymplig. Eftersom jag inte hittade någon sådan i mitt sökande – gav jag uppdraget till en snickare som följde mina idéer. Resultatet blev en skärbräda i massivt trä som är uppbyggd i tre skikt (vilket gör att den håller formen bättre), läderhandtag och mässingsskruvar. Precis som jag önskade mig! Jag hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag gör.
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/skarbrador/index.html

 

2016-09-08 @ 15:28:25Solceller är något som bara blir mer och mer populärt i dagens samhälle. Vi strävar efter så miljövänlig energi som möjligt och solenergi tillhör de förnybara energikällorna där exempelvis vindkraft, vattenkraft och vågkraft också ingår. Solkraft är ett av de absolut renaste energikällorna med minimal påverkan på miljön.
På senare tid har det blivit mycket populärt att ha belysning i sin trädgård som laddas upp av solens ljus på dagtid och sedan lyser på natten. De drivs alltså av hundra procent förnybar energi och för dig som villaägare innebär det även att det är helt gratis att hålla dessa lysande. Bäst av allt är kanske att du inte behöver dra några kablar, det är bara att sätta ner lampan direkt i marken eller hänga upp den i ett träd!

Klicka HÄR för att komma direkt till vårt utökade sortiment med solcellslampor!

Solcellslampor
2016-08-29 @ 14:38:14Vi älskar Ball Mason Jars!
Nu har det äntligen blivit dags att utöka vårt sortiment med dessa fantastiska glasburkar som passar lika bra till förvaring och konservering som till servering och uppläggning! 
Hooray!

Ball Mason jars
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ball-mason-jars/index.html
2016-08-22 @ 21:18:27Sommarrea
Missa inte vår sommarrea med 50% rabatt på utvalda produkter i vår stora lagerrensning.
Gäller endast så långt lagret räcker, missa inte chansen!
2016-07-12 @ 14:38:08Vi blir alltid lika glada när vi kan läsa om våra produkter på olika bloggar och i tidningar.
På en plocksida med Smarta Sommarprylar tipsar tidningen Hälsa VegoMat om våra miljövänliga KeepCup muggar!
Hitta din personliga favoritfärg HÄR och hjälp till att göra något åt berget av engångsmuggar!

HÄLSA VegoMat
2016-07-08 @ 10:55:13Det svenska företaget Papp Limited skapar sina produkter av det finaste av papper, slitstark bokbinderiväv och andra hållbara material. Produkterna kläs med fantastiska mönster, moderna illustrationer eller färger som sand, olivgrön och turkosblå. Spill är bannlyst och förvandlas istället till små block eller kort, vilket vi på JDOTS verkligen gillar. Varje produkt går igenom flera steg av ett samarbete mellan hand och maskin innan den når kunden. En del av produktionen sker helt för hand för att säkerställa att varje detalj håller högsta kvalitet!
sommar rea
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/papp-limited/index.html
2016-06-30 @ 10:53:26Känner du för något nytt?
Att byta stil och stämning i rummet med hjälp av nya kuddar är snabbt, enkelt och billigt. Att våga blanda randigt och rutigt med ett blommönster känns helt rätt. Kuddar väcker ha-begär!
Nu säljer vi ut alla våra fina kuddfodral för endast 200 kr oavsett tidigare pris! Passa på att göra ett kap.
Sommar REA
Läs mer och köp:https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/kuddar/index.html

SET. Oljelampa, lyktglas och sockel
Unna dig själv eller någon du tycker om en snygg inredningsdetalj med hög mysfaktor. Den perfekta presenten till alla!
Sommarrea
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/set-oljelampa-lyktglas-och-sockel.html
2016-06-29 @ 11:07:29Missa inte vår sommarrea med 50 % rabatt på utvalda produkter i vår stora lagerrensning. Gäller endast så långt lagret räcker, missa inte chansen!

ZOFTA INNETOFFEL.

Tofflor i skön mjuk filt med stöd för hålfoten. Undersidan har en sträv lädersula vilket gör att man alltid har ett bra fäste mot underlaget. Denna svenskdesignade toffel (som japanerna älskar) finns från storlek 30 till 44.

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/zofta-innetoffel.html

KONTAKTGÖMMA.
Fiffigaste sättet att gömma grenkontakten och sladdarna som ligger och skräpar överallt i våra hem!
SOMMARREA
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/kontaktgomma-dammratta.html

2016-06-28 @ 16:11:44Yeey! Nu är det dags att rensa lite på vårt lager.
Skynda fynda till 50% rabatt.
Gäller så långt lagret räcker.

PÅSLAKAN STILREN. Enkel
Med snygga infällda veckpartier i beige, mullvad och grått är Stilren ett set i den minimalistiska stilen. Veckpartiet börjar 125 cm från toppen. Våra fina sängkläder Stilren är inte bara otroligt vackra, det har också en fantastisk kvalitet. Med den höga kvaliteten tar du lyxhotellet till ditt sovrum. Stilren är gjord av satinvävd handkammad bomull med 500 trådar/tum. I varje set ingår ett påslakan 150 x 210 cm och två örngott 50 x 60 cm. Levereras i vackra förpackningar, perfekt att ge bort i present!
Sommar-REA
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/paslakan-stilren-enkel.html

MATTA RAINBOW SVART. 80x240 cm
RAINBOW är en läcker och högkvalitativ handvävd kelim-matta i ull och polyester. Passar i alla miljöer.
Sommar-REA

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/matta-rainbow-svart.html

REGNKAPPA CITYCOAT.

Det finns inget dåligt väder ...
Regnkappa i elegant och moderiktig stil som passar alla kroppsformer och åldrar. Den är rak i modellen och har ett knytbälte i midjan för att ge en snygg passform. Kappan finns i många härliga färger och i storlek XS till XXXL.
Bältet har en tunn reflexremsa på ena sidan vilket ger dig möjlighet att synas lite extra då du är ute i skymning eller mörker, önskar du inte det så vänder du bara reflexen inåt. Kappan har många praktiska detaljer och finesser som dubbelöppnad dragkedja (bra om du cyklar eller sitter i bilen) avtagbar huva, två framfickor, slits bak, svetsade sömmar och innerficka med dragkedja. Slag på ärmen gör att vattnet inte rinner ner på händerna. Regnkappan är tillverkad i Garda Flex, ett mycket mjukt och följsamt ÖKO-TEX och REACH certifierat material. Självklart är den 100 % vattentät och nylonfodret förhindrar kondens.

Utförsäljning gäller endast på dessa färger och storlekar:
Turkosblå storlek L
Röd storlek S
Vit storlek XS
Svart storlek M

Sommar-REA
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/regnkappa-citycoat/index.html

 2016-06-27 @ 12:11:02Present- och kalastider!
Burk med kran är en lika uppskattad present som den är praktisk till fest.
Psst … just nu 15 % rabatt. Enjoy!

Ball mason jars
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ball-mason-jars/index.html
2016-05-30 @ 13:31:08Yeey! Nu har vi 15 % rabatt på våra populära Ball Mson jars.
Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med en glasburk - eller hur?!

Ball Mason jars rea
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ball-mason-jars/index.html
2016-05-25 @ 12:32:46På söndag är det Mors dag. En dag då vi lite extra tar hand om våra mammor och visar hur fantastiska de är. Självklart borde man ju visa det varje dag men i vardagen är det ibland lätt att man glömmer. Ta därför tillfället i akt och visa lite extra varför din mamma är världens bästa! Känner man att man vill överraska sin mamma med en liten present så har vi just nu 20 % rabatt på våra uppskattade presentboxar som är fyllda med giftfria hudvårdsprodukter.

Mors dag erbjudande
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/gift-to-go-hudvard.html
2016-05-23 @ 10:45:44Disktrasa av högsta kvalitet i 100 % lin från Växbo Lin. Trasan är vävd i en teknik som gör den porös och smidig med riktiga stadkanter och fållad på två sidor. Lin har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något annat naturmaterial. En disktrasa i hellinne absorberar effektivt och det går att torka riktigt torrt. När det behövs maskintvättas linnedisktrasan i 60 grader, alternativt kokas i en kastrull med vatten. Linet kommer från naturen, så när trasan gjort sitt läggs den på komposten och bli jord igen. Den blir på så sätt en av de mest miljövänliga inslagen i ditt kök! Din disktrasa från Växbo Lin är certifierad Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen.
Disktrasor

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/disktrasor/index.html
2016-05-16 @ 11:33:19Till alla torrisar där ute - nu finns vår populära hand- och fotkräm från BiOliv åter i lager!
Dina torra och spruckna händer och fötter kommer att tacka dig för att du använder en kvalitetsprodukt med bara naturliga ingredienser. Krämen mjukgör och återfuktar och kan även användas på knän, armbågar och underben. Den absorberas snabbt och man upplever ingen kladdighet. Bäst av allt den är ekologisk, Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter.
Välj mellan 25 ml och 150 ml. Tuben med 25 ml passar dig som vill testa krämen för första gången eller som vill packa med en mindre tub på resan.

Ekologisk hand- och fotkräm från bioliv
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/hand-fotkram-ekologisk-honung.html

2016-05-09 @ 10:58:17Innehållsförteckningen på en konventionell deodorant är oftast lång och obegriplig och listar ämnen som vi inte vill ha på eller i våra kroppar. Men vad ska man använda om man inte vill ha gift i armhålan? Min absoluta favorit i badrumsskåpet är Deolicious. Det är en helt naturlig, ekologisk och doftfri deodorant i krämform som tillverkas för hand på Gotland. Den är otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium, alun, parfym, parabener och andra kemikalier. Istället för att dölja svettlukten med en parfym jobbar Deolicious med att avlägsna bakterierna som orsakar lukten.

Ekologisk deo
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/ekologisk-deodorant.html
2016-04-29 @ 11:06:05Nu är våren äntligen här!
Den 21-24 april fylls Stockholmsmässan i Älvsjö med kreativa designidéer, härliga växter, de senaste trädgårdsmaskinerna, läckra trädgårdsprylar och smarta odlingslösningar. Allt du behöver för ditt egna sköna, gröna paradis.
Självklart finns JDOTS på plats – vi ses i monter C18:39!

Nordiska trädgårdar 2016

2016-04-19 @ 14:53:58Ljuset är inte bara nödvändigt för att vi ska se, det är vackert också. Redan från starten av JDOTS webbshop fanns de miljövänliga oljelamporna från LZN Design med i sortimentet. Förutom att oljelamporna både är vackra och stilrena är de snälla mot miljön eftersom de är tillverkade i återvunna material (PET-plast och aluminium). Under åren har de blivit omåttligt populära och är en av våra storsäljare. Det är med stolthet vi presenterar vår senaste nyhet: vår egentillverkade sockel som passar perfekt till oljelamporna och lyktglasen. Jag hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag gör.

Du sparar 200 kronor genom att köpa alla delarna som ett set!

Oljelampa
Ger ditt hem den rätta känslan under sena sommarkvällar!

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/set-oljelampa-lyktglas-och-sockel.html
2016-04-18 @ 19:55:51Passa på att fynda till REA-priser! Våra fina påslakanset Stilren kommer tyvärr att utgå ur vårt sortiment när lagret är slut. Passa på att göra ett kap. Först till kvarn ...

Med snygga infällda veckpartier i beige, mullvad och grått är Stilren ett set i den minimalistiska stilen. Veckpartiet börjar 125 cm från toppen. Våra fina sängkläder Stilren är inte bara otroligt vackra, det har också en fantastisk kvalitet. Med den höga kvaliteten tar du lyxhotellet till ditt sovrum. Stilren är gjord av satinvävd handkammad bomull med 500 trådar/tum. Levereras i vackra förpackningar, perfekt att ge bort i present!

Påslakan Stilren
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/sangklader/index.html
2016-04-12 @ 12:26:53I dag den 19 mars klockan 20.30-21.30 är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation.
Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på något sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, hav, vattendrag, mark, luft, djur och växter. Earth Hour handlar om mer än att släcka ljuset en timme. Det handlar om att försöka leva lite grönare i vardagen.

Här är några av mina enkla vardagsmiljöval:
Nej tack till sköljmedel! För något år sedan var ftalater ett ord jag aldrig någonsin hört. Sedan började jag läsa om ftalater, en samling mjukgörande kemikalier, som visade sig finnas i bland annat sköljmedel för att göra kläderna mjuka. Dessa kemikalier som inte kan brytas ner av våra reningsverk utan istället får de följa med ut i våra vattendrag. Och där och då slutade jag använda sköljmedel. För att släppa ut helt onödiga kemikalier i vår natur, det vill inte jag bidra till!

Nej tack till den jättedåliga jätteräkan! Den kallas även för scampi, gambas, tigerräka och tropisk räka. Jätteräkor är en av världens värsta miljöbovar, så jag har bestämt mig för att bli anti scampi. En sushi utan jätteräka, tack!

Nej tack till plastpåsar! Enligt statistik från FN förbrukar världen cirka 1000 miljarder plastpåsar per år. Helt galet! Jag har alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar.

Nej tack till engångsmuggar! Varje år tillverkas cirka 500 miljarder engångsmuggar i papper, det innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Istället har jag med mig min alldeles egna KeepCup mugg. En latte ”to go”, tack!

Jag vet inte hur det är med er men Wettextrasor är bland det äckligaste jag vet. Som tur är finns det ju andra och betydligt bättre alternativ! I mitt kök är Växbo Lins fantastiska disktrasor i 100 % lin ett måste. När den är smutsig kokar jag den i en kastrull med vatten på spisen eller tvättar den i tvättmaskinen, så är den som ny igen.

Ja tack till mer ekologiskt! Att handla är som att rösta. Röstar du på bra hälsa för dig som konsument, för arbetarna, ett drägligt liv för djuren, för bra miljö både i Sverige och längre bort? Eller röstar du på besprutning, gifter, barnarbete, djur som hålls under vidriga förhållanden och en förstörd miljö?
Det som vi röstar på, det får vi!

Earth hour 2016
2016-03-19 @ 15:37:00När en matlåda i plast värms upp läcker den ut giftiga ämnen, men även fettet i maten löser upp kemikalierna, som ftalater och Bisfenol A. Alla gifter som läcker ut hamnar i vår mat! Detta sker varje gång man använder en matlåda av plast. Ett miljövänligt och giftfritt alternativ till plastlådorna är att istället använda en matlåda i rostfritt stål. Perfekt för dig som plastbantar ditt kök!

Rea matlådor

För ungefär ett år sedan var jag i Indien och jobbade. I Indien vill man helst äta nylagad/hemlagad mat till lunch. Oftast tar man dock inte själv med sig matlådan till jobbet, utan får den levererad till sig vid lunchtid. Den klassiska indiska matlådan kallas ”tiffin” och består av olika ihopknäppbara delar, där exempelvis curry, ris, linser och bröd kan förvaras separat. När jag åkte hem var jag bara tvungen att köpa med mig några matlådor hem. Nu slipper jag äntligen mina repiga och sunkiga plastlådor och bäst av allt de är helt giftfria!

Vill du också ha en klassisk indisk matlåda i rostfritt?
Passa på nu – 15 % rabatt (gäller t.o.m. 2016-03-31) klicka HÄR!

2016-03-04 @ 09:48:31Efter förra veckans blogginlägg CHOP CHOP har vi fått in flera frågor om hur man tar hand om sina skärbrädor på bästa sätt.
Vi rekommenderar att man handdiskar skärbrädan och torka den torr. Den får inte ligga i vatten eller diskas i maskin. Olja in din skärbräda med jämna mellanrum för att den inte ska torka. Paraffinolja är den vanligaste och enklaste oljan att använda eftersom den inte härsknar. Stryk ut oljan i ett jämnt lager över skärbrädan och låt verka över natten. Torka bort överflödig olja nästa dag. Djuprengör gärna skärbrädan ibland genom att strö på salt och låt verka minst 20 minuter.

Paraffinoljan som vi säljer HÄR i JDOTS webbutik är perfekt att olja in redskap, skärbrädor och bänkskivor med. För att minska mängden sopor har vi valt att sälja oljan i söta mini Ball Mason jars (som är perfekta till förvaring av små saker). När oljan är slut kan du använda glasburken om och om igen. Mycket bättre både för dig och miljön!

Ta hand om din skärbräda2016-02-02 @ 13:58:56Våra stilrena och egentillverkade skärbrädor/serveringsbrickor är ett måste för alla hemmakockar och en snygg inredningsdetalj i köket. Att använda köksredskap och skärbrädor i trä är ett bra sätt att plastbanta i köket.
Mycket bättre både för dig och miljön!

Skärbrädor med läderhandtag
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/skarbrador/index.html
2016-01-29 @ 16:40:50Dessa små unika nallar är tillverkade av handfärgade yllelappar (fotlappar från svenska armén!) efter gammalt mönster. De handbroderade ögonen och nosen ger varje nalle ett personligt uttryck, samtidigt som det är barnsäkert. Ingen är för ung eller gammal för en nalle. Vi har sålt nallar till människor i alla åldrar och olika tillfällen t.ex. nyfödda, barndop, barnbarn, pensionärer, inför skolavslutningen och till sjukhusvistelsen. Alla har plats i sitt hjärta för en unik nalle.

Handsydda nallar
Alla nallar är unika och finns bara i ett exemplar. Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/nallar/index.html2016-01-27 @ 15:59:02Rostfria matlådor


Vi på JDOTS älskar Artilleriet i Göteborg, deras butik är galet inspirerande. Därför är v
i så glada och stolta över att kunna meddela att de nu säljer våra matlådor i rostfritt stål. Bilder är lånade från artilleriet.se. Tackar!
Är du intresserad av att ha THE LUNCH BOX i ditt sortiment, tveka inte att kontakta oss på info@jdots.se.

2016-01-26 @ 16:07:36Till alla torrisar där ute - nu finns vår populära ekologiska hand- och fotkräm åter i lager!
Dina torra och spruckna händer och fötter kommer att tacka dig för att du använder en kvalitetsprodukt med bara naturliga ingredienser. Krämen mjukgör och återfuktar och kan även användas på knän, armbågar och underben. Den absorberas snabbt och man upplever ingen kladdighet. Bäst av allt den är ekologisk, Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter.
Välj mellan 25 ml och 150 ml. Tuben med 25 ml passar dig som vill testa krämen för första gången eller som vill packa med en mindre tub på resan.
EKOLOGISK HANDKRÄM FÖR TORRA HÄNDER.

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/hand-fotkram-ekologisk-honung.html
2016-01-19 @ 10:35:47Jag kan varmt rekommendera denna artikel hos Kloka Hem om att måla miljösmart och hälsosamt.

Måla miljösmart
2016-01-11 @ 12:42:12Just nu är mellandagsrean i full gång och det är perfekt tid för fynd eller för att köpa en "försenad julklapp" till sig själv.

Zofta innetoffel
Tofflor i skön mjuk filt med stöd för hålfoten. Undersidan har en sträv lädersula vilket gör att man alltid har ett bra fäste mot underlaget. Denna svenskdesignade toffel (som japanerna älskar) finns från storlek 30 till 44.
Rea innetofflor
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/zofta-innetoffel.html


Kuddfodral
Känner du för något nytt?
Att byta stil och stämning i rummet med hjälp av nya kuddar är snabbt, enkelt och billigt. Att våga blanda randigt och rutigt med ett blommönster känns helt rätt. Kuddar väcker ha-begär!
Nu säljer vi ut alla våra fina kuddfodral för endast 200 kr oavsett tidigare pris! Passa på att göra ett kap.
Först till kvarn …
Rea kuddfodral
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/kuddar/index.html


GIFT TO GO. Hudvård

En presentbox fylld med giftfria hudvårdsprodukter som är bra - både för dig och miljön!
För oss är du speciell. Därför vill vi skämma bort dig lite extra med 20 % rabatt på våra populära presentboxar som passar till både dig själv, din familj och dina vänner.

Innehåll:
EKOLOGISK DEODORANT. 60 ml
LÄPPSALVA. Ekologisk honung
OLIVTVÅL. Lagerbladsolja
HAND- & FOTKRÄM. Ekologisk honung 150 ml

Rea hudvård
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/gift-to-go-hudvard.html


Priserna gäller fram till nyår!

2015-12-26 @ 17:44:27Finns det något mer påtagligt sätt att hälsa sig själv och sin gäst/er välkommen till hemmet än att tända några ljus?
Jag älskar levande ljus. På ett ögonblick skapas en känsla av fest och glädje men även trygghet och tröst. Ingenting är så stämningsfullt som levande ljus när mörkret sänker sig.

Att stöpa ljus för hand kräver stor skicklighet och gedigen kunskap. I våra handstöpta HerrgårdsljusGrenljus och Julgransljus finner du endast den bästa blandningen av stearin och paraffin. Tillsammans med rätt typ av vekar brinner ljusen med en stor klar låga utan att rinna eller ryka.

Njut av dekorativt hantverk på julbordet eller vid adventsfikat!

Tänd ett ljus

2015-12-10 @ 18:09:06Det är något speciellt med givandets glädje. Mottagaren tindrar och kanske glimmar den som ger ännu mer… Särskilt när man hittar det där lilla extra som vackert hantverk och modern design. Gåvor som håller länge gör sig extra bra under granen.
Inspireras av våra fem hållbara gåvotips att önska eller ge bort:

TÄND ETT LJUS. Ingenting är så stämningsfullt som levande ljus när mörkret sänker sig omkring oss. Istället för en julblomma föreslår vi att du tar med dig en förpackning svenska handstöpta herrgårdsljus till nästa glöggfest.
Svenska handstöpta herrgårdsljus

UNDERBART EKO. Deolicious är en helt naturlig, ekologisk och doftfri deodorant i krämform som tillverkas för hand på Gotland. Den är otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium, alun, parfym, parabener och andra kemikalier. Perfekt gåva till alla eko-entusiaster!
Deolicious

MASSIVT FÖR MATGLADA. Allt fler blir medvetna om miljö- och hälsoeffekterna av vår överdrivna förbrukning av plast. JDOTS stilrena och egentillverkade skärbrädor/serveringsbrickor är ett måste för alla hemmakockar och en snygg inredningsdetalj i köket. Ta i trä!
Skärbrädor i trä

OMSORG. Inget går upp mot en supermjuk pläd i renaste lammull. Den håller även dig varm under kalla vinterdagar och sommarnätter och blir en snygg tidlös detalj på soffan. Härligt omsorgsfull till den som lätt blir frusen.
Plädar från Klippan

FREDAGSMYS. Oljelampa Candeye är en snygg inredningsdetalj med hög mysfaktor. Förutom att oljelampan både är vacker och stilren är den snäll mot miljön eftersom den är tillverkad av återvunna material (PET-plast och aluminium). Lys upp mörkret och mys!
Oljelampa

2015-11-26 @ 15:54:30December nalkas. Adventsljusstakar och stjärnor lyser i våra fönster. Dofter av kanel och nejlika sprider julglädje i våra hus. Med julen kommer också alla mysiga julmarknader. I år kan du hitta JDOTS på följande julmarknader:

Zetas julmarknad
Zetas Trädgård i Segeltorp/Kungens Kurva
Lördagen den 21 november klockan 10.00–16.00
Söndagen den 22 november klockan 11.00–16.00
K
om och låt dig inspireras inför advent. I marknadsstånden hittar du bland annat textilt konsthantverk, skinn, smycken, keramik och delikatesser. Självklart är trädgårdsbutiken stämningsfullt smyckad med vackra växter och ting som hör julen till.
 
Gamla Enskede julmarknad
Längs Stora Gungans väg, T-bana Sandsborg
Lördagen den 5 december klockan 11.00–16.00
Söndagen den 6 december klockan 11.00–15.00
Få en försmak av julen på Gamla Enskede julmarknad. Hela Stora Gungans väg kommer att kantas av stånd med allt som hör julen till.
 
Kungsträdgårdens julmarknad
Bredvid den populära skridskobanan
Fredagen den 27 november till tisdagen den 22 december
Öppet 11.00–18.00
För tjugonde året i rad genomförs Kungsträdgårdens traditionella julmarknad. Kom och låt dig inspireras bland bodarna och samtidigt inhandla dina julklappar i en stämningsfull miljö mitt i stan.

Zetas julmarknad

2015-11-20 @ 10:59:26Snart tändas tusen juleljus!
Lagom till advent har vi tagit in röda och mörkgröna herrgårdsljus i webbshoppen. Att stöpa ljus för hand kräver stor skicklighet och kunskap om den 150 år gamla metoden.

Hur tillverkas ljus?
Ljus görs av stearin, paraffin eller en blandning av dessa båda ämnen - så kallade kompositionsljus. Båda ämnena finns i en mängd olika kvalitetsklasser och en regel som gäller är att ju renare massa desto bättre ljus. VIO Ljusfabrik som tillverkar våra populära handstöpta herrgårdsljus använder endast det renaste stearinet och paraffinet.

Stearinljus
Stearin tillverkas av animaliska och/eller vegetabiliska fetter. Stearin är ett hårdare material som gör ljusen tåligare för högre temperaturer, därför kroknar de inte i ett soligt fönster. Massan smälts, därefter kyls den något innan den används i tillverkningen. Denna process gör ljusen hållfastare.

Paraffinljus

Paraffin är en raffinerad oljeprodukt. VIO Ljusfabrik använder RAL-certifierat paraffin med högsta renhet, godkänt av livsmedelsverket. Paraffinljus är tåliga och brinner bra men är känsligare för varma och soliga fönster.

Kompositionsljus

För att stöpa ljus krävs en blandning av stearin och paraffin. De vackra brinnegenskaperna hos stearinet samt den längre brinntiden av paraffinet gör att kompositionsljus är både tåliga och brinner med en stor, klar låga utan att rinna eller ryka. Vekarna doppas i blandningen tills ljusen har önskad tjocklek.

Veken

Ljusvekar tillverkas av bomull som prepareras med borsyra, salmiak och fosfater. Detta för att den rena bomullen brinner alltför snabbt och dessutom ryker. Genom att veken är flätad böjer den sig ut från lågan och förbränns. Ljuset avger mest värme åt det håll som veken pekar, vrid därför ljusen ut från varandra om du har dem i en grupp.

TIPS TILL GLÖGGFESTEN.
Istället för en julblomma föreslår vi att du tar med dig en förpackning svenska handstöpta herrgårdsljus. Ljusen är 38 cm långa och har en brinntid på cirka 13 timmar. De ligger i fina presentförpackningar om 6 ljus och är en väldigt uppskattad present. En strålande succé!
SVENSKA HANDSTÖPTA HERRGÅRDSLJUS.
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ljuskallor/index.html

2015-11-17 @ 11:30:27Vi går mot advent. Vintermörkret lägger sig och vi längtar efter att sätta upp adventsljusstakarna och göra julfint i våra fönster.

Visste du att dina gamla adventsljusstakar är riktiga energitjuvar? Energimyndigheten har testat fönsterstjärnor, ljusslingor och juldekorationer. En miljon hushåll kan på bara en månad spara 69 miljoner kilowattimmar genom att välja effektiva lysdiodlampor, LED, istället för glödlampor i sina advents- och julbelysningar. Med i testet fanns adventsljusstake Tall Bow (som du ser här nedan) och den blev bäst i test med motiveringen: Mycket energisnål

Vill du spara energi, miljö och plånbok? Köp våra vackra adventsljusstakar med LED-belysning.

ADVENTSLJUSSTAKE TALL BOW
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/adventsljusstakar/index.html

 

2015-11-12 @ 10:37:06Lys upp i advent - ingen av oss undkommer mörkret men visst blir det mysigare med vacker belysning!

Fårskinn i alla former är hett att inreda med och skapar en trivsam julkänsla! Adventsljusstake Svenljunga har ett vackert grått fårskinn på toppen vilket skapar en modern, hemtrevlig och väldigt julig känsla. De fem energisnåla LED-ljuskällorna på 0,2 watt styck sprider ett behagligt ljus. LED-lampor är extremt energisnåla, avger knappt någon värme alls och framförallt så har de en mycket längre livslängd. Perfekt för dig som är trött på att jaga reservlampor till trasiga ljusstakar!
ADVENTSLJUSSTAKE. Svenljunga

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/adventsljusstake-svenljunga.html
2015-11-10 @ 14:54:03Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på ett eller annat sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, vatten, luft, djur och växter. Miljön och hur vi ska värna om den ligger oss på JDOTS varmt om hjärtat och vi vill gärna hjälpa dig att göra grönare vardagsmiljöval och leva lite mer miljömedvetet. Här följer tips på tre enkla vardagsmiljöval:

• Jag vet inte hur det är med er men Wettextrasor är bland det äckligaste jag vet. Som tur är finns det ju andra och betydligt bättre alternativ! I mitt kök är Växbo Lins fantastiska disktrasor i 100 % lin ett måste. När den är smutsig kokar jag den i en kastrull med vatten på spisen eller tvättar den i tvättmaskinen, så är den som ny igen. Nu finns våra populära disktrasor från Växbo Lin i fler härliga färger. Vilken är din favoritfärg?

• Enligt statistik från FN förbrukar världen cirka 1000 miljarder plastpåsar per år. Helt galet! Själv har jag alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar. När butiksbiträdena erbjuder mig en påse så avböjer jag. Jag tackar och säger att jag kan ta drycken, plagget eller boken i handen eller i min tygkasse. Nu finns våra fina egentillverkade tygkassar i en mängd olika mönster och färger!

• Varje år tillverkas cirka 500 miljarder engångsmuggar i papper, det innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Istället har jag med mig min alldeles egna KeepCup mugg. En latte ”to go”, tack. Nu finns våra populära KeepCup åter i lager!
KeepCup


2015-11-03 @ 12:36:19Ända sen jag för många år sedan fick en Ball Mason Jar i present har jag varit förälskad i dem. Snygga och dekorativa glasburkar som kan användas till både förvaring, konservering och dekoration. Nu har vi fått in dem i webbshoppen i olika former och storlekar så även du kan förälska dig i dem. Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ball-mason-jars/index.html Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra med en glasburk - eller hur?!
Enjoy!

Ball mason jars
Bilderna är lånade från Leilasgeneralstore.com, Hemlangtan.com & Room99.se
2015-10-28 @ 11:55:40Ni missar väl inte att vi kommer att stå på Hem, villa & bostadsrätt den här veckan!? Ni bara måste komma och heja på oss i monter A30:38. Hem, villa & bostadsrätt är Sveriges största boendemässa med produkter för hela hemmet. En komplett mötesplats för dig som ska renovera, bygga om eller vill ha ny inspiration.

I samband med mässan kommer vi lansera våra egentillverkade pallar med betongsits. Vi hoppas att ni gillar dem lika mycket som vi gör :)

Pallar med betongsits


Skriv in i almanackan redan nu!
Hem, villa & bostadsrätt 8-11 oktober
Öppettider:
Torsdag 11:00-19:00
Fredag 10:00-18:00
Lördag 10:00-18:00
Söndag 10:00-17:00

2015-10-06 @ 12:48:01I helgen ska vi vara med på Zetas höstmarknad. Kom gärna förbi och botanisera bland marknadsstånd som bjuder på en härlig blandning av hantverk: keramik, textilier och vackra smycken. Även närproducerade delikatesser som bröd, olivoljor, honung, sötsaker och rykande het must finns att hitta bland stånden.
Plats: Zetas Trädgård i Segeltorp/Kungens Kurva

Hoppas vi ses!

Zetas höstmarknad

2015-10-02 @ 14:45:16Nu är plastbanta ordet på allas läppar!
När jag började plastbanta valde jag att börja i köket. Gemensamt för alla plaster är att de släpper ifrån sig mest ämnen när de värms upp. När plast värms upp i kontakt med mat är det därför inte svårt att räkna ut att kemikalierna tar en genväg in i kroppen. Efter att ha bytt ut redskap, matlådor och durkslag kom turen till de gamla repiga skärbrädorna i plast.

Jag hade en ganska klar bild av vad jag saknade: En skärbräda för kombinerbar användning: att både skära och servera snyggt på. Den skulle vara lätt att bära och helst inte för tung och otymplig. Eftersom jag inte hittade någon sådan i mitt sökande – gav jag uppdraget till en snickare (min man) som följde mina idéer. Resultatet blev en skärbräda i massivt trä som är uppbyggd i tre skikt (vilket gör att den håller formen bättre), läderhandtag och mässingsskruvar. Precis som jag önskade mig! Jag hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag gör. Nu finns de till försäljning HÄR i JDOTS webshop. Välkommen in!

Skärbrädor
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/skarbrador/index.html

2015-09-30 @ 11:35:42Till alla kaffetokiga där ute - nu finns våra populära KeepCup åter i lager!
KeepCup lämpar sig för ett vardagsliv på kaféer och trottoarer, i fikarum och vid skrivbord. Dessutom passar den som kaffemugg i bilen och båten, på cykeln eller på utflykt långt bortom stadens puls.

KeepCup

Hitta din personliga favoritfärg här i JDOTS webshop och hjälp till att göra något åt berget av engångsmuggar:
https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/keepcup/index.html

2015-09-29 @ 16:06:41Hooray! I senaste numret av tidningen Lantliv var våra indiska matlådor i rostfritt stål med!
Vill du också ha en klassisk indisk matlåda i rostfritt klicka HÄR!

Matlåda i rostfritt stål

2015-09-28 @ 12:07:15Äntligen dags igen för en härlig marknad på torget i Hornstull med massor av spännande utställare.
Självklart finns JDOTS på plats!

Don´t miss out!
Lördagen den 26 september klockan 11.00–17.00

Designmarknad Hornstull

2015-09-25 @ 15:34:21Hösten är här på riktigt och äntligen får vi klä oss igen. För ärligt talat är vi på JDOTS alldeles extra förtjusta i höstens varma, bekväma och trivsamma känsla. Ulligt, mjukt och blankt. Grått i alla nyanser ger en varm och mysig känsla. Njut av en dov och sober färgskala.

Grått

Inget går upp mot en mjuk pläd i renaste lammull! Vår storsäljare pläd Tango är en mysig fiskbensmönstrad ullpläd i supermjuk kvalitet från svenska Klippans Yllefabrik.

Oljelampa Candeye blir en snygg inredningsdetalj med hög mysfaktor. Förutom att oljelampan både är vacker och stilren är den snäll mot miljön eftersom den är tillverkad i återvunna material (PET-plast och aluminium).

SALE! Ni har väl inte missat att vi just nu har rea på våra härliga tofflor i skön mjuk filt med stöd för hålfoten!? Denna svenskdesignade toffel (som japanerna älskar) finns från storlek 30 till 44. Perfekt till hela familjen!

Vill du ha en ekologisk disktrasa som håller länge, som kan läggas på komposthögen när den inte används längre och som dessutom är certifierade Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen? Då kan vi varmt rekommendera Växbo Lins fantastiska disktrasor!

Dessa små unika nallar är tillverkade av handfärgade yllelappar (fotlappar från svenska armén!) efter gammalt mönster. De handbroderade ögonen och nosen ger varje nalle ett personligt uttryck, samtidigt som det är barnsäkert. Ingen är för ung eller för gammal för en nalle.
2015-09-22 @ 11:45:58NYHET! Kabelstickad pläd
En riktigt mjuk och mysig kabelstickad pläd som ger lugn och harmoni.


Kabelstickad pläd

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/kabelstickad-plad-gra.html
2015-09-17 @ 15:31:14Handstickade mössor

Charmiga handstickade babymössor med coola tofsar!
Mössorna är handstickad i ett underbart mjukt ekologiskt ullgarn färgat enligt ekologiska föreskrifter.
Läs mer och köp:
https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/stickat/index.html
2015-09-15 @ 11:47:39Handstickade vimplar tillverkade i ett ljuvligt alpackagarn spunnet i 100 % ren alpaca. Ett flaggspel kan användas både som festdekoration och inredningsdetalj. Det passar lika bra i barnrummet, i trädgården eller över det fina festbordet. Färgglada flaggspel i ett barnrum är mycket mysigt och det tillför lekfullhet och charm. Precis som det ska vara i ett barnrum!
Stickat flaggspel
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/flaggspel-stickat.html
2015-09-10 @ 12:11:14En äkta JDOTS-produkt som värnar om kvalitet, omsorgsfullt hantverk och tidlöshet!
Fantastiska handstickade vantar i det mjukaste alpackagarn med ett vackert stjärnmönster. Mönstret har anor från 1200-talet. Alpacka är ett sagolikt mjukt material och varmare, lättare och slitstarkare än vanlig ull.
Handstickade vantar
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/stickat/index.html
2015-09-08 @ 11:10:53Vad gör man en regnig dag som denna på JDOTS?
Jo man säljer regnkappan CityCoat från Garda of Sweden! Du har väl inte missat den i vitt med ett härligt limegrönt foder med vita prickar.
Så snyggt - MITT I PRICK.
Regnkappa Citycoat
Kappan finns i många härliga färger och i storlek XS till XXXL.
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/regnkappa-citycoat/index.html
2015-09-02 @ 09:19:56Äntligen dags igen för en härlig marknad på torget i Hornstull med massor av spännande utställare.
Självklart finns JDOTS på plats!

Don´t miss out!
Lördagen den 29 augusti klockan 11.00–17.00

Designmarknad Hornstull
2015-08-27 @ 10:23:21Kontaktgömma dammråtta
NYHET!
Fiffigaste sättet att gömma grenkontakten och sladdarna som ligger och skräpar överallt i våra hem!

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/kontaktgomma-dammratta.html
2015-08-26 @ 10:37:06Matlådor

Vi är stolta att meddela att BEA ICA Kvantum i Enskede nu säljer våra matlådor i rostfritt stål!
Är du intresserad av att ha THE LUNCH BOX i ditt sortiment, tveka inte att kontakta oss på info@jdots.se.

2015-08-19 @ 10:14:06Nu på lördag den 15 augusti går den populära skärgårdsmarknaden i Vaxholm av stapeln. Självklart finns JDOTS på plats!
På programmet står den traditionsenliga Strömmingsrodden som är en kulturhistorisk roddtävling med allmogebåtar runt Vaxön, spelmän, folkdanslag och många marknadsstånd med hantverks- och naturprodukter.
Hoppas vi ses!

Skärgårdsmarknad i Vaxholm
2015-08-13 @ 13:17:17NATURLIGT & GIFTFRITT.
Hudvård när den är som bäst!
Sedan jag läste boken ”Badskumt - gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg” av Katarina Johansson har jag blivit allt mer uppmärksam på kemikalier i hudvårdsprodukter. Steg för steg har jag rensat och bytt ut badrumsprodukter för att inte utsätta min kropp för onödiga och skadliga kemikalier samt bespara miljön.

Men vad ska man använda om man inte vill ha gift i armhålan? Min absoluta favorit i badrumsskåpet är Deolicious. Det är en helt naturlig, ekologisk och doftfri deodorant i krämform som tillverkas för hand på Gotland. Den är otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium, alun, parfym, parabener och andra kemikalier. Istället för att dölja svettlukten med en parfym jobbar Deolicious med att avlägsna bakterierna som orsakar lukten.

Erbjudande hudvård
För oss är du speciell. Därför vill vi skämma bort dig lite extra med 20 % rabatt på våra presentboxar som är fyllda med giftfria hudvårdsprodukter som är bra - både för dig och miljön!
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/gift-to-go-hudvard.html
2015-08-12 @ 10:14:05Ni har väl inte missat att vi nu säljer ut alla våra fina kuddfodral för endast 200 kr oavsett tidigare pris?
Att byta stil och stämning i rummet med hjälp av nya kuddar är snabbt, enkelt och billigt. Att våga blanda randigt och rutigt med ett blommönster känns helt rätt. Kuddar väcker ha-begär!

Sommar rea
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/kuddar/index.html

2015-07-16 @ 13:39:42Hooray! I senaste numret av tidningen Hem ljuva Hem var våra indiska matlådor i rostfritt stål med!

Matlåda
När en matlåda i plast värms upp läcker den ut giftiga ämnen, men även fettet i maten löser upp kemikalierna, som ftalater och Bisfenol A. Alla gifter som läcker ut hamnar i vår mat! Detta sker varje gång man använder en matlåda av plast.
Ett miljövänligt och giftfritt alternativ till plastlådorna är att istället använda en matlåda i rostfritt stål. Perfekt för dig som plastbantar ditt kök!

Vill du också ha en klassisk indisk matlåda i rostfritt klicka HÄR!

2015-07-14 @ 17:20:28Hooray! I senaste numret av både tidningen Hälsa och Drömhem & Trädgård var mina indiska matlådor i rostfritt stål med!

Matlådor rostfritt

Fördelar:
* Fri från Bisfenol A, ftalater och andra kemikalier
* Släpper inte från sig farliga ämnen
* Tillverkad i rostfritt stål vilket är både hygieniskt och reptåligt
* Rostfritt drar inte åt sig doft och smak från mat som matlådor i plast kan göra
* Kan diskas i diskmaskinen och går utomordentligt bra att frysa

För ungefär ett år sedan var jag i Indien och jobbade. I Indien vill man helst äta nylagad/hemlagad mat till lunch. Oftast tar man dock inte själv med sig matlådan till jobbet, utan får den levererad till sig vid lunchtid. Den klassiska indiska matlådan kallas ”tiffin” och består av olika ihopknäppbara delar, där exempelvis curry, ris, linser och bröd kan förvaras separat. När jag åkte hem var jag bara tvungen att köpa med mig några matlådor hem. Nu slipper jag äntligen mina repiga och sunkiga plastlådor och bäst av allt de är helt giftfria!

Vill du också ha en klassisk indisk matlåda i rostfritt klicka HÄR!
2015-06-23 @ 10:32:11Känner du för något nytt?
Att byta stil och stämning i rummet med hjälp av nya kuddar är snabbt, enkelt och billigt. Att våga blanda randigt och rutigt med ett blommönster känns helt rätt. Kuddar väcker ha-begär!

Nu säljer vi ut alla våra fina kuddfodral för endast 200 kr oavsett tidigare pris! Passa på att göra ett kap.
Först till kvarn …
SUPER SALE. Kuddfodral
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/kuddar/index.html
2015-06-11 @ 12:24:12Matta Home
Vår populära matta HOME är en härligt färgsprakande handvävd trasmatta som förgyller ditt golv. Den tillverkas av överblivet bomullsmaterial så ingen matta är den andra lik! Passar i alla miljöer och är enkel att sköta. Som ni kan se på kundbilderna passar den lika bra i ett vardagsrum som i ett kök. Fortsätt gärna att mejla in era bilder till info@jdots.se det är alltid lika roligt att följa våra produkter.

Känner du att ditt hem behöver lite färg? En matta är inte bara en matta, den ska förgylla ditt golv och förse ditt hem med glädje och välbefinnande.
Matta Home finns i: Röd multicolour, Grön multicolour och Salt & Peppar.

Finns i tre storlekar:

60 x 120 cm = 200 kr
70 x 200 cm = 350 kr
135 x 195 cm = 650 kr

L
äs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/mattor/index.html
2015-06-10 @ 13:54:31Plastbanta är ordet på allas läppar just nu! Vi ska rensa ut de farliga plasterna och befria våra hem från kemikalierna som lurar i alla skrymslen och vrår (ja, för de bor faktiskt ofta i dammråttorna). 

Plast + mat + värme är en vanlig men superdålig kombination!
Gemensamt för alla plaster är att de släpper ifrån sig mest ämnen när de värms upp. Om de värms upp i kontakt med mat är det därför inte svårt att räkna ut att kemikalierna tar en genväg in i kroppen. Därför har jag valt att lägga mest krut på plastbantningen i köket och sedan börjat byta ut sådana saker som vi använder mest frekvent.

STEKPANNA. Jag började med vår stekpanna i teflon. All så kallad nonstick-beläggning ska man undvika då materialet består av perfluorerade ämnen som inte är nedbrytbara och därför stannar kvar i våra kroppar och vår miljö för all framtid. Jag tänker på hur många teflonpannor som vi använt tills dess att beläggningen på botten börjat släppa. De resterna finns numera i våra kroppar och kommer aldrig att kunna försvinna därifrån. Alla så kallade perfluorerade ämnen ska man så gott det går försöka undvika. Andra ställen där dessa ämnen används är vattenavvisande kläder och skor som Gore-tex samt i vissa rengöringsprodukter, allväderskläder, tält, stoppade möbler, läderimpregnering, fönsterputs, bakplåtspapper och bilvårdprodukter mm. Alla med egenskapen att stöta bort vatten och smuts eller fett. Så en hederlig gammal stekpanna i gjutjärn är min bästa rekommendation.

REDSKAP. När det handlar om redskap som skedar, vispar, stekspadar och slevar är det ju ganska enkelt att byta ut dem man har i plast. Jag hittade ett Plastbantnings-kit i bambu på Lapland Ecostore. Super!

MATLÅDA. Får det lov att vara lite varm plast till lunch? Inte?
Idag har jag nästan bara matlådor i rostfritt stål. Men skulle jag ha en matlåda i plast är jag noga med att alltid lägga upp min mat på en tallrik innan jag värmer den i micron. Den viktigaste grundregeln när det gäller användningen av plast är att aldrig använda förpackningarna till annat än det de är avsedda för. Glassbyttor ska till exempel inte återanvändas som matlådor och definitivt inte upphettas i mikro.

SKÄRBRÄDA. Alla skärbrädor i plast åkte ut och in kom istället skärbrädor i trä. De är dessutom jättevackra!

DURKSLAG. Kokhet pasta och pastavatten som får gotta sig med plasten en stund? Nej tack! Ett durkslag i rostfritt passar mig mycket bättre.

VATTENKOKARE. När vår vattenkokare gick sönder valde vi att inte köpa en ny. Jag kokar mycket hellre vattnet på spisen.

DISKTRASA. Jag vet inte hur det är med er men Wettextrasor är bland det äckligaste jag vet. Som tur är finns det ju andra och betydligt bättre alternativ! I mitt kök är Växbo Lins fantastiska disktrasor i 100 % lin ett måste. När den är smutsig kokar jag den i en kastrull med vatten på spisen eller tvättar den i tvättmaskinen, så är den som ny igen.

TYGKASSE. Själv har jag alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar. När butiksbiträdena erbjuder mig en påse så avböjer jag. Jag tackar och säger att jag kan ta drycken, plagget eller boken i handen eller i min tygkasse.

PLÄD. Fleece släpper i från sig stora mängder plastpartiklar vid varje tvätt som sedan följer med ut i våra hav och förstör för vårt djurliv. Så istället för plädar i fleece har jag gått över till ullplädar. Ullen är en nedbrytbar naturprodukt, vilket gör den till ett miljövänligt alternativ. Ullfibern är dessutom anpassad för alla väder och lätt att sköta, eftersom den är fukt- och smutsavstötande.
Plastbantning

2015-06-04 @ 12:24:49I samband med trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar lanserade vi en elegant blomstertrappa som blev väldigt populär. Nu har vi endast två exemplar kvar som vi säljer ut till superpris! Först till kvarn ...

Elegant blomstertrappa på ben tillverkad i sibirisk lärk för en snygg och ergonomisk odling på balkong, terrass och i trädgården. Lärk är ett hårt träslag med lång hållbarhet och en naturlig motståndskraft mot fukt och röta som inte kräver någon ytbehandling. Väder och vind gör att den efter ett tag får en vacker silvergrå färg som bara blir vackrare med åren! Eftersom blomstertrappan inte innehåller några gifter eller impregneringsmedel är den ett bra val vid ekologisk odling. Benen kan man vika ihop och lådorna går att ta loss och stapla på varandra vilket gör produkten smidig att transportera och förvara.

Material: Sibirisk lärk
Storlek: Bredd 150 cm, höjd 160 cm och djup 32 cm
Ordinarie pris: 4.995 kr
ERBJUDANDE: 2.495 kr

Notera! Blomstertrappan finns inte till försäljning här i webshoppen. För beställning kontakta oss på telefon: 070-642 80 15 eller
e-post: Info@jdots.se
Blomstertrappa

NU BLOMMAR DET - I år är sju sorters blommor alldeles för lite.
Perfekt för dig som gillar mobila växter och gärna förnyar och arrangerar om allt efter säsong!

2015-06-02 @ 11:56:19Gör ett avbrott i vardagen och bjud in dina vänner, kollegor eller grannar till en mysig kväll tillsammans med JDOTS. Du kan välja att hålla visningen hemma hos dig själv, men även på din arbetsplats, på dagis, på JDOTS kontor eller ett annat ställe. Detta är ett perfekt tillfälle för dig och dina nära och kära att umgås och samtidigt inspireras av omsorgsfullt hantverk, tidlös design och klimatsmarta varor. Miljön och hur vi ska värna om den ligger oss på JDOTS varmt om hjärtat och vi vill gärna hjälpa dig att göra grönare vardagsmiljöval och leva lite mer miljömedvetet. Shopping ska vara både hållbar och njutbar!
Är du intresserad av en mysig och inspirerande kväll med JDOTS? Kontakta oss!
Telefon: 070-642 80 15
E-post: Info@jdots.se

Som värd för ett JDOTS-event får du en fin gåva samt rabatt på din beställning som tack för hjälpen. Självklart kan vi skräddarsy eventet helt efter era önskemål. Här kommer inspiration från det klimatsmarta sortimentet. Enjoy!
JDOTS-event
2015-05-28 @ 13:12:49Matta Home

Matta HOME är en härligt färgsprakande handvävd trasmatta som förgyller ditt golv. Den tillverkas av överblivet bomullsmaterial så ingen matta är den andra lik! Passar i alla miljöer och är enkel att sköta. Välj mellan:
 Röd multicolour, Grön multicolour och Salt & Peppar.

Finns i tre storlekar:

60 x 120 cm = 200 kr
70 x 200 cm = 350 kr
135 x 195 cm = 650 kr

L
äs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/mattor/index.html

2015-05-26 @ 15:15:43Nästa söndag den 31 maj är det Mors dag. En dag då vi lite extra tar hand om våra mammor och visar hur fantastiska de är. Självklart borde man ju visa det varje dag men i vardagen är det ibland lätt att man glömmer. Ta därför tillfället i akt och visa lite extra varför din mamma är världens bästa! Känner man att man vill överraska sin mamma med en liten present så har vi just nu 20 % rabatt på våra uppskattade presentboxar som är fyllda med giftfria hudvårdsprodukter. 

Innehåll:
EKOLOGISK DEODORANT. 60 ml
LÄPPSALVA. Ekologisk honung
OLIVTVÅL. Lagerbladsolja
HAND- & FOTKRÄM. Ekologisk honung 150 mMors dag present
Ordinarie pris: 400 kr
20 % rabatt
NU! 320 kr

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/gift-to-go-hudvard.html

2015-05-21 @ 10:54:05Någon som behöver en ny snygg regnkappa?
Regnkappa Citycoat är en elegant och moderiktig regnkappa som passar alla kroppsformer och åldrar. Den är rak i modellen och har ett knytbälte i midjan för att ge en snygg passform. Kappan finns i många härliga färger och i storlek XS till XXXL.

Regnkappa
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/regnkappa-citycoat/index.html
2015-05-19 @ 12:09:13Rött, vitt och blått är alltid lika fräscht!
Sommaren är snart här och vi längtar efter sand mellan tårna, blå himmel, härliga bad, läsa en efterlängtad bok och bara drömma oss bort. Om man tar med lite av strandlivet hem i sin inredning får man den där härliga sommarkänslan året runt. Det har kunden som beställde två flaggspel a la America för en tid sedan verkligen lyckats med. Här kommer en hälsning från en supermysig gäststuga i Stockholms skärgård.
Skepp o’hoj!

Flaggspel
Fortsätt gärna att mejla in era bilder till info@jdots.se det är alltid lika roligt att följa våra produkter.

Ett flaggspel kan användas både som festdekoration och inredningsdetalj. Det passar lika bra i barnrummet, i trädgården eller över det fina festbordet. Om du inte hittar något flaggspel i webshoppen som passar dig kan du självklart beställa ett i valfria färger!
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/flaggspel/index.html2015-05-14 @ 10:48:42Inredningsbloggarna har mässat om den länge – mässingens återkomst! Detta underbara material har sannerligen seglat upp i topp på trendbarometern.
Som ni kanske märkt vid det här laget är jag väldigt förtjust i lampor med mycket personlighet. Och självklart även mässing!
Så ni kan ju tänka er hur mycket jag personligen gillar de nya lamporna som vi lanserar idag med svart textilsladd och sockel i mässing. Textilsladd + mässing + glödlampa är en underbar kombination.
Enkelt och så snyggt!
SVART TEXTILSLADD. Mässing
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/lampor/index.html
2015-05-12 @ 10:13:41Till alla torrisar där ute - nu finns vår populära ekologiska hand- och fotkräm åter i lager!
Dina torra och spruckna händer och fötter kommer att tacka dig för att du använder en kvalitetsprodukt med bara naturliga ingredienser. Krämen mjukgör och återfuktar och kan även användas på knän, armbågar och underben. Den absorberas snabbt och man upplever ingen kladdighet. Bäst av allt den är ekologisk, Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter.
Välj mellan 25 ml och 150 ml. Tuben med 25 ml passar dig som vill testa krämen för första gången eller som vill packa med en mindre tub på resan.
Handkräm för torrisar

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/hand-fotkram-ekologisk-honung.html

2015-05-07 @ 15:06:46Plast + mat + värme är en vanlig men superdålig kombination!
Förr hade jag alltid med mig en matlåda i plast till jobbet och efter att ha värmt den i micron åt jag direkt ur den. Enkelt och väldigt bekvämt. Jag hade inte en tanke på att min plastlåda skulle kunna vara giftig!
På sista tiden har jag dock fått upp ögonen för plast, vad den innehåller, hur den fungerar och framför allt vad den gör med min mat. När en matlåda i plast värms upp läcker den ut giftiga ämnen, men även fettet i maten löser upp kemikalierna, som ftalater och Bisfenol A. Alla gifter som läcker ut hamnar i min mat! Detta sker varje gång man använder en matlåda av plast. Både ftalater och Bisfenol A är kopplade till en rad olika hälsoproblem. Bisfenol A är en viktig beståndsdel i plast och den gör plasten hård, lätt och genomskinlig. Det skrämmande med Bisfenol A är att det är ett hormonstörande ämne som ger ökad risk för cancer, allergi och diabetes. Ftalater används som mjukgörare i plast trots att studier visar på att det är hormon- och fortplantningsstörande och kan skada oss redan under fosterstadiet. Det finns även kopplingar mellan ftalater och cancer, övervikt, autism, ADHD, åderförkalkning, astma och allergi.

För ungefär ett år sedan var jag i Indien och jobbade. I Indien vill man helst äta nylagad/hemlagad mat till lunch. Oftast tar man dock inte själv med sig matlådan till jobbet, utan får den levererad till sig vid lunchtid. Den klassiska indiska matlådan kallas ”tiffin” och består av olika ihopknäppbara delar, där exempelvis curry, ris, linser och bröd kan förvaras separat. När jag åkte hem var jag bara tvungen att köpa med mig några matlådor hem. Nu slipper jag äntligen mina repiga och sunkiga plastlådor och bäst av allt de är helt giftfria!
Vill du också ha en klassisk indisk matlåda i rostfritt klicka HÄR!

Matlåda i rostfritt

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/matlada/index.html

2015-04-29 @ 11:32:37De senaste åren har en pysselvåg gått över världen under definitionen DIY som står för ”Do it Yourself” (gör det själv) och som framför allt handlar om att som utforska sin egen kreativitet och skapa något personligt och originellt. DIY är oftast både miljövänligt och motverkar överdriven konsumtion då man fokuserar på att återanvända uttjänta produkter och skapa något nytt i så stor utsträckning som möjligt.

Mitt bästa DIY tips är Bygg ditt eget kakfat. Det är inte alls svårt att göra ett alldeles eget och unikt kakfat. Du behöver bara några fina tallrikar, en borrmaskin och kakfatsdelar. Loppisar och secondhandaffärer är en guldgruva när det gäller att fynda udda och vackert porslin. 

Är du sugen på att bygga ett eget personligt kakfat?

Då har du kommit rätt! Alla tillbehör såsom handtag i olika modeller, skyddsplattor, borr och bottenskruv finns att köpa här i JDOTS webshop.


Kakfatsdelar
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/bygg-ditt-eget-kakfat/index.html

2015-04-24 @ 13:07:28Två härliga flaggspel färdiga och redo att skickas till ut till en väntande kund. Om du inte hittar något flaggspel här i JDOTS webshop som passar dig kan du självklart beställa ett i valfria färger! Ett flaggspel kan användas både som festdekoration och inredningsdetalj. Det passar lika bra i barnrummet, i trädgården eller över det fina festbordet.

Flaggspel
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/flaggspel/index.html
2015-04-20 @ 14:51:36Solceller är något som bara blir mer och mer populärt i dagens samhälle. Vi strävar efter så miljövänlig energi som möjligt och solenergi tillhör de förnybara energikällorna där exempelvis vindkraft, vattenkraft och vågkraft också ingår. Solkraft är ett av de absolut renaste energikällorna med minimal påverkan på miljön.
På senare tid har det blivit mycket populärt att ha belysning i sin trädgård som laddas upp av solens ljus på dagtid och sedan lyser på natten. De drivs alltså av hundra procent förnybar energi och för dig som villaägare innebär det även att det är helt gratis att hålla dessa lysande. Det bästa av allt är kanske att du inte behöver dra någon typ av kablar, det är bara att sätta ner lampan direkt i marken!

Idag lanserar vi denna stilrena solcellsdrivna trädgårdspinne med markspett som är lätt att placera ut i trädgården. Placera i en kruka, sätt upp längs huset eller belys uppfarten eller trädgårdsgången.

Solcell
Läs mer och köp:https://www.jdots.se/sv/artiklar/solcellslampa-tradgardspinne.html

2015-04-14 @ 10:22:57Solen har börjat titta fram över vårt avlånga land och visst känner man att våren är på väg när solen lyser med sina varma strålar på oss. Det är något alldeles speciellt med den första vårsolen! Med våren kommer också alla mysiga trädgårdsmässor och i år kan du hitta JDOTS på följande mässor:

DIN TRÄDGÅRD. Örebro
Den 20-22 mars fylls Conventum Arena i Örebro av plantor, lökar, fröer, trädgårdsredskap, hantverk och mycket mer i en kreativ miljö.
Vi ses i monter: B:1
Din Trädgård


NORDISKA TRÄDGÅRDAR. Stockholm

Den 26-29 mars fylls Stockholmsmässan i Älvsjö med kreativa designidéer, de senaste trädgårdsmaskinerna, läckra trädgårdsprylar och smarta odlingslösningar.
Vi ses i monter: C16:40
Nordiska Trädgårdar

2015-03-18 @ 11:38:42Inget går upp mot en supermjuk pläd i renaste lammull. Ullen är en nedbrytbar naturprodukt, vilket gör den till ett miljövänligt alternativ. Ullfibern är dessutom anpassad för alla väder och lätt att sköta, eftersom den är fukt- och smutsavstötande. Svep in dig i den i trädgårdsstolen och läs en god bok. Eller använd den i sovrummet som en varm vän när vinden tjuter utanför. Unna dig själv eller någon du tycker om en riktigt mysig och vacker pläd från svenska Klippans Yllefabrik.

Plädar från Klippan

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/pladar-filtar/index.html
2015-03-17 @ 11:29:43KeepCup lämpar sig för ett vardagsliv på kaféer och trottoarer, i fikarum och vid skrivbord. Dessutom passar den som kaffemugg i bilen och båten, på cykeln eller på utflykt långt bortom stadens puls. Genom att använda KeepCup istället för engångsmuggar väljer du en mer hållbar livsstil!

 • Ersätter engångsmuggar - för en mer hållbar livsstil

 • Är testad för att användas minst 1500 gånger

 • Är anpassad till espressomaskiner i kafémiljö

 • Har storlekar som motsvarar standardstorlekar på engångsmuggar

 • Är BPA-fri och tillverkad i livsmedelsgodkänd, återvinningsbar plast

 • Lätt att skölja, tål diskmaskin och mikrovågsugn (utan lock)

 • Väger lite och är okrossbar

 • Håller drycken varm 20-30 minuter längre än en engångsmugg

 • Passar i de flesta mugghållare i bil, båt och på cykel och barnvagn

KeepCup

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/keepcup/index.html

2015-03-05 @ 10:05:59Jag är ingen ekofanatiker men jag försöker skapa en grönare, miljövänligare vardag för mig och min familj. För mig är det viktigt vad jag stoppar i mig och hur det jag förbrukar påverkar miljön. Här kan du hitta några av mina enkla vardagsmiljöval!

Men när det kommer till vad jag smörjer på huden och produkterna i mitt badrumsskåp har jag länge haft skygglapparna på. Jag har använt dagkräm, nattkräm, ansiktsrengörning, body lotion, body scrub, hårinpackning, fotkräm, mjukgörande serum, några olika deodoranter och en hel hög med olika cerat. Men nu är det slut på det!

Sedan jag läste boken ”Badskumt: gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg” har jag blivit allt mer uppmärksam på kemikalier och steg för steg arbetat med att byta ut och rensa bland badrumsprodukterna. Dels för att bespara miljön och dels för att inte utsätta min kropp för onödiga och skadliga kemikalier.

Efter min kemikalierensning i badrumsskåpet har jag numera en väldigt kort lista över produkter som jag faktiskt använder:
Ansiktskräm - Bivaxsalva läkande med ringblomma från Åminne Honung & Jästeri 
Ansiktsrengörning – olivtvål med lagerbladsolja på en exfolierande luffa
Hand- & fotkräm: BiOliv Hand- & fotkräm med ekologisk honung
Body lotion – ekologisk kokosolja
Tvål – olivtvål med lagerbladsolja
Schampo - olivtvål med lagerbladsolja (balsam har jag personligen inte använt på flera år)
Hårinpackning – ekologisk kokosolja
Body scrub - olivtvål med lagerbladsolja och lite strösocker (så river det skönt)
Deoderant – Deolicious ekologiska deodorant
Läppsalva – BiOliv Läppsalva med ekologisk honung

Är ni intresserade av att lära er mer?
• Badskumt - gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg av Katarina Johansson
https://www.adlibris.com/se/bok/badskumt-gifterna-som-gor-dig-ren-frasch-och-snygg-9789170376504

• Förgiftad - om kemikalierna i vardagen och det dolda hotet mot vår hälsa av Rick Smith och Bruce Lourie
https://www.adlibris.com/se/bok/forgiftad-om-kemikalierna-i-vardagen-och-det-dolda-hotet-mot-var-halsa-9789153435273

• Naturligt snygg.se
Här har Hannah, som driver bloggen Naturligt snygg.se, samlat de fem ingredienser som hon anser vara “värst” och som hon försöker att undvika i största möjliga mån.
5 ingredienser att undvika i hudvård:
http://www.naturligtsnygg.se/favorit-i-repris-5-ingredienser-att-undvika/

• Ekomorsan.com
En helt fantastisk blogg som handlar om hur man ska göra för att försöka leva lite mer miljömedvetet. Tack Ekomorsan för all inspiration!
http://ekomorsan.com/

2015-03-02 @ 10:48:17Missa inte vår uppskattade presentbox som är fylld med giftfria hudvårdsprodukter som är bra, både för dig och miljön! För oss är du speciell och därför vill vi skämma bort dig lite extra med 20 % rabatt på dessa populära presentboxar som passar till både dig själv, din familj och dina vänner.

Innehåll:
EKOLOGISK DEODORANT. 60 ml
LÄPPSALVA. Ekologisk honung
OLIVTVÅL. Lagerbladsolja
HAND- & FOTKRÄM. Ekologisk honung 150 ml

Gift to go
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/gift-to-go-hudvard.html
2015-02-27 @ 11:36:47Sedan jag läste boken ”Badskumt: gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg” har jag blivit allt mer uppmärksam på kemikalier i hudvårdsprodukter och steg för steg arbetat med att byta ut och rensa bland badrumsprodukterna. Dels för att bespara miljön och dels för att inte utsätta min kropp för onödiga och skadliga kemikalier. Därför känns det nu extra roligt att få utöka sortimentet med giftfria hudvårdsprodukter som är bra, både för dig och miljön. 

Giftfri hudvård
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/hudvard/index.html
2015-02-26 @ 10:27:46Ljusstake i ek som är doppad i färg som en kontrast till det rustika. Ljushållaren är gedigen och tillverkad i järn. Alla ljusstakar är handgjorda i Sverige och varierar i form.
Finns i tre storlekar:

Liten: höjd 12 cm
Mellan: höjd 17 cm
Stor: höjd 22 cm

TIPS! Att blanda ljusstake LogLight liten, mellan och stor blir en snygg inredningsdetalj med hög mysfaktor. Så släpp in naturen och syresätt inredningen!

LogLight
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ljuskallor/index.html
2015-02-12 @ 16:24:21Nu kan du återigen köpa marknadens bästa lampolja här i JDOTS webshop - perfekt till lyktor och oljelampor med veke! Vi är stolta över att kunna erbjuda en extremt ren lampolja som inte innehåller några giftiga aromater. Tack vare renheten brinner din lykta eller oljelampa med en klar låga, utan att ge ifrån sig varken lukt, sot eller giftiga ämnen.

Du har väl inte missat oljelampa Candeye som är en vacker okrossbar oljelampa med lång brinntid som är tillverkad i återvunna material (PET-plast och aluminium). Den är ett enkelt och miljövänligt alternativ till de kortlivade engångs värmeljusen. Bara i Sverige förbrukar värmeljusen 225 ton aluminium per år! Veken har evig livslängd. Det enda du behöver göra är att fylla på med paraffinolja eller lampolja.
Lampolja

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ljuskallor/index.html
2015-02-10 @ 14:34:29Vi kom hem från Västerås för bara några dagar sedan och nu är det snart dags för mässa i Uppsala. Självklart har vi med oss våra nya presentboxar fulla med naturliga och giftfria hudvårdsprodukter som är bra, både för dig och miljön!
Hoppas att vi ses!

Multimässa i Uppsala

Uppsala multimässa
Uppsala multimässa

När: Lördagen 7 februari – Söndagen 8 februari
Klockan: 10.00 – 17.00
Multimässa: Antikmässa, Syfestival och Hälsomässa
Var: Fyrishov
2015-02-06 @ 16:45:04I helgen ska vi vara med på Västerås multimässa i Bombardier Arena – Rocklunda. Så nu är det full fart med att göra i ordning våra nya presentboxar fulla med naturliga och giftfria hudvårdsprodukter som är bra, både för dig och miljön!

Gift to go
Västerås multimässa
När: Lördagen 31 januari – Söndagen 1 februari
Klockan: 10.00 – 17.00
Multimässa: Antikmässa, Syfestival, Hälsomässa och Slöjdmässa
Var: Bombardier Arena – Rocklunda

2015-01-30 @ 13:04:20Till alla kaffetokiga där ute …
Vill du slå ett slag för miljön samtidigt som du får ditt favoritkaffe i en snygg och praktisk mugg? Då är KeepCup något för dig! KeepCup lämpar sig för ett vardagsliv på kaféer och trottoarer, i fikarum och vid skrivbord. Dessutom passar den som kaffemugg i bilen och båten, på cykeln eller på utflykt långt bortom stadens puls!

Som ett alternativ till slit-och-släng-samhället och dess engångsmuggar är KeepCup det ledande återanvändbara alternativet för take away-drycker. KeepCup är den första återanvändbara muggen som tillverkats enligt barista-standard och den är gjord enligt standardmått för take away-muggar. Den lättviktiga plasten är inte termosliknande men håller ändå värmen bättre än vanliga engångsmuggar. De är "stänksäkra" eftersom den smarta öppningspluggen lätt kan låsas i stängt läge. Självklart kan du diska din KeepCup i diskmaskin. Bäst av allt - den är miljövänlig, giftfri, BPA-fri och återvinningsbar!

KeepCup har som målsättning att uppmuntra till förändring i hur vi dricker våra take away-drycker. Varje år tillverkas cirka 500 miljarder engångsmuggar i papper vilket innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Genom att använda KeepCup istället för engångsmuggar väljer du en mer hållbar livsstil!

Hitta din personliga favoritfärg HÄR i JDOTS webshop och hjälp till att göra något åt berget av engångsmuggar!

https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/keepcup/index.html

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/keepcup/index.html
2015-01-30 @ 10:20:05Då var det bestämt …
JDOTS kommer att ha en monter på Nordiska Trädgårdar!
Välkommen till en Sommarsalong fylld med kreativa designidéer, de senaste trädgårdsmaskinerna, läckra trädgårdsprylar och smarta odlingslösningar. Allt du behöver för din egen sköna, gröna sommarsalong. Vi ses i monter: C16:40.

Skriv in i almanackan redan nu!
Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan
Torsdagen den 26 mars – söndagen den 29 mars
Öppet alla dagar klockan 09.00 – 18.00

Nordiska Trädgårdar 20152015-01-28 @ 15:17:14Nu finns våra populära disktrasor från Växbo Lin även i Turkos och Bordeaux! Vilken är din favoritfärg?
Växbo Lin är ett företag som värnar om de gamla traditionerna och alla deras produkter är vävda i 100 % lin. De väver och syr allt på sin fabrik i Hälsingland och alla deras produkter är certifierade Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen. Lin är ett fantastiskt naturmaterial och har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något naturmaterial. En disktrasa i hellinne absorberar effektivt och det går att torka riktigt torrt. När det behövs maskintvättas linnedisktrasan i 60 grader, alternativt kokas i en kastrull med vatten. Linet kommer från naturen, så när trasan gjort sitt läggs den på komposten och bli jord igen. Den blir på så sätt en av de mest miljövänliga inslagen i ditt kök!

Disktrasa från Växbo Lin
Värna naturen och använd en ekologisk produkt som håller länge och som dessutom kan läggas på komposthögen när den inte används längre.

Disktrasa från Växbo Lin
PASSA PÅ! 20 % rabatt på alla disktrasor från Växbo Lin

Disktrasa från Växbo Lin
Med en disktrasa från Växbo Lin kan du säga hej då till Wettex för gott!

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textil/disktrasor/index.html
2015-01-21 @ 12:35:43Svårt att veta vad du ska ge bort i julklapp?
Lugn, bara lugn – JDOTS webshop har plockat russinen ur kakan! Här kommer tre nya julklappstips som kommer göra succé:

TILL TONÅRSKILLEN.
Utan tvekan – ett coolt skärp. Trendig och färgglad accessoar som livar upp vilken outfit som helst!
Skärp i mocka

TILL DEN SOM VÄRNAR OM VÅR FINA PLANET.
Vill du ge bort en ekologisk julklapp som håller länge, som kan läggas på komposthögen när den används färdigt och som dessutom är certifierad med Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen?
Då kan vi varmt rekommendera Växbo Lins fantastiska disktrasor!
Disktrasor från Växbo Lin

TILL SÖMNTUTAN.
Med små vackra broderade blommor förs tankarna till en ljummen midsommarnatt. Våra fina sängkläder Romantik är inte bara otroligt vackra, det har också en fantastisk kvalitet. Finns både till enkel- och dubbelsäng. Sov gott!
Sängkläder Romantik

2014-12-14 @ 18:49:05Svårt att veta vad du ska ge bort i julklapp?
Lugn, bara lugn – JDOTS webshop har plockat russinen ur kakan! Här kommer ytterligare två julklappstips som kommer göra succé:

TILL BARNBARNET.
Snygga vimplar tillverkade av spillmaterial vilket gör varje flaggspel unikt. Ett flaggspel kan användas både som festdekoration och inredningsdetalj. Det passar lika bra i barnrummet som i trädgården eller över det fina festbordet. Färgglada flaggspel i ett barnrum är mycket mysigt och det tillför lekfullhet och charm. Precis som det ska vara i ett barnrum!
Flagspel


TILL DEN ZOFTA FAMILJEN.
Tofflor Zofta i skön mjuk filt med stöd för hålfoten. Undersidan har en sträv lädersula vilket gör att man alltid har ett bra fäste mot underlaget. Denna svenskdesignade toffel (som japanerna älskar) passar hela familjen och finns från storlek 30 till 44.
Zofta innetoffel


2014-12-12 @ 11:07:12Ett skepp kommer lastat med tre nya julklappstips från JDOTS webshop som garanterat kommer att göra succé:

TILL GLÖGGFESTEN.

Varde ljus!
Istället för en julblomma föreslår vi att du tar med dig en förpackning handstöpta svenska herrgårdsljus.
Svenska handstöpta herrgårdsljus


TILL FRÖKEN UR & SKUR.
Regnkappa i elegant och moderiktig stil som passar alla kroppsformer och åldrar. Den är rak i modellen och har ett knytbälte i midjan, för att ge en snygg passform. Kappan finns i många härliga färger och i storlek XS till XXXL.
Det finns inget dåligt väder …
Regnkappa CityCoat


TILL EKO-ENTUSIASTEN.
Deolicious är en helt naturlig, ekologisk och doftfri deodorant i krämform som tillverkas för hand på Gotland. Den är otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium, alun, parfym, parabener och andra kemikalier.
Ekologisk deodorant

2014-12-08 @ 12:29:40Tänk vad skönt för alla tomtar att slippa trängas på stan i år. Beställ dina klappar enkelt och bekvämt från JDOTS webshop istället. Här kommer tre julklappstips som garanterat kommer att göra succé:

TILL DEN FRUSNE.
Dagens första julklappstips är till den som lätt blir frusen. Eller, om det blir en likadan vinter som de senaste åren, så kan det passa till vem som helst. Vår storsäljare pläd Tango är en mysig fiskbensmönstrad ullpläd i supermjuk kvalitet från svenska Klippans Yllefabrik. Finns i flera härliga färgställningar.

Pläd Tango

TILL MYSFARBRORN.
Oljelampa Candeye är en snygg inredningsdetalj med hög mysfaktor. Förutom att oljelampan både är vacker och stilren är den snäll mot miljön eftersom den är tillverkad i återvunna material (PET-plast och aluminium). Starta fredagsmyset!
Oljelampa Candeye


TILL DEN NYBLIVNE HUSÄGAREN.
Solcellslampor är den perfekta trädgårdsbelysningen. Den tillåter dig att spara energi och vara miljömedveten, samtidigt som du skapar en vacker utomhusbelysning och förvandlar din uteplats eller gård till ett helt nytt rum. Använd solcellsbelysning för att skapa trygghetsbelysning längs med gångarna så att du inte snubblar på kvällen. Det ger en känsla av att platsen är bebodd, även när du är på semester, vilket minskar inbrottsrisken. Det är inte helt dumt det heller!

Solcellslampa

2014-12-03 @ 12:40:14Det är svårt att tro att det snart är jul men om 24 dagar kommer tomten. Tänk vad skönt för alla tomtar att slippa trängas på stan i år. Beställ dina klappar enkelt och bekvämt från oss istället. Fram till jul kommer vi regelbundet att ge dig våra spännande och högkvalitativa julklappstips som passar till både dig själv, din familj och dina vänner. Så håll er uppdaterade här på JDOTS blogg eller följ oss på facebook.

Till julen passar tidlöshet och traditionell hantverksstil extra bra. Här i JDOTS webshop hittar du gobitar som fiskbensmönstrade ullplädar och handstöpta ljus. Låt dig inspireras av våra mysiga handvävda kuddar, ekologiska disktrasorcharmiga filttofflor och skapa sen din alldeles egen strålande jul.

Julklappstips

2014-11-30 @ 16:49:15December är snart här! Adventsljusstakar och stjärnor lyser i våra fönster och dofter av kanel och nejlika sprider julglädje i våra hus. Med julen kommer också alla mysiga julmarknader och i år kan du hitta JDOTS på följande julmarknader:

Zetas julmarknad
På Zetas Trädgård i Segeltorp/Kungens Kurva
Lördagen den 22 november klockan 10.00–16.00
Söndagen den 23 november klockan 11.00–16.00
Kom och låt dig inspireras inför advent! I marknadsstånden hittar du bland annat textilt konsthantverk, skinn, smycken, keramik och delikatesser. Självklart är trädgårdsbutiken stämningsfullt smyckad med vackra växter och ting som hör julen till.

Gamla Enskede julmarknad
Längs Stora Gungans väg, T-bana Sandsborg
Lördagen den 6 december klockan 11.00–16.00
Söndagen den 7 december klockan 11.00–15.00
Få en försmak av julen på Gamla Enskede julmarknad. Hela Stora Gungans väg kommer kantas av stånd med allt som hör julen till.

Kungsträdgårdens julmarknad
Bredvid den populära skridskobanan
Fredagen den 28 november till måndagen den 22 december
Öppet 11.00–18.00
För nittonde året i rad genomförs Kungsträdgårdens traditionella julmarknad. Kom och låt dig inspireras och samtidigt ordna med dina julklappar i en stämningsfullmiljö mitt i stan!

Julmarknad

2014-11-21 @ 10:42:16För över 200 år sedan grundlades en tradition av skinnberedning i Svenljunga ur den återkommande boskapsmarknaden som hölls där. Skandilock AB, som grundades i Svenljunga på 1930-talet, är idag ett av Europas ledande företag inom designade fårskinnsprodukter med hög etisk standard.

När Svenljunga-företaget Star Trading ville skapa en adventsljusstake med äkta fårskinn föll det sig därför naturligt att söka ett samarbete med Skandilock. Formgivaren Charlotte Falck inspirerades av Svenljungas unika historia till att skapa denna adventsljusstake som förenar det moderna och klassiska formspråket och knyter an till byns traditioner – adventsljusstaken Svenljunga.
Adventsljusstake Svenljunga
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/adventsljusstake-svenljunga.html

2014-11-18 @ 17:56:14Vi går mot advent! Vintermörkret lägger sig och vi längtar efter att sätta upp adventsljusstakarna och göra julfint i våra fönster.

Visste du att dina gamla adventsljusstakar är riktiga energitjuvar? Energimyndigheten har testat fönsterstjärnor, ljusslingor och juldekorationer. En miljon hushåll kan på bara en månad spara 69 miljoner kilowattimmar genom att välja effektiva lysdiodlampor, LED, istället för glödlampor i sin advents- och julbelysning! Med i testet fanns adventsljusstake Tall Bow (som vi säljer HÄR i JDOTS webshop) och den blev bäst i test med motiveringen: Mycket energisnål.
Här kan du läsa mer om testet:
http://www.energimyndigheten.se/Hushall/Testerresultat/Testresultat/Julbelysning-2012/

Vill du spara energi, miljö och plånbok? Köp våra vackra adventsljusstakar med LED-belysning.

Adventsljusstake Tall Bow och Tall T

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/adventsljusstakar/index.html

2014-11-13 @ 10:18:57Tofflor i skön mjuk filt med stöd för hålfoten. Undersidan har en sträv lädersula vilket gör att man alltid har ett bra fäste mot underlaget. Denna svenskdesignade toffel (som japanerna älskar) finns från storlek 30 till 44.

Zofta innetoffel

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/zofta-innetoffel.html
2014-11-12 @ 13:09:17Nu finns våra populära kakfatsdelar även i RÖTT & GRÖNT. Perfekt till julens alla högtider!

De senaste åren har en pysselvåg gått över världen under definitionen DIY som står för ”Do it Yourself” (gör det själv) och som framför allt handlar om att utforska sin egen kreativitet och skapa något personligt och originellt. DIY är oftast både miljövänligt och motverkar överdriven konsumtion då man fokuserar på att återanvända uttjänta produkter och skapa något nytt i så stor utsträckning som möjligt.

JDOTS bästa DIY tips: Bygg ditt eget kakfat.
Det är inte alls svårt att göra ett alldeles eget och unikt kakfat. Du behöver bara en borrmaskin och några fina tallrikar (loppisar och secondhandaffärer är en guldgruva när det gäller att fynda udda och vackert porslin). Alla tillbehör såsom handtag i olika modeller, skyddsplattor, borr och bottenskruv finns att köpa HÄR i JDOTS webshop.

Kakfatsdelar

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/bygg-ditt-eget-kakfat/index.html

2014-11-11 @ 14:21:12Visst är det härligt att ta en promenad i vintermörkret och se hur det gnistrar och glimmar i alla fönstren? Du vet väl att det går att spara mycket energi genom att välja advents- och julbelysning med effektiva lysdiodlampor, LED? En miljon hushåll kan på bara en månad spara 69 miljoner kilowattimmar genom att välja dessa effektiva lysdiodlampor, istället för glödlampor i sin advents- och julbelysning!
Vill du spara energi, miljö och plånbok? Köp våra vackra och stilrena adventsljusstakar med LED-belysning.
Klicka HÄR för att komma till adventsljusstakarna.

ADVENTSLJUSSTAKE TALL BOW

ADVENTSLJUSSTAKE TALL T

ADVENTSLJUSSTAKE. Svenljunga
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/adventsljusstakar/index.html
2014-11-06 @ 14:17:09Solceller är något som bara blir mer och mer populärt i dagen samhälle. Vi strävar efter så miljövänlig energi som möjligt och solenergi tillhör de förnybara energikällorna där exempelvis vindkraft, vattenkraft och vågkraft också ingår. Solkraft är ett av de absolut renaste energikällorna med minimal påverkan på miljön.

På senare tid har det blivit mycket populärt att ha belysning i sin trädgård som laddas upp av solens ljus på dagtid och sedan lyser på natten. De drivs alltså av hundra procent förnybar energi och för dig som villaägare innebär det även att det är helt gratis att hålla dessa lysande. Det bästa av allt är kanske att du inte behöver dra någon typ av kablar, det är bara att sätta ner lampan direkt i marken!

Solcellslampor

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/solcellslampor/index.html

2014-10-28 @ 21:26:51Det är något speciellt med textilsladdar! Gammalt och nytt möts in en skön stilkrock. Att välja en färgad sladd till lampan är riktigt effektfullt. Helt plötsligt får man en lampa med mycket personlighet!
Nu tömmer vi lagret för att göra plats för nya spännande lampor. Passa på att göra ett kap. Först till kvarn ...


NUD lampor
Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textilshoppen/lampor/index.html

2014-10-23 @ 16:13:01Snart tändas tusen juleljus. Lagom till jul har vi nu tagit i julröda och mörkgröna herrgårdsljus!Handstöpta svenska herrgårdsljus
Att stöpa ljus för hand kräver stor skicklighet och kunskap om den 150 år gamla metoden. Svenska handstöpta herrgårdsljus är tillverkade på det bästa av stearin och paraffin som tillsammans med rätt typ av vekar gör att ljusen brinner med en stor, klar låga utan att rinna eller ryka. Ljusen är 38 cm långa och har en brinntid på 13 timmar. De ligger i fina presentförpackningar om 6 ljus och är en väldigt uppskattad present.
TIPS TILL GLÖGGFESTEN. Istället för en julblomma föreslår vi att du tar med dig en förpackning handstöpta svenska herrgårdsljus. Blir en succé!

Läs mer och köp: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ljuskallor/index.html

2014-10-21 @ 12:17:23Hur länge räcker en burk?
Det är såklart olika från person till person. Vissa hävdar att burken räcker i ett halvår, medan andra använder upp den på två månader. Vi rekommenderar att smörja in en ärtstor klick i varje armhåla, men testa dig fram till vad som känns bäst för dig. Har du behåring under armarna kan det eventuellt behövas en lite större mängd, och svettas du väldigt lite räcker en mindre klick.

Hjälp, min deo har smält. Vad gör jag?
Kanske förvarar du den i ett varmt badrumsskåp? Eller befinner dig i tropikerna? Deolicious smälter nämligen vid en temperatur över 23 grader. Men lugn. Rör runt i burken med en ren sked, och ställ in den i kylen. Snart är den som vanligt igen!

Jag har hört att bikarbonat också kan innehålla aluminium?
Det stämmer, vissa sorters bikarbonat innehåller små mängder aluminium,. Vår leverantör garanterar ett bikarbonat helt fritt från aluminium. Vissa ”aluminiumfria” deodoranter på marknaden innehåller istället alun, men även det är ett aluminiumsalt. Deolicious innehåller alltså varken aluminium eller alun.

Jag tycker att det känns lite bökigt att applicera deon med fingrarna, har ni tänkt på att göra en roll on-variant?
Vi värnar om miljön och vill lämna ett så litet avtryck som möjligt efter oss. Därför har vi valt bort alla typer av plastförpackningar, såsom deo-stick och roll on-flaskor. Dessutom innehåller plast en mängd farliga kemikalier, vissa med hormonstörande och cancerframkallande egenskaper.

Varför är deon doftfri?
Vi ville göra en deodorant som kan användas av alla. Kvinnor, män, parfymallergiker, ammande mammor, pappor som sover med en bebis i armålan, tonåringen och damen i övergångsåldern. Dessutom tycker vi det är trevligt att slippa lägga till ännu en parfym i den doftcoctail som de flesta av oss har på oss till vardags i form av duschcreme, shampoo, hudlotion, stylingprodukter, eau de toilette m m.

Deolicious

Deolicious är en helt naturlig, ekologisk och doftfri deodorant i krämform som tillverkas för hand på Gotland. Den är otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium, alun, parfym, parabener och andra kemikalier. För att läsa mer och handla klicka HÄR!
2014-10-12 @ 10:54:23Hösten är här på riktigt och äntligen får vi klä oss igen. För ärligt talat är vi på JDOTS alldeles extra förtjusta i höstens varma, bekväma och trivsamma känsla. Ulligt, mjukt och blankt. Grått i alla nyanser ger en varm och mysig känsla. Njut av en dov och sober färgskala.
Vackert och varmt med grått

Inget går upp mot en mjuk pläd i renaste ull! Vår storsäljare pläd Tango är en mysig fiskbensmönstrad ullpläd i supermjuk kvalitet från svenska Klippans Yllefabrik.


Oljelampa Candeye blir en snygg inredningsdetalj med hög mysfaktor. Förutom att oljelampan både är vacker och stilren är den snäll mot miljön eftersom den är tillverkad i återvunna material (PET-plast och aluminium).

Härliga tofflor i skön mjuk filt med stöd för hålfoten. Denna svenskdesignade toffel (som japanerna älskar) finns från storlek 30 till 44.

Vill du ha en ekologisk disktrasa som håller länge, som kan läggas på komposthögen när den inte används längre och som dessutom är certifierade Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen? Då kan vi varmt rekommendera Växbo Lins fantastiska disktrasor!

Dessa små unika nallar är tillverkade av handfärgade yllelappar (fotlappar från svenska armén!) efter gammalt mönster. De handbroderade ögonen och nosen ger varje nalle ett personligt uttryck, samtidigt som det är barnsäkert. Ingen är för ung eller för gammal för en nalle.

2014-10-07 @ 17:21:15Då var det dags för marknad igen!
Den 4-5 oktober är det äntligen dags för höstmarknad på Zetas trädgård och självklart finns JDOTS på plats! I år kommer det att vara en skön mix av keramik, textil, vackra smycken och närproducerade delikatesser. Marknaden bjuder även på inbjudande höstarrangemang, kransar och frodiga växter till din trädgård och täppa. Passa även på att musta dina äpplen och gå en rundvandring tillsammans med våra trädgårdsmästare Eva och Maria.

Vi önskar er varmt välkomna att spendera en skön höstdag med oss!

Skriv in i almanackan redan nu!
Zetas Höstmarknad
Lördag 4 oktober klockan 10.00–16.00
Söndag 5 oktober klockan 11.00–16.00


ZETAS HÖSTMARKNAD
Bilderna kommer från Zetas!

2014-09-30 @ 15:36:00Innehållsförteckningen på en konventionell deodorant är oftast lång och obegriplig och listar ämnen som vi inte vill ha på eller i våra kroppar.
Deolicious innehåller inte:

1. Alkohol

Ett lösningsmedel som är uttorkande för huden.

2. Aluminiumföreingar
Aluminiumklorid, aluminiumklorhydrat, aluminiumacetat och aluminiumacetotartrat. Hindrar svetten från att tränga ut ur svettkörtlarna genom att täppa till porerna i armhålan. De kan leda till inflammerade svettkörtlar som orsakar eksem och klåda. Aluminium kan även absorberas och lagras i kroppen och länkas till bröstcancer, prostatacancer och ökad risk för Alzheimers sjukdom. De missfärgar kläderna när de reagerar med järn och kalcium som finns i tvättvattnet.

3. Alun

Det verksamma ämnet i kristalldeo. En mildare form av aluminiumföreningar. Är retande och kan ge klåda och kontakteksem. Till skillnad från de aluminiumföreningar som är vanliga i deodoranter, sägs alun inte absorberas genom huden. Men precis som andra aluminiumföreningar blockerar alun svettutsöndringen från svettkörtlarna och kan således också ge inflammerade svettkörtlar.

4. Parabener

Konserveringsmedel som sägs kunna vandra in i bröstvävnad och utveckla tumörer. Man har hittat parabener i bröstmjölk.

5. Ftalater

Mjukgörare som koppas till ökad risk för fetma och fosterskador. Kan störa hormonreceptorer och öka risken för cellmutationer.

6. Propylenglycol

Ett lösningsmedel som framställs syntetiskt ur propangas i petroleumindustrin. Kan ge sveda och värmekänsla på hud och slemhinnor, kontakteksem och allergi vid långvarig kontakt med huden. Forskare har också sett att propylenglycol kan ge skador på centrala nervsystemet, lever och hjärta.

7. Triclosan
Ett bakteriedödande ämne som som kan påskynda eller framkalla cancer hos människor och djur samt hormonella störningar särskilt sköldkörtelstörningar, allergier och okontrollerad celltillväxt. Man har funnit triclosan i bröstmjölk. Ämnet misstänks kunna göra bakterier resistenta mot antibiotika.

8. Siloxaner

Billiga återfuktare liknande silikoner och är svåra för miljön att bryta ner.

9. Parfym

Kan vara allergiframkallande.

Deolicious
2014-09-23 @ 20:44:42Torra läppar, spruckna läppar eller nariga läppar lider många av och ofta är det faktiskt vi själva som ställt till det med överanvändning av läpprodukter som snarare torkar ut läpparna än ger dem fukt.

Lypsyl – användning
Lypsyl hjälper för stunden så att dina läppar känns mjuka, men den gör även så att läpparna slutar producera eget fett, vilket gör dem torrare och torrare och du måste då smörja in oftare och oftare.
Slutar man använda produkten brukar läpparna först börja brännas för att sedan spricka och bli väldigt torra och flagande. Det är mycket besvärligt med svidande torra läppar och så fort man använder Lypsyl så lindras besvären. Man blir Lypsylberoende med extremt torra läppar som följd!

Lypsyl – ingredienser
Ingredienserna i klassisk Lypsyl är paraffin och kokosolja. Kokosolja är ett mättat fett som är rikt på näring. Paraffinet fungerar som en skyddande barriär och tas inte upp av huden. Tyvärr förhindrar paraffinet huden från att ta till sig näringsrika ämnen. Paraffinet kan också irritera huden och leda till ett ökat antal pormaskar. Inte så kul!
Lypsyl innehåller också Paraffinum Liquidum det vill säga flytande paraffin. Värt att veta är att paraffin är en form av mineralolja som utvinns ur råolja och dess funktion är att blockera hudens porer. När man letar efter ett cerat så ska man läsa vad det innehåller och undvika de som har paraffin som ingrediens.
Lypsylberoende

Slut med Lypsylberoende
Istället för Lypsyl kan man använda läppsalva som baseras på bivax som inte ”kväver” huden på samma sätt. Andra ingredienser man bör leta efter är vegetabiliska oljor som faktiskt hjälper huden att effektivare ta till sig både fukt och fett.
För en tid sedan började jag använda en ekologisk läppsalva från BiOliv och mina läppar älskar den. Den är inte kladdig och skapar inget behov att fortsätta smörja. Den innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter. Hurra!
Istället innehåller den ämnen som skänker vård och omtanke till mina läppar så som bivax, kamomillolja, propolis och ekologisk honung. Nu kan du köpa läppsalva med Aloe vera och läppsalva med Ekologisk honung från BiOliv här i JDOTS webshop!
Ekologisk läppsalva

2014-09-18 @ 19:29:37Om alla i Sverige skulle avstå från en portion kött i veckan så skulle vi tillsammans minska koldioxidutsläppen med 1,5 miljoner ton om året.

Det motsvarar ett års utsläpp av 233 000 bilar.

Eller om vi bara kunde halvera svinnet av all mat som slängs i världen, vore det samma sak som att ställa av hälften av alla bilar som finns på jorden.

Och att elva av de senaste tolv åren rankas bland de tolv varmaste som någonsin uppmätts.
Klimatsmart Matguide

Vet du vad du ska handla för att vara klimatsmart? Vad är bäst ur klimatperspektiv; Ris eller pasta? Bönor eller nötkött? Vill du ha svaret på dessa frågor och lära dig varför?
HÄR kan du beställa Framtidsjordens guide för klimatsmart mat.

2014-09-16 @ 15:04:28Nu utökar vi vårt miljösmarta sortiment och lanserar KLIMATSHOPPEN!

KLIMATSMARTA VAROR FÖR EN HÅLLBAR LIVSSTIL!
Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på ett eller annat sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, vatten, luft, djur och växter. Miljön och hur vi ska värna om den ligger oss på JDOTS varmt om hjärtat och vi vill gärna hjälpa dig att göra grönare vardagsmiljöval och leva lite mer miljömedvetet. För oss är det spännande att försöka hitta nya funktioner och användningsområden för saker som annars skulle slängas. Här hittar du produkter som är gjorda av återvunna material, spill och tyger från förr. En och annan udda, kantstött tallrik och några loppisfynd får också vara med. Shopping ska vara både hållbar och njutbar!

EKOLOGISK DEODORANT. Deolicious
Deolicious är en helt naturlig, ekologisk och doftfri deodorant i krämform som tillverkas för hand på Gotland. Den är otroligt effektiv mot svettlukt och minskar även mängden svett på ett naturligt sätt utan aluminium, alun, parfym, parabener och andra kemikalier.

SOLCELLSLAMPA. Deluxe
Solcellslampor är den perfekta trädgårdsbelysningen. Den tillåter dig att spara energi och vara miljömedveten, samtidigt som du skapar en vacker utomhusbelysning och förvandlar din uteplats eller gård till ett helt nytt rum.  

Psst … missa inte våra mjukgörande och återfuktande läppsalvor. De är Econat certifierad och innehåller inga parabener, mineraloljor, färgämnen, PEG eller animaliska biprodukter. Hudvård när den är som bäst!
LÄPPSALVA

2014-09-11 @ 18:00:39Naturskyddsföreningens arbete är viktigt. Viktigt för att vi alla tillsammans skapar en ljus och hållbar framtid för oss själva – och framtidens människor. Och det är bråttom. Tillsammans ska vi göra jordklotet och människan friskare genom att öka binas möjligheter att pollinera och ge möjlighet att producera mat åt människor. Vi ska se till att jordklotet själv får fortsatt möjlighet att rena luften vi andas och vattnet vi dricker. Människans kropp och immunförsvar ska inte brytas ner av miljögifter. Och genom teknikutveckling och effektivisering ska den gemensamma koldioxidförbrukningen minska.

För oss på JDOTS är det en självklarhet att stödja Naturskyddsföreningen. Vill du också göra skillnad:

http://www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/butiken/medlemskap/bli-medlem

Naturskyddsföreningen

2014-09-02 @ 14:08:23I samband med att Naturskyddsföreningen lanserade kampanjen #byttilleko så tog man bland annat fram en kortfilm som på ett övergripande plan förklarar skillnaden mellan o-ekologiskt och ekologiskt. Och om hur ekologiskt verkligen är logiskt. Komikerduon Anders & Måns reder ut begreppet. De tar hjälp av ett äpple, din plånbok, blommor och bin :)
En helt fantastisk liten film som alla bör se oavsett ålder och kön:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ik3yCcPxmW0

o-ekologiskt


2014-08-26 @ 18:50:32Tofflor i skön mjuk filt med stöd för hålfoten. Undersidan har en sträv lädersula vilket gör att man alltid har ett bra fäste mot underlaget. Denna svenskdesignade toffel (som japanerna älskar) finns från storlek 30 till 44.

ZOFTA INNETOFFEL.

Shop at: https://www.jdots.se/sv/artiklar/zofta-innetoffel.html

2014-08-21 @ 16:06:19Ett barnrum är så mycket mer än en plats där man sover. Det är också en egen värld fylld av lek, lärande, pyssel, fantasi och stora idéer. I ett barnrum kan du ta ut svängarna extra mycket. Grafiska formlekar med siffror och bokstäver syns överallt just nu. I ett barnrum blir det både lärorikt och lekfullt.

Bokstavslek


Alla produkterna finns självklart till försäljning i JDOTS webshop!

KUDDAR.
Den coola kudden SUM IT UP med stora färgglada siffror, den grafiska kudden KULRAM och den symmetriska kudden KALEJDOSKOP.

SKOLBÄNK.
Klassisk gammal skolbänk i fint skick. Inuti bänken finns det massor av plats till förvaring av böcker, teckningar och hemligheter!

TYGKASSAR.
Den coola tygkassen SUM IT UP med stora färgglada siffror, den grafiska tygkassen KULRAM och den symmetriska tygkassen KALEJDOSKOP.


FLAGGSPEL.
Färgglada flaggspel i ett barnrum är mycket mysigt och det tillför lekfullhet och charm. Precis som det ska vara i barnens rum!

MATTA.
Matta HOME är en härligt färgsprakande och handvävd trasmatta som förgyller ditt golv. Den tillverkas av överblivet bomullsmaterial så ingen matta är den andra lik!

2014-08-18 @ 11:11:12Solcellslampor är den perfekta trädgårdsbelysningen. Den tillåter dig att spara energi och vara miljömedveten, samtidigt som du skapar vacker utomhusbelysning som förvandlar din uteplats eller gård till ett helt nytt rum.
skärgårdsmarknaden i Vaxholm kommer vi att sälja de här snygga solcellslamporna i rostfritt stål som avger ett skönt varmvitt sken. Pris: 325 kr
Ni som inte har möjlighet att besöka oss på marknaden kan självklart också få ta del av vårt finfina erbjudande!
Köp 6 betala för 5
fri hemleverans ingår
1.625kr

Solcellslampor
Solcellsbelysning - Perfekt både för plånboken och miljön och tveklöst en smak av framtiden!
Bredd: 14 cm

Höjd: 64 cm
Antal ljuskällor: 6 LED

Hoppas att vi ses!
Skärgårdsmarknaden i Vaxholm på Söderhamnsplan
Lördagen den 16 augusti klockan 10.00–16.30
2014-08-14 @ 21:07:01Varmt välkommen till årets Skärgårdsmarknad i Vaxholm!
Lördagen den 16 augusti går den populära skärgårdsmarknaden i Vaxholm av stapeln och självklart finns JDOTS på plats!
På programmet står den traditionsenliga Strömmingsrodden som är en kulturhistorisk roddtävling med allmogebåtar runt Vaxön, musikunderhållning och många marknadsstånd med hantverks- och naturprodukter.

Skriv in i almanackan redan nu!
Skärgårdsmarknaden i Vaxholm på Söderhamnsplan
Lördagen den 16 augusti klockan 10.00–16.30
2014-08-12 @ 18:44:40Skomakarens barn har de sämsta skorna … Det uttrycket har väl de flesta hört och det stämmer extremt väl in på mig. Hur många kuddar, hissgardiner, dynor, tygkassar, flaggspel och sängöverkast har jag inte sytt de senaste månaderna? Jag kan lova er att det är många. Törs inte ens tänka på hur många trådrullar jag har förbrukat.

Ända sen i julas har jag velat piffa till mitt vardagsrum och sy några nya kuddar till soffan. Mitt eget hem har fått stått tillbaka när symaskinen åkt fram och mina kära kunder har kallat. Fram tills nu …

Under uppbyggnaden av JDOTS webshop fanns en enda gyllene regel; här ska bara finnas saker som jag verkligen älskar! Så det fick bli matta Rainbow i vitt, pläd Mosaik i magenta och storsäljaren oljelampan Candeye som fick flytta in i mitt vardagsrum. Jag älskar verkligen kudde Hexagon, så jag var bara tvungen att sy en till mig själv! Det blev en orange-rosa variant. Rosa och orange är kanske en av de bästa färgkombinationerna (som plupparna i TP eller vad som helst från Marimekko). Eller hur? Estrid Ericssons klassiska elefantmönster i orange fick det också bli. Det passar riktigt bra ihop med JDOTS-etiketten!

HURRA! Äntligen har jag fått ett mysigt vardagsrum.

 SKOMAKARENS BARN

2014-08-10 @ 17:36:00En bit tyg räcker till mycket. Ett nytt konstverk på väggen, mjuka kuddar i soffan, uppgradering av köksstolarna eller varför inte klä om hela rummet! Blommigt, grafiskt, enfärgat, gulligt, stormönstrat, romantiskt, helgalet, randigt, tokmönstrat, prickigt, sobert, retro, rutigt ... Tyg väcker ha-begär!

Vi samarbetar med det engelska tygföretaget Harlequin. Deras tyger är fantastiska med härliga mönster och fina färger. Nedan finner ni några av deras vackra interiörbilder – låt dig inspireras.

Tyg väcker ha-begär!

Har du en vision så hjälper vi på JDOTS dig att skapa unika, vackra och praktiska inredningslösningar. Bara fantasin sätter gränser! Vi har ett nära samarbete med både tapetserare och ett möbelsnickeri där vi är en del av designprocessen. Allt för att möta dina önskemål!

HEMMET.
Vill du snygga till i sovrummet med en hissgardin och matchande sängöverkast eller fräscha upp den sköna soffan med ett nytt tyg och kuddar?
 
TYGTAVLA.
Ett perfekt alternativ till sänggavel, tavla, fondvägg och tapet. Klädsamt för väggen och bra ljuddämpare. Du kan beställa din tygtavla i valfri storlek och i valfritt tyg.
 
DRAPERI.
Ett draperi för ytterdörren eller altandörren gör det där lilla extra för hallen och stänger ute ljud och kyla.
 
UTEPLATSEN/ALTANEN.
Behöver du fräscha upp altanen med en dagbädd, schysta dynor eller några kuddar?
 
BÅTEN/HUSVAGNEN.
Önskar du styla om båten eller husvagnen? Omklädda dynor gör att den känns helt ny!
 
HUSDJUREN.
Vill du ha något nytt och roligt till din älskling så fixar vi det. Vi kan skapa det unika!
 
HEMBESÖK – OSÄKER?
Självklart kommer vi hem till dig för att mäta och lämna inredningsförslag. Önskar du montering och uppsättning står vi gärna till tjänst. Du kan luta dig tillbaka och bara njuta!
 
Välkommen till jdots.se!

Telefon: 070-642 80 15
E-post: Info@jdots.se

 

2014-08-05 @ 17:57:57Regnkappa Citycoat

Fortsätt gärna att mejla in era bilder till info@jdots.se det är alltid lika roligt att följa våra produkter.

Du har väl inte missat att vi fram till sista juli har 15 % rabatt på regnkappa Citycoat!?
Regnkappa Citycoat är en elegant och moderiktig regnkappa som passar alla kroppsformer och åldrar. Den är rak i modellen och har ett knytbälte i midjan för att ge en snygg passform. Kappan finns i många härliga färger och i storlek XS till XXXL.

Klicka på länken så kommer du direkt till de snygga regnkapporna: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textil/regnkappa-citycoat/index.html
2014-07-29 @ 09:30:52Regnkappa citycoat
2014-07-15 @ 16:21:04Köpte min första Kloka hem idag (förstår inte hur jag kan ha missat den tidigare). En tidning helt i min smak med massa härliga reportage om hantverk, småhusrörelsen (tiny house movement), lådcyklar, solceller och mumsiga recept.

Extra roligt var det att läsa Sara Haasmarks tänkvärda och inspirerande krönika. Jag hoppas att det blir fler! Sara har bloggen Grönare vardag som tipsar både i stort och smått om hur man får en grönare, miljövänligare vardag. I hennes blogg hittar du bl.a. inlägg om våra tygkassar och nallar i återanvänt tyg. Så gå in på Grönare vardag och kika. Den är väl värd ett besök.

Grön inredning är verkligen på tapeten nu, förhoppningsvis för att stanna denna gång. Vi kan inte hålla på med en slit-och-släng-mentalitet hur länge som helst. I mitt kök är Växbo Lins fantastiska disktrasor i 100 % lin ett måste. Älskar ”hemma hos” reportaget hos Hanna och Jacob som (impuls) köpte linfabriken i byn Växbo för åtta år sedan. De fick rådet att inte köpa den då det skulle bli svårt att få fabriken att gå med vinst. Men det var då det …
Idag finns Växbo lins produkter i femton länder och du hittar deras ekologiska disktrasor bl.a. här i JDOTS webshop!

Kloka hem

Den 23 september kommer nästa nummer av Kloka hem – längtar redan!
2014-07-10 @ 13:06:06Ladda upp för en riktig svensk sommar med några bra böcker, lata dagar på stranden, magiska grillkvällar och… regn. Men vill du inte riskera att ostadigt väder förstör dina sommarplaner föreslår vi att du tittar in hos oss. Fram till sista juli har vi nämligen 15 % rabatt på regnkappa Citycoat!

Trevlig sommar!

15 % rabatt på regnkappa Citycoat

Regnkappa Citycoat är en elegant och moderiktig regnkappa som passar alla kroppsformer och åldrar. Den är rak i modellen och har ett knytbälte i midjan för att ge en snygg passform. Kappan finns i många härliga färger och i storlek XS till XXXL.

Klicka på länken så kommer du direkt till de snygga regnkapporna: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textil/regnkappa-citycoat/index.html

 

2014-07-01 @ 10:53:58Vi är många som gillar det färgglada mönstret safari från svenska Klippans Yllefabrik. Tyvärr har de valt att sluta tillverka förklädet i safari mönstret. Vi har ett förkläde kvar på lager. Först till kvarn!
REA förkläde


FÖRKLÄDE. Safari
Lekfullt och färgglatt barnförkläde från svenska Klippans Yllefabrik. Barnförklädet är i vaxat bomullstyg, bara att spola av. Perfekt för barn som tycker om att baka, måla, pyssla med lera och allt annat kladdigt skoj!
Ordinarie pris: 200 kr
NU: 100 kr


Psst … Det fina mönstret safari finns även som barnfilt och bäddset för spjälsäng och dessa kommer inte att utgå!

2014-06-24 @ 11:00:47Midsommar är en av de största och mest firade högtiderna i Sverige. Firandet går långt tillbaka i tiden och kommer av ett högtidlighållande av ljuset, sommaren och växtligheten. Förr ansågs Midsommarnatten full av magiska krafter och övernaturliga väsen. Även växtligheten ansågs ha magiska krafter denna natt och därför var midsommarnatten lämplig för att samla läkande växter och spå framtiden.

Tidigare i veckan lanserade vi flaggspel här i JDOTS webshop. Vimplarna är tillverkad av spillmaterial vilket gör varje flaggspel unikt. Ett flaggspel kan användas både som festdekoration och inredningsdetalj. Det passar lika bra i barnrummet, i trädgården eller över det fina festbordet.

Flaggspel Midsommar ska definitivt få pryda mitt midsommarbord.
Glad midsommar :)
Flaggspel till midsommar

2014-06-19 @ 09:58:22Ett barnrum är så mycket mer än en plats där man sover. Det är också en egen värld fylld av lek, lärande, pyssel, fantasi och stora idéer. I ett barnrum kan du ta ut svängarna extra mycket. Grafiska formlekar med siffror och bokstäver syns överallt just nu. I ett barnrum blir det både lärorikt och lekfullt.

Bokstavslek


Alla produkterna finns självklart till försäljning i JDOTS webshop!

KUDDAR.
Den coola kudden SUM IT UP med stora färgglada siffror, den grafiska kudden KULRAM och den symmetriska kudden KALEJDOSKOP.

SKOLBÄNK.
Klassisk gammal skolbänk i fint skick. Inuti bänken finns det massor av plats till förvaring av böcker, teckningar och hemligheter!

TYGKASSAR.
Den coola tygkassen SUM IT UP med stora färgglada siffror, den grafiska tygkassen KULRAM och den symmetriska tygkassen KALEJDOSKOP.


FLAGGSPEL.
Färgglada flaggspel i ett barnrum är mycket mysigt och det tillför lekfullhet och charm. Precis som det ska vara i barnens rum!

MATTA.
Matta HOME är en härligt färgsprakande och handvävd trasmatta som förgyller ditt golv. Den tillverkas av överblivet bomullsmaterial så ingen matta är den andra lik!

2014-06-17 @ 18:12:20Oljelampa Candeye är den perfekta presenten till alla! Ge den till dina anställda och kunder, istället för blommor när du är bortbjuden eller varför inte till fröken på dagis?
Sommarpresent

2014-06-12 @ 20:13:45På söndag är det Mors Dag, en dag då vi lite extra tar hand om våra mammor och visar hur fantastiska de är. Självklart borde man ju visa det varje dag men i vardagen är det ibland lätt att man glömmer. Ta därför tillfället i akt och visa lite extra varför din mamma är världens bästa! Känner man att man vill överraska sin mamma med en liten present så har vi ett stort urval av saker som vi tror att hon kommer uppskatta.

Mors dag

RÖTT ÄR RÄTT. Mixa rubinrött, laxrosa, klassiskt rött, vinrött, korallrött och gammelrosa

MATTA HOME. Röd multicolour
PLÄDAR. En skön pläd är ett säkert köp till hemmet. Våra härliga plädar är av finaste kvalitet och underbart vackra.
SKÄRP MOCKA. Röd
REGNKAPPA CITYCOAT. Ljusrosa
REGNKAPPA CITYCOAT. Röd
REGNKAPPA CITYCOAT. Orange
TYGKASSE. Multivitamin
OLJELAMPA. Candeye

 

2014-05-19 @ 15:33:41Nästa söndag är det mors dag och visst kan det vara svårt att hitta presenter som verkligen uttrycker vad du känner. Hos oss på JDOTS har vi fullt av bra och fina presenter som garanterat kommer göra succé!

Mors dag

HELT RÄTT MED SVART & VITT. Strikt svart och vitt är tidlöst och alltid lika rätt

MATTA HOME. Salt & Peppar
DISKTRASA. Svart
REGNKAPPA CITYCOAT. Svart
ÖRHÄNGE. Svart

TYGKASSE. Svart linne
MILJÖBILD.
På golvet: MATTA HOME Salt & Peppar, STOL Elefantlek, TYGKASSE Svart linne och privat bokstavsmugg fån Design Letters och Arne Jacobsen.
På äppellådan: PLÄD TANGO Svart och KUDDE FARMOR Vit
I taket: LAMPA Zick-Zack (såld)


2014-05-18 @ 13:41:30HURRA. Nu finns våra populära kakfatsdelar även i GULD!
Bygg ditt eget kakfat

Sugen på att bygga ett eget personligt kakfat?
Det är inte alls svårt att göra ett alldeles eget och unikt kakfat. Du behöver bara några fina tallrikar, en borrmaskin och våra kakfatsdelar. Du får tre stänger varav en med handtag, skyddsplattor samt en bottenskruv. Du väljer själv om du vill bygga ditt kakfat i en, två eller tre våningar. Kakelborr för att göra hål i tallrikarna köper du här hos oss. Självklart får du med en utförlig beskrivning.

Så här enkelt är det:

 • Hitta dina favorittallrikar på loppis, auktion eller kanske hemma i skåpet

 • Handla övriga kakfatsdelar och porslinsborr hos oss

 • Montera ihop kakfatet


Klicka på länken för att komma till våra kakfatsdelar: https://www.jdots.se/sv/artiklar/ateranvant-atervunnet/bygg-ditt-eget-kakfat/index.html

2014-05-13 @ 10:59:31Vad gör man en regnig helg som denna på JDOTS?
Jo man säljer regnkappan CityCoat från Garda of Sweden. Du har väl inte missat den i limegrönt?

Med det svenska vädret passar det bra med en snygg regnkappa som har samma fina passform som en modejacka!
Garda of Swedens eleganta regnkappor passar alla kroppsformer och åldrar och finns i flera härliga färger. Den är gjord i Garda Flex, ett mjukt och följsamt ÖKO-TEX och REACH certifierat material. Regnkappan är fint arbetad med nylonfoder, slits bak och bälte i midjan. Den är dubbelknäppt med både dragkedja och knappar och på ärmen finns slag som förhindrar att vattnet rinner ner på händerna. För bästa komfort vid tex. bilkörning eller cykling är dragkedjan dubbelöppnad. Kappan är full av genomtänkta detaljer som ficklock, innerficka med dragkedja och svetsade sömmar. Självklart är den 100 % vattentät!
Kort sagt en elegant och moderiktig regnkappa som passar lika bra till både vardag och fest!

Regnkappa limegrön

Storlekar: XS-XXXL
Passform: Generös i passformen
Varumärke: Garda of Sweden
Material: Garda Flex, ett mjukt och följsamt ÖKO-TEX och REACH certifierat material.

Shop at: https://www.jdots.se/sv/artiklar/textil/regnkappa-citycoat/index.html

2014-05-11 @ 17:10:30Unikt erbjudande! I samband med Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar lanserade vi en elegant blomstertrappa som blev väldigt populär. Nu har vi endast två exemplar kvar som vi säljer ut till superpris! Först till kvarn ...

Elegant blomstertrappa på ben tillverkad i sibirisk lärk för en snygg och ergonomisk odling på balkong, terrass och i trädgården. Lärk är ett hårt träslag med lång hållbarhet och en naturlig motståndskraft mot fukt och röta som inte kräver någon ytbehandling. Väder och vind gör att den efter ett tag får en vacker silvergrå färg som bara blir vackrare med åren! Eftersom blomstertrappan inte innehåller några gifter eller impregneringsmedel är den ett bra val vid ekologisk odling. Benen kan man vika ihop och lådorna går att ta loss och stapla på varandra vilket gör produkten smidig att transportera och förvara.

Material: Sibirisk lärk
Storlek: Bredd 150 cm, höjd 160 cm och djup 32 cm
Ordinarie pris: 5.200 kr
ERBJUDANDE: 4.000 kr

Blomstertrappa

NU BLOMMAR DET - I år är sju sorters blommor alldeles för lite.
Perfekt för dig som gillar mobila växter och gärna förnyar och arrangerar om allt efter säsong!

 

2014-04-29 @ 17:53:51ÄNTLIGEN! Våra unika handsydda kuddar i lappteknik finns nu åter i lager. Men vi har bara tillverkat en i varje färg, så det är först till kvarn som gäller!
De här häftiga kuddarna är en av våra absolut mest arbetade produkter. Lapparna av handfärgat ylletyg är från början fotlappar som använts i svenska armén, men som nu blivit färgglada lappkuddar sydda i hexagonmönster.

Kudde Hexagon
Vilken är din favorit?
KUDDE HEXAGON. Multicolour
KUDDE HEXAGON. Blå
KUDDE HEXAGON. Turkosgrön
KUDDE HEXAGON. Rosalila
KUDDE HEXAGON. Röd

2014-04-15 @ 19:16:39Om en vecka är det påsk och nu väntar vi bara på lite sol och värme. För mig är påsken förknippat med första besöket på landet för året, fika på en bänk i solen, kalla vindar från sjön och skogspromenader. Och självklart ägg, godis och mat i massor! Hur ska du tillbringa helgen? Oavsett hur, så önskar vi er alla en riktigt härlig påskhelg!

Påsk inspiration
Alla produkterna finns till försäljning i JDOTS webshop:
MATTA HOME. Grön multicolour
TYGKASSE. Kvitter
REGNKAPPA CITYCOAT. Gul

REGNKAPPA CITYCOAT. Lime
REGNKAPPA CITYCOAT. Turkosblå
ARMBAND SPIRAL. Blå multicolour
NALLE. Grön

2014-04-12 @ 16:10:49
Alla tygkassarna finns till försäljning i JDOTS webshop!
Klicka på länken för att komma direkt till tygkassarna: https://www.jdots.se/sv/artiklar/tygkassar/index.html
2014-04-08 @ 09:41:54För oss är du speciell och därför vill vi skämma bort dig lite extra. Nu är ju frågan bara vad man ska köpa. Får vi fresta med något nytt till sovrummet, barnen eller kanske till sig själv? 

Erbjudandet gäller till och med 140406!
2014-04-03 @ 18:25:50Ser hemmet lite trött ut i det skarpa vårljuset? Nu är det hög tid att städa bort vinterdammet och släppa in vårfärgerna. Pigga upp med färgsprakande mattor, vackra ullplädar, lyxiga kuddar, snygga sängkläder och färgstarka detaljer. Här på jdots.se hittar du inredning för alla smaker. Enkelt och väldigt bekvämt.

Matta Rainbow
Känner du att ditt hem behöver lite färg?
En matta är inte bara en matta, den ska förgylla ditt golv och förse ditt hem med glädje och välbefinnande.

Plädar
Inget går upp mot en mjuk pläd i renaste ull! Svep in dig i den i trädgårdsstolen och läs en god bok. Eller använd den i sovrummet som en varm vän när vinden tjuter utanför. Nu har vi verkligen rustat inför 2014 med flera sköna ullplädar!

Kuddar
Vårtrenden pekar på kuddar. Och det ska vara många kuddar!
Blommigt, grafiskt, enfärgat, gulligt, stormönstrat, romantiskt, helgalet, randigt, tokmönstrat, prickigt, sobert, retro, rutigt …
Kuddar väcker ha-begär!

Sängkläder
Man brukar säga att sovrummet ska inredas lika lyxigt och vilsamt som ett hotellrum. JDOTS hjälper dig att ta hotellkänslan till sovrummet. Våra underbara och vackra sängkläder är gjorda av högsta kvalitet med satinvävd handkammad bomull. Njut av en härlig god natts sömn. Sov gott!

Oljelampor
Ljuset är inte bara nödvändigt för att vi ska se, det är vackert också. Oljelampa Candeye blir en snygg inredningsdetalj med hög mysfaktor. Perfekt för sena sommarkvällar!

 

2014-04-03 @ 18:12:15För mig är det inte bara utsidan som räknas, det handlar om ursprung. Varje sak kan berätta en historia och hela kedjan är viktig – från tillverkning till färdig produkt. Under kategorin ”Återanvänt & Återvunnet” i JDOTS webbshop tar jag upp hur några små, enkla val i vardagen kan få stora effekter på miljön. Jag vill få folk att tänka till kring en så liten sak som en platspåses inverkan på miljön, värmeljus och de där jeansen som hänger i garderoben. Kan jag bara få en person att göra ”grönare” val så är jag nöjd.

Alla JDOTS produkter tillverkas med tanke på miljö och etik. Arbetet och designen görs med kärlek och omsorg till planeten. Att i största möjliga mån använda spilltyger, ta till vara på produkter som annars skulle slängas och ge dem nytt liv är en inspirationskälla. Att samarbeta med leverantörer som är miljömedvetna och kämpar för mänskliga rättigheter känns också viktigt.

Vår vision: Att bli det självklara valet vid köp av unika, tidlösa och hållbara produkter, till sig själv och hemmet.
Affärsidé: JDOTS ska, med omtankte om människan och miljön, erbjuda ett unikt sortiment med produkter där kvalitet, omsorgsfullt hantverk och tidlöshet står i centrum.
Kundnytta: Göra det enkelt för kunden att skapa en personlig och unik stil och samtidigt värna om miljön.

Välkommen till JDOTS!


2014-04-01 @ 21:23:05Släck ljuset för en ljusare framtid! 
På lördag är det åter dags att visa ditt engagemang för miljön genom att släcka ljuset mellan klockan 20.30 – 21.30! Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på något sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, hav, vattendrag, mark, luft, djur och växter. Earth Hour handlar om mer än att släcka ljuset en timme. Det handlar om att försöka leva lite grönare i vardagen. Utmana dina vänner att leva mer klimatsmart!

Här är några av mina enkla vardagsmiljöval:
Nej tack till sköljmedel! För något år sedan var ftalater ett ord jag aldrig någonsin hört. Sedan började jag läsa om ftalater, en samling mjukgörande kemikalier, som visade sig finnas i bland annat sköljmedel för att göra kläderna mjuka. Dessa kemikalier som inte kan brytas ner av våra reningsverk utan istället får de följa med ut i våra vattendrag. Och där och då slutade jag använda sköljmedel. För att släppa ut helt onödiga kemikalier i vår natur, det vill inte jag bidra till!

Nej tack till den jättedåliga jätteräkan! Den kallas även för scampi, gambas, tigerräka och tropisk räka. Jätteräkor är en av världens värsta miljöbovar, så jag har bestämt mig för att bli anti scampi. En sushi utan jätteräka, tack!

Nej tack till plastpåsar! Enligt statistik från FN förbrukar världen cirka 1000 miljarder plastpåsar per år. Helt galet! Jag har alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar.

Nej tack till engångsmuggar! Varje år tillverkas cirka 500 miljarder engångsmuggar i papper, det innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Istället har jag med mig min alldeles egna KeepCup mugg. En latte ”to go”, tack!

Ja tack till mer ekologiskt! Att handla är som att rösta. Röstar du på bra hälsa för dig som konsument, för arbetarna, ett drägligt liv för djuren, för bra miljö både i Sverige och längre bort? Eller röstar du på besprutning, gifter, barnarbete, djur som hålls under vidriga förhållanden och en förstörd miljö?
Det som vi röstar på, det får vi!

Earth Hour
Earth Hour 2014 infaller lördag den 29 mars klockan 20.30 – 21.30

2014-03-27 @ 18:12:04Solcellslampor är den perfekta trädgårdsbelysningen. Den tillåter dig att spara energi och vara miljömedveten, samtidigt som du skapar vacker utomhusbelysning som förvandlar din uteplats eller gård till ett helt nytt rum. På Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar sålde vi de här snygga solcellslamporna i rostfritt stål som avger ett skönt varmvitt sken. Pris: 325 kr
Ni som inte hade möjlighet att besöka oss på mässan kan självklart också få ta del av vårt finfina mässerbjudande!

Köp 6 betala för 5
fri hemleverans ingår
1.625kr

Mässerbjudande
Solcellsbelysning - Perfekt både för plånboken och miljön och tveklöst en smak av framtiden!
Bredd: 14 cm

Höjd: 64 cm
Antal ljuskällor: 6 LED


2014-03-25 @ 18:20:28Solcellslampor är den perfekta trädgårdsbelysningen. Den tillåter dig att spara energi och vara miljömedveten, samtidigt som du skapar vacker utomhusbelysning som förvandlar din uteplats eller gård till ett helt nytt rum.
På Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar säljer vi den här snygga solcellslampan i rostfritt stål som avger ett skönt varmvitt sken. Vi ses i monter C06:11!

Solcellslampor
Solcellsbelysning - Perfekt både för plånboken och miljön och tveklöst en smak av framtiden!

2014-03-20 @ 20:04:38Sticktokiga Clara som står bakom den härliga bloggen Clara Stickar har just nu en tävling där du har chans att vinna en färgglad lampa från JDOTS webshop. Så kika in på Clara Stickar och delta i tävlingen så kanske du blir en av de lyckliga vinnarna.

Lycka till!

Bloggen Clara Stickar

2014-03-18 @ 10:14:30Solen har börjat titta fram över Sverige och visst känner man att våren är på väg när solen lyser med sina varma strålar på oss. Det är något alldeles speciellt med den första vårsolen!

Ett säkert vårtecken är Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan som den 20-23 mars slår upp dörrarna till en spirande blomsterprakt. Här finns shopping, kunskap för såväl nybörjare som proffs och Ekostigen för barn. Dessutom 154 öppna föredrag, workshops, idéträdgårdar, inspirationsbalkonger, SM i fågelholk - allt detta och mycket, mycket mer.

JDOTS kommer för första gången att ställa ut på mässan och samtidigt lansera två nya produkter: en elegant blomstertrappa och en äppellåda. Vi ses i monter C06:11. Vi längtar redan!

Blomstertrappa
NU BLOMMAR DET - I år är sju sorters blommor alldeles för lite.
Perfekt för dig som gillar mobila växter och gärna förnyar och arrangerar om allt efter säsong!

Äppellåda
Äppellådor passar lika bra till bokhyllor, skohyllor, sideboard och sängbord som till planteringslådor i trädgården.
There's no end to the possibilities!

Skriv in i almanackan redan nu!
Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan
Torsdagen den 20 mars – söndagen den 23 mars
Öppet alla dagar klockan 09.00 – 18.00

 

2014-03-13 @ 18:35:38I dag hade jag en härlig miljöbildsfotografering med den här coola lilla killen. Nyfikna på resultatet? Håll ögonen öppna ...

2014-03-11 @ 19:19:40Nu finns våra populära disktrasor från Växbo Lin i fler härliga färger. Vilken är din favoritfärg?
Växbo Lin är ett företag som värnar om de gamla traditionerna och alla deras produkter är vävda i 100 % lin. De väver och syr allt på sin fabrik i Hälsingland och alla deras produkter är certifierade Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen. Lin är ett fantastiskt naturmaterial och har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något naturmaterial. En disktrasa i hellinne absorberar effektivt och det går att torka riktigt torrt. När det behövs maskintvättas linnedisktrasan i 60 grader, alternativt kokas i en kastrull med vatten. Linet kommer från naturen, så när trasan gjort sitt läggs den på komposten och bli jord igen. Den blir på så sätt en av de mest miljövänliga inslagen i ditt kök!
DISKTRASOR FRÅN VÄXBO LIN. Nu i fler härliga färger

Värna naturen och använd en ekologisk produkt som håller länge och som dessutom kan läggas på komposthögen när den inte används längre!

 

2014-03-06 @ 18:55:33Härlig dag på kontoret med fotografering inför Nordiska Trädgårdar. Vi ses i monter C06:11.
Vi längtar redan!

Nordiska Trädgårdar
2014-03-04 @ 15:25:30Nu har vi verkligen rustat inför 2014 med flera sköna ullplädar från svenska Klippans Yllefabrik. Du har väll inte missat den stilrena ullpläden Ralph? Den är tillverkad i ekologisk lammull och blir en snygg och tidlös detalj på din soffa! Unna dig själv eller någon nära en riktigt skön och vacker pläd från svenska Klippans Yllefabrik.

15 % PÅ ALLA KLIPPANPLÄDAR.
Erbjudandet gäller pläd Ralph, pläd Mosaik, pläd Tango, pläd Björk och pläd Stella och gäller fram till sista februari.

2014-02-24 @ 11:56:26Vi älskar innovation och vi älskar våra kunder. Har du en vision så hjälper JDOTS dig att skapa unika, vackra och praktiska inredningslösningar. Bara fantasin sätter gränser! Vi har ett nära samarbete med både tapetserare och ett möbelsnickeri där vi är en del av designprocessen. Allt för att möta dina önskemål! 
 
HEMMET.
Vill du snygga till i sovrummet med en hissgardin och matchande sängöverkast eller fräscha upp den sköna soffan med ett nytt tyg och kuddar?
 
TYGTAVLA.

Ett perfekt alternativ till sänggavel, tavla, fondvägg och tapet. Klädsamt för väggen och bra ljuddämpare. Du kan beställa din tygtavla i valfri storlek och i valfritt tyg.
 
DRAPERI.

Ett draperi för ytterdörren eller altandörren gör det där lilla extra för hallen och stänger ute ljud och kyla.
 
UTEPLATSEN/ALTANEN.

Behöver du fräscha upp altanen med en dagbädd, schysta dynor eller några kuddar?
 
BÅTEN/HUSVAGNEN.

Önskar du styla om båten eller husvagnen? Omklädda dynor gör att den känns helt ny!
 
HUSDJUREN.

Vill du ha något nytt och roligt till din älskling så fixar vi det. Vi kan skapa det unika!
 
HEMBESÖK – OSÄKER?

Självklart kommer vi hem till dig för att mäta och lämna inredningsförslag. Önskar du montering och uppsättning står vi gärna till tjänst. Du kan luta dig tillbaka och bara njuta!
Behöver du hjälp med ett helhetskoncept så hjälper vi gärna till!
 
 Varmt välkommen!

Specialbeställning
2014-02-20 @ 20:22:39Då var det bestämt …
JDOTS kommer att ha en monter på Nordiska Trädgårdar! Mässan är en underbar upplevelse för oss alla som toklängtar efter våren. Fågelsång, vårblommor, heminredning och massa inspiration. Vi ses i monter C06:11. Vi längtar redan!

Nordiska Trädgårdar 2014

Skriv in i almanackan redan nu!
Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan
20-23 mars
Torsdag - söndag
Klockan 09:00 - 18:00

 

2014-02-18 @ 19:59:30Genom vår Instagram får du som följare extra information om vad som händer här på JDOTS. Du får följa med bakom kulisserna på våra olika projekt och du får trendsäkra uppdateringar som vi hoppas att du ska inspireras av.
Klick på länken http://instagram.com/jdotsdesign eller sök på jdotsdesign.


Jdotsdesign
2014-02-13 @ 19:24:03Vid deppigt regnväder lyser regnkappa CityCoat upp din tillvaro!
Vilken är din favoritfärg?

Regnkappa citycoat

Shop at: https://www.jdots.se/sv/artiklar/regnkappa-citycoat/index.html
2014-02-11 @ 21:11:33Den stilrena ullpläden Ralph kommer från Klippans Yllefabrik och finns i flera härliga färgställningar. Den är tillverkad i ekologisk lammull och är bra för miljön. Den håller även dig varm under kalla vinterdagar och sommarnätter och blir en snygg tidlös detalj på soffan. Kombinera gärna med andra plädar från Klippans Yllefabrik!

FÅR VI PRESENTERA RALPH.

2014-02-06 @ 19:18:32Inredningsbloggarna har mässat om den länge – mässingens återkomst! Äntligen har detta underbara material seglat upp i topp på trendbarometern. Spana in våra fina mässing-produkter LJUSSTAKE TRAPPA och AVKLÄDD LAMPA.

FINT I BARA MÄSSINGEN.
                                                                                              Allt är inte guld som glimmar – mässing gör jobbet ännu bättre!

2014-02-04 @ 20:31:56Jag älskar textilsladdar! Att välja en färgglad sladd till lampan är riktigt effektfullt. Helt plötsligt får man en lampa med mycket personlighet! Jag hoppas att ni kommer älska de här läckra lamporna från NUD Collection lika mycket som jag gör.

NUD ARRIVALS


Jag är väldigt svag för den zick-zack mönstrade.
Vilken färg är din favorit?


See you at: https://www.jdots.se/sv/artiklar/lampor/index.html
2014-01-30 @ 20:38:32Den inspirerande bloggen anastasias.se kör just nu en tävling där du har chans att vinna kakfatsdelar från JDOTS webshop!
Så kika in på anastasias.se och delta i tävlingen så kanske du blir en av de lyckliga vinnarna.

Lycka till!

SUGEN PÅ ATT TÄVLA?
 
Fat i flera våningar är både snygga och smarta. Bilderna kommer från anastasias.se

2014-01-28 @ 19:50:13Jag kan nu stolt meddela att JDOTS har varit med på sin första filminspelning - Kärlek deluxe!
Filmen hade premiär den 17 januari och i rollerna ses bland andra Moa Gammel, Martin Stenmarck och Sarah Dawn-Finer. Under inspelningen i Sarah Dawn Finers lägenhet medverkade våra fina kuddar.

KUDDE ZEBRA. Kudde med 100 % zebrakänsla!

KUDDE ZEBRA. Kudde med 100 % zebrakänsla!

2014-01-23 @ 18:01:03Själv har jag alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar. När butiksbiträdena erbjuder mig en påse så avböjer jag. Jag tackar och säger att jag kan ta drycken, plagget eller boken i handen eller i min tygkasse. Så enkelt är det att göra en liten insats och spara på jordens resurser.

Europeiska kommissionen har lagt fram ett lagförslag som kan minska användningen av plastkassar med 80 procent de kommande fyra åren. Enligt förslaget måste EU-länderna motverka användningen av tunna plastkassar, på det sätt de anser lämpligt. De kan till exempel införa avgifter eller förbud, eller sätta upp nationella minskningsmål. Vi använder i genomsnitt 198 engångsplastpåsar per person och år. Det motsvarar en påse om dagen för ett hushåll. Men det varierar kraftigt mellan länderna, från 4 per år och person i Danmark och Finland till 466 i Polen, Portugal och Slovakien.

Ändrat konsumentbeteende
I många EU-länder som har obligatoriska avgifter för plastpåsar har användningen minskat kraftigt eftersom konsumenterna måste betala för varje ny påse. Mataffärer och andra affärer delar ut nästan 100 miljarder påsar varje år. Påsarna används kanske bara i 20 minuter men tar hundratals år att bryta ner. Varje år hamnar 8 miljarder påsar i floder och sjöar eller skräpar ner våra städer och naturen.

Farligt för djur och natur
Plastpåsar som sköljs ut till havs hamnar ofta i djurs och fåglars magar. Det kan döda valar, sälar, måsar och de många hotade sköldpaddsarterna. I Nordsjön har 94 procent av alla fåglar plast i magen. I Medelhavet står plastpåsarna för 73 procent av plastavfallet längs den toskanska kusten i Italien. EU hoppas att förslaget ska bidra till att förändra inställningen till konsumtion och sopor. Förslaget gäller bara tunna plastkassar, eftersom de inte återvinns eller återanvänds i samma utsträckning som tjockare kassar. EU-ländernas miljöministrar har uppmanat kommissionen att göra något åt problemet på EU-nivå. Man har också hållit samråd som har visat på ett brett stöd för ett EU-initiativ.

Texten kommer ifrån Europeiska kommissionen: http://ec.europa.eu/news/environment/131108_sv.htm

 Säg nej tack till onödiga plastpåsar!

2014-01-21 @ 14:56:42De senaste åren har en pysselvåg gått över världen under definitionen DIY som står för ”Do it Yourself” (gör det själv) och som framför allt handlar om att utforska sin egen kreativitet och skapa något personligt och originellt. DIY är oftast både miljövänligt och motverkar överdriven konsumtion då man fokuserar på att återanvända uttjänta produkter och skapa något nytt i så stor utsträckning som möjligt.

JDOTS bästa DIY tips är: Bygg ditt eget kakfat.
Det är inte alls svårt att göra ett alldeles eget och unikt kakfat. Du behöver bara några fina tallrikar och en borrmaskin. Alla tillbehör såsom handtag i olika modeller, skyddsplattor, borr och bottenskruv finns att köpa här i JDOTS webshop.

Om du inte direkt vet vad du vill göra så finns det hur mycket inspiration som helst på nätet. Själv har jag precis hittat den otroligt inspirerande bloggen anastasias.se. Anastasias kreativitet är verkligen i toppklass! Hon bakar, pysslar, skapar med lera, fotograferar och framför allt bygger hon fantastiska kakfat. Bilderna kommer från anastasias.se. Kika gärna på hennes blogg! Du kommer inte ångra dig :)

BYGG DITT EGET KAKFAT.
                                                                 TJUSIGT. Så här fint och hemtrevligt kan det bli!
 
2014-01-16 @ 12:11:21Behöver du hjälp med att kunna argumentera för en hållbar livsstil?
Från Naturskyddsföreningen kommer den här suveräna listan med 8 sätt att döda myter om ekologiskt så att vi kan svara grannen, svärmor, chefen eller vem det nu är som fått det där med det ekologiska om bakfoten.

1. Din kompis: Vaddå ekologiskt vin från Australien, hur ekologiskt är det med något från andra sidan jordklotet?

Du: Ekologiskt har inget med frakten att göra. Att vinet är ekologiskt betyder bland annat att vingårdsarbetarna slipper få hjärntumörer av bekämpningsmedlen som sprutas på odlingarna. Eller att rester av samma medel finns kvar i ditt vin, vilket är vanligt eftersom vindruvorna besprutas så extremt hårt.  
Dessutom är det inte frakten som påverkar miljön mest vad gäller det vi dricker och äter. Det är hur det produceras, och då är ekologiskt ett superviktigt val, även om det skulle vara skeppat från Australien. 

2. Din pappa: Men det är inte ekologiskt som är grejen - vi ska handla svenskt!

Du: Svenskt är bra, men det är viktigare att välja mycket eko och mycket vego om du vill göra en insats för miljön. Matens transport till butikerna är inte det som påverkar miljön mest. Kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel och enorma odlingar där bara en enda gröda frodas belastar miljön mycket mer. Det slipper du bidra till när du köper ekologiskt. Du visar också att det finns en efterfrågan på ekologiskt, vilket kommer att leda till fler svenska ekojordbruk. För en bonde är det oftast mer lönsamt att satsa på ekologiskt, vilket kan rädda många svenska jordbruk som hotas av nedläggning.  

3. Din granne: Det är alldeles för dyrt med ekologiskt!

Du: Det är den andra maten som är för billig. Tänk om kemikaliejordbruket skulle stå för kostnaderna för vattenrening, utarmning av biologisk mångfald, hälsoskador, övergödning... Då skulle vi få veta vad maten egentligen kostar – den är svindyr.  
Dessutom har vi i Sverige aldrig lagt så lite pengar på mat som nu. Istället prioriterar vi prylar, boende och resor. Vi slänger en tredjedel av maten - samtidigt säger vi att vi inte har råd med ekologiskt. Vi lägger 40 procent av matutgifterna på kakor, läsk och andra tomma kalorier - samtidigt säger vi att vi inte har råd med ekologiskt. Och vi köper så mycket kött att det har blivit både ett folkhälsoproblem och ett massivt miljöproblem. Om vi istället skulle stuva om våra matkassar - med mindre kött, halvfabrikat, snask och mer grönsaker och ekologiskt – så skulle det inte märkas i våra plånböcker.   

4. Din svärmor: Jag har hört att butikspersonal tar besprutade morötter och säljer dem som ekologiska. Efter hästköttskandalen och alla larm litar jag inte på någon!

Du: Om du vill minimera risken att bli blåst i matbutiken så är det just ekologiskt du ska välja. Ekomaten kontrolleras noggrannare än annan mat. Ekologiska gårdar, bagerier och fabriker får regelbundet både oanmälda och anmälda besök.  De som sköter kontrollerna är oberoende, och inte kopplade till den ekologiska märkningen.  
Dessutom slipper du onaturliga färgämnen och konstgjorda smakförstärkare i Krav-märkt mat. Alltså sånt som gör jordgubbsylten extra röd eller får guacamolen att smaka avokado fastän den knappt innehåller någon.  

5. Den uppdaterade kollegan: Jag är skeptisk. Läste till exempel att ekologiska olivoljor innehåller rester av bekämpningsmedel.

Du: Jo, men samtidigt testades också o-ekologiska olivoljor och de innehöll betydligt mer rester. Den lilla detaljen skrev tyvärr inte så många journalister om. De förklarade heller inte varför de ekologiska olivoljorna kan innehålla bekämpningsmedel. Det beror på att gifterna kan förflyttas långa sträckor med vind och vatten. Rester av bekämpningsmedel finns i fjällsjöar, dricksvatten, ja till och med i regnet som faller över oss.

Kollegan igen: Fast testerna på barngröten då? Där hade jag förväntat mig att åtminstone den ekologiska gröten inte skulle innehålla giftrester.

Du: Testet på barngröt handlade om tungmetaller, som kadmium. Det finns inte bara i barngröt utan i det mesta som odlas i jorden. Kadmium är ett hälsoskadligt ämne som sprids av bland annat trafikutsläpp – och det kan ingen ekobonde styra över. Det är helt enkelt svårt att odla helt giftfri mat i en förorenad värld. Poängen med att ändå köpa ekologiskt är du bidrar till att mindre otrevligheter sprids i vår miljö, att färre lantbrukare dör av bekämpningsmedelsskador, att djuren har det bättre och att du och dina barn får i er mindre kemikalier.
Och när vi ändå pratar om kadmium kan det vara värt att veta att de o-ekologiska bönderna faktiskt tillsätter kadmium till sina åkrar när de använder konstgödsel och avloppsslam. Det är inte tillåtet på ekogårdarna. 

6. Din farfar: Äh, lite skit fixar kroppen. Själv badade jag i DDT och asbest som barn och titta på mig – jag lever!

Du: Jo, du lever, men se dig omkring. Du känner säkert någon som drabbats av cancer. Eller har diabetes. Eller försöker få barn utan att lyckas. FN har nyligen konstaterat att det verkar som om en rad folkhälsosjukdomar kan vara kopplade till alla dessa små doser av kemikalier som vi får i oss under en lång tid. 

7. Din bästis: Nåväl, jag har i alla fall besökt en ekologisk gård. Och det visade sig att ekobönderna kör mycket mer än andra bönder. Hur klimatsmart är det?

Du: Visst kör ekobonden mer traktor. Men konstgödsel som sprids i kemikaliejordbruken är en större klimatbov. I slutändan påverkar ekojordbruket och kemikaliejordbuket klimatet ungefär lika mycket. 
Men stirra dig inte blind på klimatet. Kolla på miljöpåverkan överhuvudtaget. Då vinner ekobönderna med hästlängder. De sprider inga bekämpningsmedel och ökar den biologiska mångfalden - sånt som också är livsviktigt. Visste du att forskningen visar att hotet mot den biologiska mångfalden är lika akut som klimathotet? 
Planetens hälsa är ett finurligt, superhäftigt ekosystem där allt är sammanlänkat. Låter lite Avatar, men det är ju sant.  

8. Din chef: Sorry, men ekologiskt funkar inte om vi ska mätta alla världens hungriga.

Du: Sorry, men du har lyssnat för mycket på industrin. Lyssna på världsledande forskare och experter istället. De säger att ”business as usual” inte är lösningen, utan att det är hög tid att kika på intressanta lösningar inom det ekologiska lantbruket. Du kan också lyssna på miljontals småbönder i Afrika, Asien och Latinamerika som övergett kemikaliejordbruket och börjat satsa på ekologiskt istället. De får lika stora, eller större, skördar som tidigare men får bättre betalt och har lägre utgifter. 
Dessutom produceras det redan tillräckligt med mat för att mätta alla hungriga redan idag. Problemen handlar snarare om konflikter och vem som har makt över maten och jordarna. FN:s hungerexpert har ett råd till oss i den rika delen av världen: om vi vill göra något för alla miljontals svältande människor, så är det att äta mindre kött. 

8 SÄTT ATT DÖDA MYTER OM EKOLOGISKT

Källa: www.naturskyddsföreningen.se

2014-01-14 @ 16:54:28Svårt att fylla hela kundvagnen med ekologiskt? Börja med att byta ut ett par viktiga varor som verkligen gör skillnad för miljö och människor. Naturskyddsföreningen har sammanställt en lista på fem varor som det är viktiga att byta ut till ekologiska, både för din och miljöns skull.

5 VIKTIGA VAROR ATT BYTA TILL EKOLOGISKT.

Här är fem varor som gör sig bäst när de är ekologiska:

Kaffe
På kaffeplantager används ett av världens farligaste bekämpningsmedel som varit förbjudet länge i Sverige och EU. Det skadar – och dödar – både natur, djur och människor. Välj ekologiskt kaffe så gör du stor nytta för en liten kostnad.

Bananer och vindruvor

Två frukter som är riktigt hårt besprutade. På bananodlingar används extremt miljöfarliga bekämpningsmedel som kan ge arbetarna och deras barn nervskador. Och vindruvor, med sina tunna skal, kan innehålla rester av flera kemiska bekämpningsmedel. I ett EU-stickprov på ett paket vindruvor hittades till exempel rester av 26 olika bekämpningsmedel. Om du inte hittar ekologiska bananer, vindruvor, russin eller vin kan det alltså vara en idé att välja något annat.

Mejeriprodukter

För några kronor extra kan du få ekologiska mejerivaror som gör stor nytta både i Sverige och i andra delar av världen. På hemmaplan bidrar du till friskare vatten, gladare djur, mindre gifter och att fler fåglar och blommor trivs. Och i länder som Brasilien behöver ingen regnskog skövlas eller natur och människor förgiftas för att svensk boskap ska få billigt foder.

Kött

När du äter kött är det bäst att välja ekologiskt, av samma anledningar som för mejeriprodukterna. Finns inte ekologiskt, så är kött från svenska djur som betat utomhus ett bra alternativ. Men det viktigaste av allt är faktiskt att käka mindre kött överhuvudtaget.

Potatis

Här gör du också en stor insats för en liten slant. Potatis är den gröda som besprutas mest i Sverige. En riktig skurk är King Edward – en kung som borde störtas!

Källa: www.naturskyddsföreningen.se
http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/5-viktiga-varor-att-byta-till-eko

2014-01-09 @ 19:02:59Åh vad jag tror att detta år kommer att bli bra, välkommen 2014! Mitt nyårslöfte är att jag ska leva hållbart, i nuet och att tänka positivt. Som Mahatma Gandhis berömda uttalande, "Du måste bli den förändring du vill se i världen."

Sverige är plastpåseberoende! Enligt statistik från FN förbrukar världen ca 1000 miljarder plastpåsar per år. Det är få produkter som har kortare livslängd än plastpåsen, i snitt 12 minuter. Ibland har vi så många hemma i kökslådan att de väller över. Ändå fortsätter vi bära hem våra varor i nya plastpåsar. I Italien har man förbjudit alla plastpåsar och det blir böter för de affärer som erbjuder sina kunder en plastpåse. Det är numera bara biologiskt nedbrytbara påsar och papperspåsar som är tillåtna. Heja Italien!

Med våra fina JDOTS tygkassar gjorda av återvunnet material, spill och tyger från förr vill vi uppmuntra till ett mer hållbart alternativ istället för att köpa fler plastpåsar. Ett alternativ som går att använda i mer än 12 minuter.

JDOTS miljöspaning inför 2014: säg nej tack till onödiga plastpåsar!

Tygkassar från JDOTS webshop
Tygkassar från JDOTS webshop
Tygkassar från JDOTS webshop

Klicka på länken för att komma till tygkassarna:
https://www.jdots.se/sv/artiklar/tygkassar/index.html
2014-01-03 @ 12:31:27Nu står julen snart för dörren. Hur har det gått med julklappsjakten?
Här kommer tre fina julklappstips till dina nära och kära:


TILL DEN SOM SÄGER NEJ TACK TILL ONÖDIGA PLASTPÅSAR.
Med våra fina JDOTS tygkassar gjorda av återvunnet material, spill och tyger från förr vill vi uppmuntra till ett mer hållbart alternativ istället för att köpa fler plastpåsar. Psst ... en tygkasse är perfekt att ha med på shoppingrundan, hänga på barnens dagis eller att ge bort i present!
TILL DEN SOM SÄGER NEJ TACK TILL ONÖDIGA PLASTPÅSAR.

TILL DEN FRUSNE.

Alpacka vantar - fantastiska handstickade vantar i mjukaste alpackagarn med ett vackert stjärnmönster. Fint för frusna tassar! Passar perfekt vid snöbollkriget – med dessa goingar blir du en självklar vinnare!
TILL DEN FRUSNE.

TILL DEN SOM VILL HJÄLPA.

re:wake designs unika handgjorda smycken tillverkas av återanvänt material av kvinnor i utsatta områden i Kenya med syftet att de ska få en inkomst och möjlighet att starta sina egna företag. Hopp och drömmar är så viktigt! Det får oss att våga tro på framtiden.
TILL DEN SOM VILL HJÄLPA.

2013-12-17 @ 19:42:17Svårt att veta vad du ska ge bort i julklapp? Lugn, bara lugn – JDOTS webshop har plockat russinen ur kakan! Här kommer fyra nya julklappstips som kommer göra succé:

TILL FESTFIXAREN.
Stor rund ljusstake med plats för sex ljus, perfekt för det stora julbordet!
TILL FESTFIXAREN.

TILL TONÅRSKILLEN.
Utan tvekan – ett coolt skärp. Trendig och färgglad accessoar som livar upp vilken outfit som helst!
TILL TONÅRSKILLEN.

TILL EN UNIK VÄN.
Dessa små unika nallar är tillverkade av handfärgade yllelappar (fotlappar från svenska armén!) efter gammalt mönster. De handbroderade ögonen och nosen ger varje nalle ett personligt uttryck, samtidigt som det är barnsäkert. Ingen är för ung eller gammal för en nalle.

TILL EN UNIK VÄN.

TILL DEN COOLA FÄRGGLADA KOMPISEN.
Det är något speciellt med textilsladdar! Gammalt och nytt möts in en skön stilkrock. Att välja en färgad sladd till lampan är riktigt effektfullt. Helt plötsligt får man en lampa med mycket personlighet! Finns i flera läckra färger!
TILL DEN COOLA FÄRGGLADA KOMPISEN.

2013-12-11 @ 10:19:08Vilken underbar dag vi har haft! Julmarknaden blev en stor succé och vi längtar redan till imorgon. 
Få en försmak av julen på Gamla Enskede julmarknad och självklart finns JDOTS på plats! Hela Stora Gungans väg kommer kantas av stånd med allt som hör julen till.


Vi ses!
Gamla Enskede julmarknad längs Stora Gungans väg, T-bana Sandsborg

Söndagen den 8 december klockan 11.00–15.00

Gamla Enskede julmarknad

2013-12-07 @ 19:08:02Vi längtar redan! Få en försmak av julen på Gamla Enskede julmarknad och självklart finns JDOTS på plats! Hela Stora Gungans väg kommer kantas av stånd med allt som hör julen till.

Skriv in i almanackan redan nu!
Gamla Enskede julmarknad längs Stora Gungans väg, T-bana Sandsborg
Lördagen den 7 december klockan 11.00–16.00
Söndagen den 8 december klockan 11.00–15.00

Gamla Enskede julmarknad

2013-12-04 @ 19:58:09Svårt att veta vad du ska ge bort i julklapp? Lugn, bara lugn – JDOTS webshop har plockat russinen ur kakan! Här kommer ytterligare tre julklappstips som kommer göra succé:

TILL DEN KAFFETOKIGA.
Dagens första julklappstips är en take away-mugg som man kan använda om och om igen. Den är ett fantastiskt alternativ till slit-och-släng-samhället och dess engångsmuggar. KeepCup passar lika bra på gator och torg som på utflykt med bil, båt eller cykel!
TILL DEN KAFFETOKIGA.

TILL BARNBARNET.
Stort och läckert lapptäcke, tillverkat av spillmaterial vilket gör varje filt unik. Passar lika bra som lekfilt på golvet som överkast på sängen.
TILL BARNBARNET.

TILL DEN SOM VÄRNAR OM VÅR FINA PLANET.
Vill du ge bort en ekologisk julklapp som håller länge, som kan läggas på komposthögen när den inte används längre och som dessutom är certifierade Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen? Då kan vi varmt rekommendera Växbo Lins fantastiska disktrasor!
TILL DEN SOM VÄRNAR OM VÅR FINA PLANET.

2013-12-03 @ 20:51:18Fina presenter till anställda, kunder eller varför inte till dig själv!

Förbanna inte mörkret - tänd ett ljus!
Ljuset är inte bara nödvändigt för att vi ska se, det är vackert också. JDOTS ljuskällor ger ditt hem den rätta känslan under mörka vinterdagar och sena sommarkvällar.
Oljelampa Candeye är en vacker okrossbar oljelampa med lång brinntid som är tillverkad i återvunna material (PET-plast och aluminium). Den är ett enkelt och miljövänligt alternativ till de kortlivade engångs värmeljusen. Bara i Sverige förbrukar värmeljusen 225 ton aluminium per år!
Företagspresenter
Kontakta oss gärna:
Telefon: 070-642 80 15
E-post: Info@jdots.se
2013-12-02 @ 18:38:16Ett skepp kommer lastat med tre nya julklappstips från JDOTS webshop som garanterat kommer att göra succé:

TILL GLÖGGFESTEN.
Varde ljus! Istället för en julblomma föreslår vi att du tar med dig en förpackning handstöpta svenska herrgårdsljus. Blir en succé!
TILL GLÖGGFESTEN.

TILL FRÖKEN UR & SKUR.
Regnkappa i elegant och moderiktig stil som passar alla kroppsformer och åldrar. Den är rak i modellen och har ett knytbälte i midjan, för att ge en snygg passform. Kappan finns i många härliga färger och i storlek XS till XXXL. Det finns inget dåligt väder …
TILL FRÖKEN UR & SKUR.

TILL BARNBARNET.
Lekfullt och färgglatt barnförkläde från svenska Klippans Yllefabrik. Barnförklädet är i vaxat bomullstyg, bara att spola av. Perfekt för barn som tycker om att baka, måla, pyssla med lera och allt annat kladdigt skoj!
Psst ... det fina mönstret Safari finns även som haklapp och bäddset för spjälsäng!
TILL BARNBARNET.

2013-11-28 @ 14:09:02Tänk vad skönt för alla tomtar att slippa trängas på stan i år. Beställ dina klappar enkelt och bekvämt från JDOTS webshop istället. Här kommer tre julklappstips som garanterat kommer att göra succé:

TILL DEN FRUSNE.
Dagens första julklappstips är till den som lätt blir frusen. Eller, om det blir en likadan vinter som de senaste åren, så kan det passa till vem som helst. Vår storsäljare pläd Tango är en mysig fiskbensmönstrad ullpläd i supermjuk kvalitet från svenska Klippans Yllefabrik. Finns i flera härliga färgställningar.
TILL DEN FRUSNE.

TILL SÖMNTUTAN.
Med små vackra broderade blommor förs tankarna till en ljummen midsommarnatt. Våra fina sängkläder Romantik är inte bara otroligt vackra, det har också en fantastisk kvalitet. Finns både till enkel- och dubbelsäng. Sov gott!
TILL SÖMNTUTAN.

TILL MYSFARBRORN.
Oljelampa Candeye blir en snygg inredningsdetalj med hög mysfaktor. Förutom att oljelampan både är vacker och stilren är den snäll mot miljön eftersom den är tillverkad i återvunna material (PET-plast och aluminium). Starta fredagsmyset!
TILL MYSFARBRORN.


Fram till jul kommer vi regelbundet att ge dig våra spännande och högkvalitativa julklappstips som passar till både dig själv, din familj och dina vänner. För fler julklappstips håll er uppdaterade här på JDOTS blogg eller följ oss på facebook och Instagram!

2013-11-24 @ 12:12:34Till julen passar tidlöshet och traditionell hantverksstil extra bra. I JDOTS webshop hittar du gobitar som fiskbensmönstrade ullplädar, handstickade vantar och handstöpta ljus. Låt dig inspireras av våra mysiga handvävda kuddar, gamla ljusstakar i järn, handflätade snöstjärnor och skapa sen din alldeles egna strålande jul.

JDOTS julsortiment
JDOTS julsortiment
JDOTS julsortiment

Klicka här
för att komma direkt till JDOTS julsortiment!

2013-11-23 @ 18:27:23Vill bara tipsa om veckans storsäljare:
HANDSTÖPTA SVENSKA HERRGÅRDSLJUS.

Att stöpa ljus för hand kräver stor skicklighet och gedigen kunskap om den 150 år gamla metoden. I våra Herrgårdsljus använder vi endast det bästa av stearin, paraffin och bivax som tillsammans med rätt typ av vekar gör att ljusen brinner med en stor, klar låga utan att rinna eller ryka. Varje förpackning innehåller 6 stycken vita handstöpta svenska herrgårdsljus.

Handstöpa svenska herrgårdsljus

Istället för en julblomma föreslår vi att du tar med dig en förpackning handstöpta svenska herrgårdsljus. Blir en succé!

Shop at: https://www.jdots.se/sv/artiklar/klimatshoppen/ljuskallor/index.html

2013-11-21 @ 21:52:08Ingen av oss undkommer mörkret men visst blir det mysigare med vacker belysning?

Lys upp i advent

2013-11-19 @ 23:04:23Vi går mot advent! Vintermörkret lägger sig och vi längtar efter att sätta upp adventsljusstakarna och göra julfint i våra fönster. Visste du att dina gamla adventsljusstakar är riktiga energitjuvar? Energimyndigheten har testat fönsterstjärnor, ljusslingor och juldekorationer. En miljon hushåll kan på bara en månad spara 69 miljoner kilowattimmar genom att välja effektiva lysdiodlampor, LED, istället för glödlampor i sin advents- och julbelysning! Med i testet fanns adventsljusstake Tall Bow (som vi säljer här i JDOTS webshop), den blev bäst i test med motiveringen: Mycket energisnål.
Här kan du läsa mer om testet: http://www.energimyndigheten.se/Hushall/Testerresultat/Testresultat/Julbelysning-2012/


Vill du spara energi, miljö och plånbok? Köp våra vackra adventsljusstakar med LED-belysning:

Köp våra vackra adventsljusstakar med LED-belysning
ADVENTSLJUSSTAKE TALL BOW.
Adventsljusstake Tall Bow är en helt underbar adventsljusstake i bågform. Sju stycken energisnåla LED ljuskällor på 0,1 watt styck sprider ett behagligt ljus. En riktig JDOTS-favorit som kommer bli ett smycke i ditt hem!

Köp våra vackra adventsljusstakar med LED-belysning
ADVENTSLJUSSTAKE TALL T.
Adventsljusstake Tall T är en modern adventsljusstake i T-form. Sju stycken energisnåla LED ljuskällor på 0,1 watt styck sprider ett behagligt ljus. En stilren prydnad för ditt fönster!

Köp våra vackra adventsljusstakar med LED-belysning:
ADVENTSLJUSSTAKE TALL.
Adventsljusstake Tall är en riktigt stor och pampig ljusstake för stora fönster. Eller varför inte placera den på golvet eller sidebordet! Hela 110 cm hög och 61 cm bred drar den garanterat blickarna till sig. Nio stycken energisnåla LED ljuskällor på 0,1 watt styck sprider ett behagligt ljus. Think big!

2013-11-14 @ 18:35:58Vad gör man en regnig och blåsig dag som denna på JDOTS?
Jo man säljer regnkappan CityCoat från Garda of Sweden! Du har väl inte missat den ljusrosa med ett ljuvligt ljusrosa innerfoder med vita prickar. Så snyggt - MITT I PRICK.
Regnkappa citycoat

2013-11-12 @ 11:02:21Loppisar och secondhandaffärer är en guldgruva när det gäller att fynda udda och vackert porslin. Här kommer tre tips om vad du kan hitta på med dina vackra tallriksfynd.

TALLRIKSVÄGG. Tallriksväggen är en superhet trend.
Här kommer de olika tallrikarna med sina mönster verkligen till sin rätt. En hederlig tallriksvägg är dessutom trendigt igen. Vill du ha en lugnare vägg så håll ihop det färgmässigt eller mönstermässigt.

EN RIKTIG KÖKSKLOCKA. Din favorittallrik kan enkelt bli en snygg väggklocka.
Leta upp den tallrik som passar i ditt kök, modern eller gammal, så har du en klocka på nolltid.

TALLRIKSKAKFAT. Sugen på att bygga ett eget personligt kakfat?
Det är inte alls svårt att göra ett alldeles eget och unikt kakfat. Du behöver bara några fina tallrikar och en borrmaskin. Alla tillbehör såsom handtag i olika modeller, skyddsplattor, borr och bottenskruv finns att köpa här i JDOTS webshop.

Klicka på länken för att komma till våra kakfatsdelar:
https://www.jdots.se/sv/artiklar/bygg-ditt-eget-kakfat/index.html

Sugen på att bygga ett eget personligt kakfat?

2013-11-07 @ 19:25:04De senaste åren har en pysselvåg gått över världen under definitionen DIY som står för ”Do it Yourself” (gör det själv) och som framför allt handlar om att som utforska sin egen kreativitet och skapa något personligt och originellt. DIY är oftast både miljövänligt och motverkar överdriven konsumtion då man fokuserar på att återanvända uttjänta produkter och skapa något nytt i så stor utsträckning som möjligt.
 
Om du inte direkt vet vad du vill göra så finns det hur mycket inspiration som helst på nätet. Ytterligare ett sympatiskt inslag i rörelsen är att de flesta delar med sig, inspirerar och uppmuntrar andra att försöka.
 
JDOTS bästa DIY tips är: Bygg ditt eget kakfat. Det är inte alls svårt att göra ett alldeles eget och unikt kakfat. Alla tillbehör såsom handtag i olika modeller, skyddsplattor, borr och bottenskruv finns att köpa här i JDOTS webshop.

Så här enkelt är det:
 • Hitta dina favorittallrikar på loppis, auktion eller kanske hemma i skåpet
 • Handla övriga kakfatsdelar och porslinsborr hos oss
 • Montera ihop kakfatet

Bygg ditt eget kakfat
Blandningen av mönster och färger ger ett personligt och härligt galet intryck.
 
Klicka på länken för att komma till våra kakfatsdelar:
https://www.jdots.se/sv/artiklar/bygg-ditt-eget-kakfat/index.html
2013-11-05 @ 18:31:17In the mood for a new season

Hösten är här på riktigt! Äntligen får vi klä oss igen. För ärligt talat är vi på JDOTS alldeles extra förtjusta i höstens varma, bekväma och trivsamma känsla.

Ulligt, mjukt och blankt. Grått i alla nyanser ger en varm och mysig känsla. Njut av en dov och sober färgskala.

Grått

Höstlyx! Ta fram livsnjutaren i dig


Alla produkterna finns självklart till försäljning i JDOTS webshop!

2013-10-31 @ 19:17:32Disktrasor från Växbo Lin
Disktrasor från Växbo Lin

Klicka på länken för att komma till Växbo Lins fantastiska disktrasor här i JDOTS webshop!
https://www.jdots.se/sv/artiklar/disktrasor/index.html
2013-10-28 @ 10:06:03Inget går upp mot en mjuk pläd i renaste ull! Svep in dig i den i trädgårdsstolen och läs en god bok. Eller använd den i sovrummet som en varm vän när vintervinden tjuter utanför. Pläd Björk är en mysig ullpläd i hög kvalité från svenska Klippans Yllefabrik, finns i flera härliga färgställningar.

Pläd Björk

Klicka på länken för att komma till pläd Björk här i JDOTS webshop!
https://www.jdots.se/sv/artiklar/textil/pladar/plad-bjork.html

2013-10-24 @ 18:58:49Ett av mina smultronställen är Nostalgiladan, en lada full av nostalgi och retromöbler! Den ligger i Melby mittemellan Norrköping och Linköping intill E4:an. Här hittar man allt man kan önska sig från möbler och husgeråd till textilier. Sakerna är i fint skick och väl omhändertagna, vilket jag verkligen uppskattar. Jag var där i somras för att hitta produkter till miljöbildsfotograferingen Mys på trappan. Det blev lite av allt möjligt: en cool orange plåtbricka, söt liten äggkopp, klassisk gammal emaljerad kaffekanna, läcker plastkorg och en stilren plåtburk i svart och vitt.

Mys på trappan

Nu ska jag bara fundera ut nästa miljöbildsfotografering så jag snart kan åka tillbaka …

 

2013-10-21 @ 11:15:07Grön inredning är verkligen på tapeten nu, förhoppningsvis för att stanna denna gång. Vi kan inte hålla på med en slit-och-släng-mentalitet hur länge som helst. Du har väl inte missat att Växbo Lins ekologiska disktrasor nu finns i JDOTS webshop!

Klicka på länken för att komma till Växbo Lins fantastiska disktrasor här i JDOTS webshop!
https://www.jdots.se/sv/artiklar/disktrasor/index.html

Disktrasor från Växbo Lin
Värna naturen och använd en ekologisk produkt som håller länge och som dessutom kan läggas på komposthögen när den inte används längre.
2013-10-15 @ 18:25:09Jag vet inte hur det är med er men Wettextrasor är bland det äckligaste jag vet. Som tur är finns det ju andra och betydligt bättre alternativ! För snart ett år sen köpte jag min första disktrasa i 100 % lin från Växbo Lin och nu är denna fantastiska disktrasa är ett måste i mitt kök.

Disktrasor från Växbo Lin
Med en disktrasa från Växbo Lin kan du säga hej då till Wettex för gott!

Disktrasor från Växbo Lin
PASSA PÅ! Nu 20 % rabatt på alla disktrasor från Växbo Lin

Växbo Lin är ett företag som värnar om de gamla traditionerna och alla deras produkter är vävda i 100 % lin. De väver och syr allt på sin fabrik i Hälsingland och alla deras produkter är certifierade Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen. Lin är ett fantastiskt naturmaterial och har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något naturmaterial. En disktrasa i hellinne absorberar effektivt och det går att torka riktigt torrt. När det behövs maskintvättas linnedisktrasan i 60 grader, alternativt kokas i en kastrull med vatten. Linet kommer från naturen, så när trasan gjort sitt läggs den på komposten och bli jord igen. Den blir på så sätt en av de mest miljövänliga inslagen i ditt kök!

Disktrasor från Växbo Lin
Värna naturen och använd en ekologisk produkt som håller länge och som dessutom kan läggas på komposthögen när den inte används längre.

Klicka på länken för att komma till Växbo Lins fantastiska disktrasor här i JDOTS webshop!
https://www.jdots.se/sv/artiklar/disktrasor/index.html

2013-10-07 @ 11:28:04Gult är en färg man bli glad av och visst är det roligt att det är en av årets starka trendfärger!? Du har väl inte missat den här coola regnkappan i gult från Garda of Sweden? Självklart kan du köpa den här i JDOTS webshop!
Regnkappa citycoat

2013-10-05 @ 17:23:21Helt plötsligt blev det höst på riktigt och jag gillar det verkligen! När jag såg det här fotot av Chris Glass blev jag så inspirerad. Tänk att de här underbara färgerna kommer från naturen! Jag ska hänga upp den på min moodboard och låta mig inspireras om och om igen.

höstens färger

2013-09-30 @ 09:26:11Tänkte passa på att publicera en fråga som jag fick på mejlen för några dagar sedan. Älskar verkligen ert engagemang,
keep on asking!

-
 Varför ska jag välja en pläd i ull istället för fleece?

Det finns många anledningar till att välja ull framför andra material. Ullen är en nedbrytbar naturprodukt, vilket gör den till ett miljövänligt alternativ. Ullfibern är dessutom anpassad för alla väder och lätt att sköta, eftersom den är fukt- och smutsavstötande. Fleece släpper i från sig små mängder plast vid varje tvätt som sedan följer med ut i våra hav och förstör för vårt djurliv.

Ullplädar

2013-09-26 @ 19:33:00Inget går upp mot en mjuk pläd i renaste ull! Svep in dig i den i trädgårdsstolen och läs en god bok. Eller använd den i sovrummet som en varm vän när vintervinden tjuter utanför. Pläd Mosaik är en mysig fiskbensmönstrad ullpläd i hög kvalité från svenska Klippans Yllefabrik.

Pläd Mosaik
2013-09-24 @ 15:27:10Tack alla vänner och kunder för en fantastisk kväll!

Lanseringsevent

2013-09-22 @ 13:45:30Möt re:wake design hos JDOTS imorgon!
Ni missar väl inte vårt unika lanseringsevent tillsammans med re:wake design imorgon. Möt Maria från re:wake design i egen hög person, shoppa, mingla och ät och drick gott. Varmt välkomna till den skönaste källarbutiken i SOHO (Mariatorgets nya benämning)!

Vi ses!
Bellmansgatan 22C
Torsdagen den 19 september klockan 17.30–20.00

Möt re:wake design hos JDOTS imorgon!

2013-09-18 @ 20:00:09Den här veckan har det varit full fart framåt så i helgen tar vi sovmorgon i de underbara sängkläderna Stilren.
Trevlig helg!

Lyxiga sängkläder från JDOTS webshop

2013-09-13 @ 17:55:09Vi är många som gillar det färgglada mönstret Safari. Men tyvärr har svenska Klippans Yllefabrik valt att sluta tillverka både förklädet och haklappen. I JDOTS webshop finns ett förkläde och en haklapp kvar på lager. Först till kvarn!

Färgglada mönstret Safari

FÖRKLÄDE. Safari
Lekfullt och färgglatt barnförkläde från svenska Klippans Yllefabrik. Barnförklädet är i vaxat bomullstyg, bara att spola av. Perfekt för barn som tycker om att baka, måla, pyssla med lera och allt annat kladdigt skoj!

HAKLAPP. Safari
Lekfull och färgglad haklapp från svenska Klippans Yllefabrik. Haklappen är i vaxat bomullstyg, bara att spola av efter måltiden. Spill hamnar med lite tur i hakklappens ficka. Haklappen har även en liten praktisk hängare i nacken.

Psst … Det fina mönstret Safari finns även som barnfilt och bäddset för spjälsäng och dessa kommer inte att utgå!

2013-09-10 @ 20:33:55Produkterna är mer än bara smycken – varje pärla berättar sin egen historia!

Ibland kan jag känna en otrolig hopplöshet kring mänskligheten. I vårt samhälle matas vi hela tiden med elände och bedrövelse. Nyheterna är fyllda till bredden av blodiga dåd, kris och katastrof. Resultatet blir lätt att man drar slutsatsen att mänskligheten är ond och rutten.För en tid sedan träffade jag Maria som driver re:wake design och nu är mitt hopp tillbaka! Det hela började när Maria sa upp sig från sitt jobb för att förverkliga sin dröm, att arbeta som volontär i Afrika. Hon hamnade i Kenya där hon skulle utbilda kvinnor i Kiberas slum inom ämnet entreprenörskap. Tyvärr var det mycket få kvinnor som deltog då de dels inte hade kapital och dels var hemma och tog hand om barnen. Då föddes idén om att starta upp ett smyckesföretag som skulle möjliggöra att kvinnorna fick en egen inkomst, kunde arbeta i hemmet samt få ökade kunskaper inom entreprenörskap.I januari 2012 startade Maria smyckesmärket re:wake design. De unika handgjorda smyckena är tillverkade av återanvänt papper som affischer och modemagasin. Varje smycke är märkt med namnet på den kvinna som tillverkat det och du har möjlighet att läsa mer om henne på http://www.rewakedesign.com/our-people/. Det är totalt nio kvinnor som tillverkar smyckena och med hjälp av inkomsten kvinnorna får från smycken har de möjlighet att starta upp och/eller investera i sina företag.Det känns underbart att få lansera dessa unika re:wake produkter i JDOTS webshop. Hopp och drömmar är så viktigt! Det får oss att våga tro på framtiden.

Torsdagen den 19 september kommer JDOTS att ha ett unikt lanseringsevent tillsammans med re:wake design. Möt Maria i egen hög person, shoppa, mingla och ät och drick gott. Varmt välkomna till den skönaste källarbutiken i SOHO (Mariatorgets nya benämning)! Under kvällen får du och dina vänner 15 % på alla smycken från re:wake design!

Skriv in i almanackan redan nu!
Bellmansgatan 22C
Torsdagen den 19 september klockan 17.30–20.00

Anmäl dig genom att lämna en Kommentar här nedan eller mejla info@jdots.se. Självklart får ni ta med era vänner också. Hoppas vi ses :)

2013-09-05 @ 19:13:03Gult är en färg man blir glad av och den används alldeles för sällan. De här fina bilderna fick vi från en kund som precis har gjort iordning sitt sovrum med hjälp av JDOTS.

Underbart sovrum med touch av retro
Underbart sovrum med touch av retro!

Överkast Ella, kudde Emilia, kudde Beatrice och kudde Delphinia. Tygtavlan på väggen i tyget Delphinia har kunden specialbeställt.

TIPS. En tygtavla är ett perfekt alternativ till sänggavel, tavla, fondvägg och tapet. Klädsamt för väggen och bra ljuddämpare. Du kan beställa din tygtavla i valfri storlek och i valfritt tyg.

Det är alltid lika roligt att följa våra produkter. Fortsätt gärna att mejla in era bilder till info@jdots.se

2013-09-03 @ 18:10:34Till alla kaffetokiga där ute …
Vill du göra ett slag för miljön samtidigt som du får ditt favoritkaffe i en snygg och praktisk mugg? Då är KeepCup något för dig! Beställ din KeepCup här och ha den snyggaste kaffemuggen på stan. Varför inte passa på att köpa en till bästa kompisen eller kollegan samtidigt?!

KeepCup mugg på Drop Coffee

En latte ”to go”, TACK!

2013-08-29 @ 19:17:26Tygkassar från JDOTS webshop


Alla tygkassarna finns till försäljning i JDOTS webshop!
Klicka på länken för att komma direkt till tygkassarna: https://www.jdots.se/sv/artiklar/tygkassar/index.html
2013-08-27 @ 19:59:29Genom vår Instagram får du som följare extra information om vad som händer här på JDOTS. Du får följa med bakom kulisserna på våra olika projekt och du får trendsäkra uppdateringar som vi hoppas att du ska inspireras av. Klick på länken http://instagram.com/jdotsdesign eller sök på jdotsdesign.

Instagram jdotsdesign

2013-08-22 @ 19:43:39Sötnosen Frans sover tryggt och skönt i sitt nya bäddset från JDOTS webshop.
Sweet Dreams!

Bäddset Safari

Det är alltid lika roligt att följa våra produkter. Fortsätt gärna att mejla in era bilder till info@jdots.se
2013-08-20 @ 12:31:27Sann eufori med retrokänsla!

Vilken fantastisk härlig sommar vi har haft! Känslan av att få vakna på morgonen och det är precis lika hett ute som det var dagen innan är makalös. Den här sommaren tycker jag har känts precis som då man var barn, för då fanns det väl inga dåliga somrar?Nu börjar sommaren att lida mot sitt slut, men än finns det några soldagar kvar att njuta av. Varför inte ta vara på dessa på trappan som är en utmärkt plats för mysiga och avslappnade stunder? Dekorera och inred den med mattor, blommor, färgstarka detaljer, loppisfynd och annat fint. Att äta långfrukost på trappan i morgonsolen är helt oslagbart.

Alla produkterna finns till försäljning i JDOTS webshop.
Cool orange plåtbricka, söt liten äggkopp, klassisk gammal emaljerad kaffekanna, stilren plåtburk i svart och vitt, läcker plastkorg, kudde Emilia, kudde Delphinia, kudde Beatrice och matta Home
2013-08-17 @ 14:00:34I helgen hade vi en härlig miljöbilds fotografering. Temat på fotograferingen var Mys på trappan. Tyvärr var assistenterna mer intresserade av rekvisitan …

Katter på trappa
2013-08-11 @ 19:46:52Någon som behöver en ny snygg regnkappa?
Regnkappa Citycoat är en elegant och moderiktig regnkappa som passar alla kroppsformer och åldrar. Den är rak i modellen och har ett knytbälte i midjan för att ge en snygg passform. Kappan finns i många härliga färger och i storlek XS till XXXL.

Regnkappor från Garda of sweden

Klicka på länken så kommer du till de snygga regnkapporna:
https://www.jdots.se/sv/artiklar/textil/regnkappa-citycoat/index.html

Erbjudandet gäller fram till på söndag 2013-08-11 klockan 23.59.

2013-08-09 @ 09:00:08Jag är bra på att starta galna projekt, lite för bra! Mitt senaste DIY (Gör det själv) sommarprojekt har jag arbetat på under flera somrar - ett lapptäcke tillverkat av gamla jeans. De tre första somrarna klippte jag lappar och sen tog det ytterligare tre somrar att sy ihop det. Men nu är det äntligen färdigt. Voilá!

Lapptäcke tillverkat av gamla jeans
Lapptäcke tillverkat av gamla jeans.

Jag vill passa på att tacka alla som skänkt sina gamla jeans till mig, tillsammans har vi gjort en insats för miljön. REDUCE, REUSE, RETHINK & RECYCLE!

 

2013-08-07 @ 08:29:02För någon vecka sedan var jag på besök på De Fietsfabriek och diskuterade ett nytt spännande projekt …

Behöver du en ny cykel tycker jag absolut att du ska köpa den på De Fietsfabriek, Närkesgatan 6 i Stockholm. Förutom att de är snygga, coola och nederländska får du möjlighet att hänga lite med Simon.

Collage De Fietsfabriek
2013-07-30 @ 11:21:48En tygkasse är perfekt att ha med på shoppingrundan, hänga på barnens dagis eller att ge bort i present! Fortsätt gärna att mejla in era bilder till info@jdots.se, det är alltid lika roligt att följa våra produkter.

unik tygkasse Kvitter från JDOTS webshop

2013-07-16 @ 21:50:02Mitt engagemang i mitt älskade företag börjar kanske gå lite till överdrift …
Till och med mina hemodlade gurkor ser ut som J.
Behöver nog semester snart …

Gurka
2013-07-13 @ 18:05:56Jag fullkomligt älskar Svenskt Tenns tapeter, men jag har aldrig riktigt hittat någon lämplig plats. Men nu äntligen!
Tänkte byta ut tapeten bakom diskbänken och vad kan passa bättre!? Frågan är bara blir det Eldblomman eller Vårklockor?

Eldblomman eller Vårklockor?
2013-07-11 @ 21:45:26Den här söta lilla tjejen myser under pläd Tango från JDOTS webshop!
Pläd Tango är en mysig fiskbensmönstrad ullpläd i hög kvalité från svenska Klippans Yllefabrik, finns i flera härliga färgställningar.

pläd Tango

Fortsätt gärna att skicka in era bilder, det är alltid lika roligt att följa våra produkter.
2013-07-08 @ 17:44:22Visst är det något speciellt med textilsladdar?
Jag kände att jag ville använda de underbara textilsladdarna från NUD Collection och göra något mer - men vad?
En dag kom jag att tänka på den gamla lampskärmen som jag köpte på loppis för flera år sedan. Den såg både solkig och ledsen ut där den låg på hyllan, men det var något med formen som jag föll för. Fram med sprättare och sax, bort med det gamla ledsna tyget. Sen fullkomligt kastade jag mig iväg till färgaffären och köpte sprayfärg. Voilá! Den pampiga gamla lampskärmen fick nytt liv.Denna unika avklädda taklampa finns nu till försäljning i den skönaste källarbutiken i SOHO (Mariatorgets nya benämning).

Pris: 400 kr
Varmt välkomna till Bellmansgatan 22C!

2013-07-01 @ 12:02:28Jag har länge velat laga en smaskig pannkakstårta. Efter att ha hittat den här underbara bilden tillsammans med recept hos Lilla Matdériven finns det ingen återvändo längre. 
Önskar er alla en riktigt fin midsommar!

pannkakstårta från Lilla Matdériven
2013-06-20 @ 12:14:12Vad gör man en regnig och blåsig dag som denna på JDOTS?

Jo man säljer regnkappan CityCoat från Garda of Sweden! Du har väl inte missat den i vitt med ett härligt limegrönt foder med vita prickar. Så snyggt - MITT I PRICK.
vit regnkappa med limegrönt foder med vita prickar

2013-06-14 @ 11:40:57Vill du ha en så grön vardag som möjligt? Vill du alltid kunna välja ett miljövänligare alternativ? Då tycker jag att du ska klicka dig in på bloggen Grönare vardag. Här får du tips både i stort och smått om hur man får en grönare, miljövänligare vardag. Kika in på bloggen, du kommer gilla den, vi lovar!

Nu i veckan skrev de om våra nallar i återanvänt tyg, som du kan läsa om här. Nallar i återanvänt tyg
http://www.gronarevardag.blogspot.se/2013/06/gronare-vardag-med-ateranvant-tyg.html
2013-06-12 @ 09:07:26Tänk vad tiden går fort när man har roligt! Det är nu ett helt år sedan vi slog upp portarna till JDOTS webshop och det vill vi självklart fira. Fram till sista juni får du 20 % rabatt på hela din order.Redan från starten av webshopen fanns våra egenproducerade tygkassar, nallar och färgglada kuddar. För att skapa ett unikt utbud lade vi till lyxiga sängkläder från AsIf 4476 och de stilrena och miljövänliga oljelamporna från LZN Design. Från svenska Klippans Yllefabrik kommer våra storsäljande och omåttligt populära ylleplädar. På Eco Now-mässan kom vi i kontakt med KeepCup. KeepCup är en snygg take away-mugg som du kan använda om och om igen!  Som du ser jobbar vi ständigt med att förnya sortimentet och varannan vecka lanserar vi något nytt. Håll utkik!

Målet har hela tiden varit att här ska bara finnas saker som vi verkligen älskar! Alla produkter är noga utvalda och produceras med respekt för både människan och naturen. En del produkter är unika och finns bara i ett exemplar, medan andra görs i något större kvantiteter.

Nu är ju frågan bara vad man ska köpa. Något nytt till sovrummet, barnen eller kanske till sig själv?

Hoppas att ni får en riktigt skön sommar och tack för ett helt fantastiskt år!

2013-06-05 @ 17:29:51Skolavslutningen närmar sig och många vill göra fröken glad med en liten sommargåva. Här kommer ett litet tips på en bra och uppskattad present.Oljelampor
Ljuset är inte bara nödvändigt för att vi ska se, det är vackert också. JDOTS ljuskällor ger ditt hem den rätta känslan under mörka vinterdagar och sena sommarkvällar.

2013-05-31 @ 14:56:55Fina presenter till anställda, kunder eller varför inte till dig själv!

Ge dig själv, dina anställda eller kunder en sommarpresent som bevarar minnen. Våren är, som många vet, fylld med olika tillställningar och i dessa sammanhang finns sommarpresenter med för att glädja och tacka för insatserna under det senaste halvåret. Sommarfesten eller sommarlunchen är ett perfekt tillfälle att dela ut en sommargåva till sin personal!

Vad ska man då ge? Vi på JDOTS har tagit fram några förslag på fina presenter att ge i sommargåva.
Titta och låt dig inspireras!

2013-05-28 @ 14:44:57Mirre Syr är en inspirerande blogg om sömnad. Här hittar du allt vad du kan tänkas behöva för din sömnad: tips, idéer, inspiration och kunskaper i olika sömnadstekniker. Underbart!

Just nu har Mirre Syr en tävling där man kan vinna två presentkort från JDOTS webshop! Så kika in på Mirre Syr och delta i tävlingen så kanske du blir en av de lyckliga vinnarna.

Lycka till!
2013-05-27 @ 10:32:16Så här års har vi verkligen många tillfällen att fira och såhär på försommaren brukar många härliga bröllop gå av stapeln. Ge bort en present som varar och bevarar minnet av denna underbara dag. Hos oss på JDOTS har vi fullt av lyxiga sängkläder, mysiga ullplädar och snygga inredningsdetaljer med hög mysfaktor som garanterat kommer göra succé.

Titta och låt dig inspireras!

2013-05-24 @ 10:53:55Mors dag väntar runt hörnet och visst kan det vara svårt att hitta presenter som verkligen uttrycker vad du känner. Hos oss på JDOTS har vi fullt av bra och fina presenter som garanterat kommer göra succé!


2013-05-21 @ 13:28:23Den 26:e maj firar vi våra mammor på mors dag och vi på JDOTS vill ge lite inspiration om bra och fina presenter som garanterat kommer göra succé!2013-05-20 @ 15:03:45Grönare vardag är en blogg som tipsar både i stort och smått om hur man får en grönare, miljövänligare vardag. I helgen skrev Sara om våra fantastiskt fina tygkassar.Gå in på bloggen och kika. Den är väl värd ett besök:-)
http://gronarevardag.blogspot.se/2013/05/gronare-vardag-nar-tygkassen-ersatter.html

 
Psst ... en tygkasse är perfekta att ha med på shoppingrundan, hänga på barnens dagis eller att ge bort i present!

 

 

2013-05-20 @ 12:51:31Nu är söders skönaste butik öppen!

Välkommen!

2013-05-16 @ 15:51:14Minns ni PCB? Kemikalien som gjorde gråsälar och havsörnar i Östersjön sterila. Numera är PCB förbjudet. Men har vi blivit miljövänligare? Absolut inte.
Idag använder vi långt mer kemikalier än vad vi någonsin har gjort. Många som är helt nya och som vi vet väldigt lite om, men de beter sig på ett mycket obehagligt sätt. I Folke Rydéns dokumentär Den andra vågen får man se hur de nya perfluorerade ämnena påverkar både djur och människor och går från generation till generation.
Perfluorerade ämnen används i många typer av produkter där man utnyttjar ämnenas förmåga att bilda släta, vatten-, fett- och smutsavvisande ytor. Till exempel gore-tex, teflon, flamskyddsmedel, brandbekämpningsmedel, läderimpregnering, livsmedelsförpackningar med non-stick yta, rengöringsmedel som bilvax, fönsterputs, golvpolish etc.
Det finns miljövänliga alternativ till alla de här gifterna, leta, fråga, kräv!

Filmen tar inte ens en timme av ditt liv men kan vara något av det viktigaste du ser!

http://www.svtplay.se/vetenskapens-varld
Vem är det som behöver så hållbara ämnen, som aldrig bryts ner?

2013-05-12 @ 16:58:09I det senaste numret av Leva & bo på landet finns JDOTS med på inte bara ett litet hörn …


... utan två! 

Känns superkul heja
 jdots.se!
Tidningen för full av inspirerande inredning, aktuella shoppingtips och fina reportage, finns att köpa fram till den 21 maj!

 

2013-05-08 @ 14:19:11Nu slår Söders skönaste butik upp portarna!

Varmt välkommen till en skön shoppingkväll torsdagen den 16 maj klockan 15.00–20.00.
Ta ett glas vin, ta med några vänner och mingla i skönaste källarbutiken i SOHO (Mariatorgets nya benämning).

Skriv upp!
Bellmansgatan 22C
Torsdagen den 16 maj klockan 15.00–20.00


Eller kolla på Facebook.

Shopping night

2013-05-06 @ 13:48:40Ekomorsan är en blogg som verkligen inspirerar till ett ekotänk och mer miljömedvetna val, vilket passar JDOTS perfekt! Just nu har Ekomorsan en tävling där du kan vinna en av våra nya snygga regnkappor i ÖKO-TEX certifierad PVC.

Gå in på Ekomorsan.com för att tävla.
LYCKA TILL!

Tävla med Ekomorsan

2013-05-03 @ 14:19:30Snygga regnkläder från Garda of Sweden!

Med det svenska vädret passar det bra med en snygg regnkappa som har samma fina passform som en modejacka!

Garda of Swedens eleganta regnkappor passar alla kroppsformer och åldrar och finns i flera härliga färger. Den är gjord i Garda Flex, ett mjukt och följsamt ÖKO-TEX och REACH certifierat material. Regnkappan är fint arbetad med nylonfoder, slits bak och bälte i midjan. Den är dubbelknäppt med både dragkedja och knappar och på ärmen finns slag som förhindrar att vattnet rinner ner på händerna. För bästa komfort vid tex. bilkörning eller cykling är dragkedjan dubbelöppnad. Kappan är full av genomtänkta detaljer som ficklock, innerficka med dragkedja och svetsade sömmar. Självklart är den 100 % vattentät!

Kort sagt en elegant och moderiktig regnkappa som passar lika bra till både vardag och fest!
K
licka här för att titta mer på våra nyinkomna regnkappor.

2013-05-02 @ 14:57:08Idag är det full fart på Bellmansgatan och vi är nu många steg närmre öppningen av butiken. Här är vi i full produktion med våra nya hang tags som ska hänga på våra produkter.


2013-04-30 @ 14:58:34Bakom den härliga bloggen Do You Fancy This finner du systrarna Kajsa och Hanna. De skriver om allt mellan himmel och jord och är en riktigt JDOTS-favorit. Nu i veckan skrev de om våra miljövänliga KeepCups, som du kan läsa om här. Kika in på bloggen, du kommer gilla den, vi lovar :) 

Do You Fancy This
2013-04-26 @ 10:22:49JDOTS, JDOTS, JDOTS. Härligt att få hem så fina och välgjorda etiketter. De ska få pryda våra nya produkter.

2013-04-26 @ 09:55:23Varför inte liva upp din outfit med en trendig och färgglad accessoar? Nu har vi fått in nya längder på våra skärp i lyxig mocka. De finns nu i tre längder. 90 cm, 100 cm och 115 cm mätt från spännet till mittersta hålet. Välj mellan skönt grönt, flott blått, sött rött eller oemotståndligt orange!


Klicka här för att kolla på våra lyxiga skärp!
2013-04-25 @ 13:39:21Oj vilka fantastiska bilder! När jag såg dessa blev jag så inspirerad. Det var genom dem jag fick idén att lägga kuddarna i färgskala, det blev mer harmoniskt på sidan eller vad tycker du? Gå gärna in och kolla våra fina kuddar här!


2013-04-23 @ 13:17:56Dessa små unika nallar är tillverkade av handfärgade yllelappar (fotlappar från svenska armén!) efter gammalt mönster. De handbroderade ögonen och nosen ger varje nalle ett personligt uttryck, samtidigt som det är barnsäkert. Ingen är för ung eller gammal för en nalle. Vi har sålt nallar till människor i alla åldrar och olika tillfällen t.ex. nyfödda, barndop, barnbarn, pensionärer, inför skolavslutningen och till sjukhusvistelsen. Alla har plats i sitt hjärta för en unik nalle. Alla nallar är unika och finns bara i ett exemplar.Hitta din favorit i JDOTS webshop!
2013-04-18 @ 18:04:58I bilen, på tåget, på språng …
Nu vill alla ha sitt kaffe ”to go”!


Hitta din personliga favoritfärg i JDOTS webshop och hjälp till att göra något åt berget av engångsmuggar!
Varför inte passa på att köpa en till bästa kompisen eller kollegan samtidigt?!

2013-04-17 @ 16:52:13Nu kan ni äntligen följa oss på Instagram! Klick på länken http://instagram.com/jdotsdesign eller sök på jdotsdesign.

Genom vår Instagram får du som följare extra information om vad som händer här på JDOTS. Du får följa med bakom kulisserna på våra olika projekt och du får trendsäkra uppdateringar som vi hoppas att du ska inspireras av.

2013-04-16 @ 09:54:22Här är en liten present från våra vänner på köp- och säljsajten Re:use! Reuse.se vill bidra till en ny hållbar livsstil som andas nytänkande, mode och miljömedvetenhet. Med den här rabattkoden kan du helt gratis lägga upp en säljannons på Reuse.se. Genom att sälja det du inte använder och köpa det du vill ha på Reuse hjälper du till att minska konsumtionen av miljöovänligt producerade kläder! Reuse på Facebook: www.facebook.com/Reuse.se Reuse hemsida: www.reuse.se

rabattkod re:use
2013-04-12 @ 11:32:09I den nya tidningen Shoppa på nätet kan man läsa om inredningsbutiker på internet. Fina Susanne Ellingsworth har skrivit om JDOTS och det tackar vi så mycket för! Hon lyfte fram våra fantastiska ullplädar från svenska Klippan Yllefabrik. 
Inget att göra en tråkig måndagskväll? Gör som Susanne, slå dig ner i soffan med en stor kopp te och shoppa loss i lugn och ro på www.jdots.se!

Shoppa på nätet
2013-04-08 @ 16:04:38Den utsökta blandningen av traditionellt bokbinderi, det finaste av papper, nyskapande formgivning och kärlek!

Nu finns Papp Limiteds underbara pappersprodukter i JDOTS webshop! Det svenska företaget Papp Limited skapar sina produkter av det finaste av papper, slitstark bokbinderiväv och andra hållbara material. Produkterna kläs med fantastiska mönster, moderna illustrationer eller färger som sand, olivgrön och turkosblå. Spill är bannlyst och förvandlas istället till små block eller kort, vilket vi på JDOTS verkligen gillar. Varje produkt går igenom flera steg av ett samarbete mellan hand och maskin innan den når kunden. En del av produktionen sker helt för hand för att säkerställa att varje detalj håller högsta kvalitet!

En kärlek till papper. Och en kärlek till det traditionella hantverket bokbinderi. Det var så det började.


2013-04-05 @ 14:50:02Torsdagen den 11e april bjuder Andrea G Design, re:wake design och JDOTS in till en mode-kväll i hållbarhetens tecken. Välkommen att inspireras av vårens kollektioner av kläder, smycken, textilier och inredningsprodukter som alla har en sak gemensamt - de är designade med etik i fokus. Under kvällen hittar du en variation av produkter och hantverk, till förmånliga priser, som är tidlösa, unika, stärker utsatta i vårt samhälle samt är gjorda av återanvända och återvunna material.

Eventet hålls på Bellmansgatan 22C. Vi bjuder på dryck och tilltugg! Anmäl dig genom att lämna en Kommentar här nedan eller mejla info@jdots.se. Självklart får ni ta med era vänner också. Hoppas vi ses :)JDOTS värnar om kvalitet, omsorgsfullt hantverk och tidlöshet. Alla produkter är noga utvalda och produceras med respekt för både människan och naturen. JDOTS har en enda gyllene regel; vi erbjuder bara saker som vi verkligen älskar!
www.jdots.se

Andrea G Design lanserar våren 2013 sin tredje klänningskollektion The 24 Hour Dress - Summer Holiday med färgglada klänningar för dygnets alla timmar.
Utöver klänningar erbjuder Andrea G Design T-shirt kollektioner för att hjälpa utsatta barn i Baltikum och Sydafrika.
www.andreagdesign.com

re:wake design är ett smyckesmärke som omvandlar återanvänt papper till färgglada unika smycken. Varje smycke är handgjort av kvinnor från utsatta områden i Kenya, och bidrar till att de kan realisera sina entreprenöriella drömmar. Våra produkter är mer än bara smycken – varje pärla berättar sin egen historia.
www.rewakedesign.com

Varmt välkommen!

2013-04-04 @ 17:52:44Härligt solsken och snart påsk! Här kommer lite inspiration inför helgen.

påskcollage

Vad sägs om att kura in sig i varsin varm och gosig ullfilt från Klippan Yllefabrik? Äta de målade äggen ur dessa bedårande äggkoppar? Ta en kaffe i solen ur de miljövänliga och coola KeepCup muggarna?
Varför inte lägga en söt handsydd nalle i påskägget i år?

2013-03-26 @ 15:16:22För ett tag sedan så gjorde jag tre olika teman på tre likadana stolar som fick namnet Same same but different och nu kan man se den gråa kreationen i helgens Leva & Bo. Jätteroligt! Det är ju inte alltid så lätt som en liten webshop att få plats bland de stora jättarna så att de valde att skriva om JDOTS värmer verkligen i hjärtat. 

leva och bo omslag

Jag tycker att de gråa tonerna gick väldigt fint i ihop med påsktemat och de gula kycklingarna. Klicka på länkarna för att komma till de olika produkterna!

På golvet: FÅRSKINN Grå, KUDDE FÅRSKINN Grå, STOL Ullig, OLJELAMPA ETERNITY Liten och OLJELAMPA ETERNITY Stor.
På stolen: ALPACKA VANTAR Ljusgrå
På äppellådan: KABELSTICKAD PLÄD HARMONI Grå

2013-03-25 @ 13:53:12Släck ljuset för en ljusare framtid.
I kväll är det åter dags att visa ditt engagemang för miljön genom att släcka ljuset mellan klockan 20.30–21.30!


Allt vi människor gör har inverkan på vår miljö på något sätt. Maten vi äter, kläderna vi har på oss, ja allt som produceras får effekter för världens skogar, hav, vattendrag, mark, luft, djur och växter.

Här är några av mina enkla vardagsmiljöval:


Nej tack till den jättedåliga jätteräkan (även kallad för scampi, gambas, tigerräka och tropisk räka). Jätteräkor är en av världens värsta miljöbovar, så jag har bestämt mig för att bli anti scampi! En sushi utan jätteräka, tack!


Nej tack till plastpåsar! Enligt statistik från FN förbrukar världen ca 1000 miljarder plastpåsar per år. Helt galet! Jag har alltid med mig en tygkasse i handväskan och avstår nästan alltid onödiga plastpåsar när jag handlar.


Nej tack till engångsmuggar! Varje år tillverkas cirka 500 miljarder engångsmuggar i papper, det innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Istället har jag med mig min alldeles egna KeepCup mugg. En latte ”to go”, tack!


Nej tack till vanlig kattsand!  Katterna har fått en Peewee toalåda med helt miljövänlig träpellets. Både bra för miljön och för min plånbok!

2013-03-23 @ 14:59:26Jag bär alltid med mig ett block. Där hamnar listor på vad jag ska göra, vackra citat, personer jag ska ringa och drömmar och tankar som jag har. Alla idéer jag får skrivs ner i blocket och får ligga där och gro till sig. Visst skulle jag kunna använda mobilen för anteckningar istället, men hur telefonklottrar man figurer i en mobil?

Under uppbyggnaden av JDOTS webshop fanns en enda gyllene regel; här ska bara finnas saker som jag verkligen älskar! När jag hittade Papp Limited var det kärlek vid första ögonkastet. De sydda skrivböckerna är ett signum för mötet mellan hantverk och modern design. Omslaget är klätt i bokbinderiväv, och boken är tillverkad i Sverige. Den är lätt att ha med i väskan så att du snabbt kan fiska upp den och skriva ned goda idéer innan de försvinner. Vad använder du ditt block till?

Inom kort kommer dessa underbara pappersprodukter att finnas här i JDOTS webshop!
HURRA!

PAPP Limited collage

2013-03-22 @ 14:04:33Vi har scannat av marknaden och hittat det finaste i presentinslagningsväg – ett härligt prickigt papper med lyxiga sidenband! Vilken färg är din favorit?

Ska du på kalas och har svårt att komma på vad du ska ge i present? Vi har insett att köpa presenter kanske inte alltid är så lätt. Varför inte ge bort ett presentkort från JDOTS webshop? 


vacker paketinslagning

TÄVLING PRESENTKORT PÅ JDOTS FACEBOOKSIDA.

Nu kan du vinna ett presentkort från JDOTS webshop värde 500 kr!
Det är superenkelt att delta - det enda du behöver göra är följande två steg:

1. Gilla eller dela inlägget om tävlingen på Facebook
2. Skriv en kommentar vad du skulle köpa för presentkortet i JDOTS webshop.

För extra vinstchans i tävlingen kan du även gilla JDOTS facebooksida, samt tipsa om tävlingen på din egen blogg.

Tävlingen pågår fram till torsdagen den 4 april 23.59. Vinnaren utses av JDOTS. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Presentkortet gäller på www.jdots.se och kan inte lösas in mot kontanter.

Lycka till!

 

vinn presentkort

2013-03-20 @ 13:00:10Till alla fyrbenta älsklingar där ute!
Under helgen har jag fått så många positiva kommentarer på fredagens inlägg om hunden Alice på sin nya filt från JDOTS. Jag är så oerhört tacksam för ert engagemang och intresse i JDOTS.
Veckans kundbild är på katten Morris och hans favoritmatta – matta Home röd. Självklart från JDOTS webshop!!!
Undra vilket djur som kommer härnäst …

fin katt på trasmatta

Fortsätt gärna att skicka in era bilder, det är alltid lika roligt att följa våra produkter. För att komma till MATTA HOME RÖD MULTICOLOUR klicka här.

2013-03-18 @ 13:00:28Till alla fyrbenta älsklingar där ute!
Självklart passar JDOTS stora och läckra lekfiltar i lappteknik er också. En kund skickade in den här bilden och påpekade att hennes hund Alice älskade sin nya filt. Tror att vi får ändra produktbeskrivningen till: Passar lika bra som lekfilt på golvet, överkast på sängen som filt till hunden.

svart hund på filt


Fortsätt gärna att skicka in era bilder, det är alltid lika roligt att följa våra produkter. För att se alla lekfiltar klicka här!

2013-03-15 @ 15:01:27Jenny som står bakom den härliga bloggen Ekomamma i stan har just nu en tävling där vinsten är en barnprodukt från JDOTS Klippan-sortiment. Kul tycker vi! Jenny bloggar om sina försök att leva hållbart som småbarnsmamma. Hon skriver bland annat om miljömedvetna barnprylar och sina tankar kring hur vi kan ge våra barn de bästa förutsättningarna att växa upp med en jord som mår så bra som möjligt. 

För att vara med i tävlingen så klicka här. Lycka till!


2013-03-12 @ 13:39:28Fredag och snart tar vi helg men innan det så måste jag ju bara visa vad som händer på kontoret för tillfället.Här på Bellmansgatan på Söder i Stockholm händer det grejer. Just nu är det ju fortfarande under uppbyggnad men inom kort kommer Söders skönaste butik slå upp portarna. Kanske lite svårt att tro det som det ser ut just nu men vi lovar, det kommer bli superfint! Shampoodle, JDOTS och Andrea G Design slår sina påsar ihop. Ett ypperligt tillfälle för alla kunder att få komma hit och heja på oss och få möjligheten att klämma och känna på alla fina produkter.


Trevlig helg från oss på JDOTS!

2013-03-08 @ 15:17:38Inget går upp mot en mjuk pläd i renaste ull! Svep in dig i den i trädgårdsstolen och läs en god bok. Eller använd den i sovrummet som en varm vän när vintervinden tjuter utanför. Nu har vi verkligen rustat inför 2013 med flera sköna ullplädar och coola färgglada barnprodukter - allt från svenska Klippans Yllefabrik.


2013-03-07 @ 13:25:22Våren kikade fram i förra veckan och överallt var det folk som njöt av solen, gick och strosade på Stockholms gator med kaffe i take away-muggar. Vi slår ett extra slag för miljön och kör därför 20 % på våra fina KeepCup fram till den 10/3. Beställ din KeepCup här och ha den snyggaste kaffemuggen på stan.

Varför inte passa på att köpa en till bästa kompisen eller kollegan samtidigt?!
2013-03-04 @ 11:23:02Den här veckan har det varit full rulle så i helgen tar vi sovmorgon i underbara sängkläderna Stilren.
Trevlig Helg önskar vi er alla!


2013-03-01 @ 15:43:56Varje år utser färginstitutet Pantone en färg och 2013 är det den ljuvliga Emerald eller smaragdgrönas tur att stå i centrum!


Bilder: Pantone.com

Vi på JDOTS gillar den sköna gröna vågen som kommer nu, speciellt som våren är på väg. Låt alla nyanser av grönt skölja över dig i textiler, möbler och inredning!
Ta en titt på dessa JDOTS produkter! Vad sägs om ett skärp i mocka, den coola textilsladden från NUD eller den härliga trasmattan i gröna toner?


2013-02-25 @ 15:15:48

Önskar du att ditt badrum ska vara en oas för avslappning i hemmet?
Oavsett om det är stort eller litet kan du göra det mysigt, lugnt och harmoniskt - en plats för reflektion där vi kan samla våra tankar. Att kliva ur en varm dusch och linda in sig i en härlig tjock handduk är ljuvligt. Handdukarna finns i flera olika färger och storlekar.
Vilken blir din nya favorit?Klicka på länken så kommer du direkt till våra lyxiga handdukar:
https://www.jdots.se/sv/artiklar/handdukar/index.html

2013-02-21 @ 12:07:11Ni är många som är nyfikna på hur stolarna från SAME SAME BUT DIFFERENT temat såg ut i sitt tidigare liv.

Tänk på att det är bättre för miljön att återanvända istället för att bara återvinna. Genom att återanvända sparar vi ännu mer på jordens resurser.
Ge möblerna ett andra liv!


2013-02-19 @ 14:43:36Av en slump hittade jag tre likadana stolar som stod lite undangömda i ett hörn. De hade verkligen sett bättre tider, men vilken potential! Jag föll genast för den nätta och snygga designen. Nu har de genomgått en riktig förvandling. Same same but different!
Det är bättre för miljön att återanvända istället för att bara återvinna. Genom att återanvända sparar vi ännu mer på jordens resurser. Ge möblerna ett andra liv!


HELT RÄTT MED SVART & VITT.
Strikt svart och vitt är tidlöst och alltid lika rätt. Snygga inredningsdetaljer och en skön elefant passar in med det mesta.
På golvet: MATTA HOME Salt & Peppar, STOL Elefantlek, TYGKASSE Svart linne och privat bokstavsmugg fån Design Letters och Arne Jacobsen.

På äppellådan: PLÄD TANGO Svart och KUDDE FARMOR Vit
I taket: LAMPA Zick-ZackNÄRA NATUREN.
Naturmaterial, hantverkstraditioner, marmor, grova strukturer, luft, ljus och framför allt odling och trädgård. Släpp in naturen och syresätt inredningen.
På golvet: MATTA RAINBOW Svart, KUDDE HEXAGON Blå, KUDDE SADELGJORD Blå, KUDDE MORMORSRUTA Blå, STOL Piri Piri, SKÄRP MOCKA Blå, röd, orange och grön. Privat grön vas. Den underbara buketten kommer från Vildrosor & Tistlar på Mariatorget.

På stolen: NALLE Turkosblå
I taket: GRÖN TEXTILSLADD MED LAMPHÅLLARE I PORSLINVACKERT OCH VARMT MED GRÅTT.
Ulligt, mjukt och blankt. Grått i alla nyanser ger en varm och mysig känsla. Njut av en dov och sober färgskala.På golvet: FÅRSKINN Grå, KUDDE FÅRSKINN Grå, STOL Ullig, OLJELAMPA ETERNITY Liten och OLJELAMPA ETERNITY Stor.

På stolen: ALPACKA VANTAR Ljusgrå
På äppellådan: KABELSTICKAD PLÄD HARMONI Grå

2013-02-06 @ 15:39:00JDOTS tips till alla kaffetokiga där ute – KeepCup

Idag fick min alldeles egna KeepCup följa med till min favorit kaffebar Drop Coffee på Wollmar Yxkullsgatan 10.
En latte ”to go”, TACK!Hitta din personliga favoritfärg i JDOTS webshop och hjälp till att göra något åt berget av engångsmuggar!

2013-01-25 @ 13:25:15En kund mejlade mig idag och gratulerade till att JDOTS var med i veckans Leva & Bo!!!
Vilken fantastisk nyhet. Jag hade ingen aning. Tur att det finns folk som har ögonen med sig …

2013-01-25 @ 13:13:33I oktober 2012 när vi besökt mässan Eco Now kom vi i kontakt med KeepCup. En take away-mugg som man kan använda om och om igen. Den är ett fantastiskt alternativ till slit-och-släng-samhället och dess engångsmuggar. Detta vill vi på JDOTS stödja!


Nu finns dessa läckra muggar från KeepCup i JDOTS webshop!
https://www.jdots.se/sv/artiklar/keepcup/index.html


2013-01-23 @ 13:44:37JDOTS finns nu med på KlimatSmart.se!

KlimatSmart.se hjälper privatpersoner och företag att snabbt och enkelt hitta en bra leverantör av klimatsmarta och miljövänliga produkter och tjänster. De vill att det ska vara kul och spännande att tänka och handla i nya banor för vår egen, våra barn och barnbarn och planetens skull.
Det är kul att vara KlimatSmart!

Besök gärna klimatsmart.se!Trevlig helg!

2013-01-18 @ 14:38:13Härlig dag på kontoret. Tokstartar veckan med att fotografera miljöbilder!


2013-01-14 @ 14:23:08Mitt nyårslöfte inför 2013 är att jag ska leva hållbart, i nuet och att tänka positivt.

“Du måste vara den förändring du önskar att se i världen.”
Mahatma Gandhi

Sverige är plastpåseberoende! Enligt statistik från FN förbrukar världen ca 1000 miljarder plastpåsar per år. Det är få produkter som har kortare livslängd än plastpåsen, i snitt 12 minuter. Ibland har vi så många hemma i kökslådan att de väller över. Ändå fortsätter vi bära hem våra varor i nya plastpåsar. I Italien har man förbjudit alla plastpåsar och det blir böter för de affärer som erbjuder sina kunder en plastpåse. Det är numera bara biologiskt nedbrytbara påsar och papperspåsar som är tillåtna. Heja Italien!

Med våra fina JDOTS tygkassar gjorda av återvunnet material, spill och tyger från förr vill vi uppmuntra till ett mer hållbart alternativ istället för att köpa fler plastpåsar. Ett alternativ som går att använda i mer än 12 minuter.

JDOTS miljöspaning: säg nej tack till onödiga plastpåsar!Klicka på länken för att komma till tygkassarna:
https://www.jdots.se/sv/artiklar/tygkassar/index.html
2013-01-09 @ 15:20:03JDOTS har nu flyttat till nya fina lokaler på Bellmansgatan 22. Vi delar lokalen med barnklädesmärket Shampoodle och fina Andrea G Design. Har du vägarna förbi är du hjärtligt välkommen in på en fika.
2013-01-07 @ 11:14:09Åh vad jag tror att nästa år kommer att bli bra, välkommen 2013!
2012-12-21 @ 10:59:38Nu står julen snart för dörren. Hur har det gått med julklappsjakten? Här kommer tre fina julklappstips till dina nära och kära.

TILL MORMOR.
Underbar kudde i genuint hantverk – kudde mormorsruta. Klassisk handvirkad mormorsruta, en kärleksförklaring till din älskade mormor!


TILL FRUKOSTÄLSKAREN.
Två fantastiskt söta gamla äggkoppar på fat, passar perfekt till långa söndagsfrukostar.


TILL BULLMAMMAN.
Ett unikt kakfat som verkligen går i återvinningens tecken. Tre fina tallrikar i olika storlekar tillsammans med två söta äggkoppar bildar nu detta unika kakfat! Kommer att göra succé på kafferepet!
2012-12-17 @ 16:03:18Så här fint ser det nu ut i skyltfönstret på Plezuro.
Pläd Tango i rött och kudde Hexagon, även den i rött – allt från JDOTS!Svårt att veta vad du ska ge i julklapp? Då tycker jag att du ska besöka Plezuro på Rörstrandsgatan 28. I morgon har de även söndagsöppet! Johanna på Plezuro hjälper dig att välja ut de bästa klapparna och slår självklart in varendaste en - se till att hon får jobba riktigt hårt!
2012-12-17 @ 14:21:04Ljusstake i järn som för tankarna till jul och lucia. Unik rund ljusstake med plats för sju julgransljus. Pysslaren kanske använder krokarna runt ytterkanten för dekoration efter årstid.
Som vanligt med alla ”Funna favoriter” finns den bara i ett unikt exemplar – först till kvarn!


Klicka på länken för att komma till produkten:
https://www.jdots.se/sv/artiklar/atervunnet-omgjort/funna-favoriter/ljusstake-3.html

Trevlig lucia!
2012-12-13 @ 15:03:51God morgon alla lucior, pepparkaksgubbar och -gummor, stjärngossar och tomtar. Vi kör en mjukstart och firar lucia med lussebullar och chai latte. Spana in ljusstaken i bakgrunden för i eftermiddag dyker den upp i webshopen. Som vanligt med alla ”Funna favoriter” finns den bara i ett unikt exemplar – först till kvarn!


2012-12-13 @ 08:36:02I går var en riktigt bra dag! En sådan där dag då allt bra kommer på samma gång.
Först senaste numret av tidningen Leva & Bo.
Under ”Nyheter och trender om inredning, mat och trädgård” är min eleganta adventsljusstake Tall T i rött med.


LEVA & BO NUMMER 49 2012                                                    Susanne Ellingsworth har gjort den fina plocksidan.

Som om det inte räckte ...
Sen kom senaste numret av tidningen mama.
Under ”Blankens bästa” där Cecilia Blankens tipsar alla modeintresserade morsor om stil var en av mina handsydda nallar med.


MAMA NUMMER 1 2013                                                             Alla har plats i sitt hjärta för en unik nalle.

Fantastiskt kul tycker jag och sträcker lite extra på mig. Heja jdots.se!
2012-12-12 @ 11:05:00Svårt att veta vad du ska ge i julklapp? Lugn – JDOTS har plockat russinen ur kakan!
Här kommer tre julklappar som kommer göra succé:

TILL RETROFANTASTEN.
En bedårande liten barnstol med retrokänsla. Vitlackad metall med detaljer i rött. Stolen är kärleksfullt använd och har en historia att berätta. En helt unik barnstol i orignalskick!

TILL TONÅRSKILLEN.
Utan tvekan – skärp mocka! Trendig och färgglad accessoar som livar upp vilken outfit som helst! 

TILL SÖMNTUTAN.
Med små vackra broderade blommor förs tankarna till en ljummen midsommarnatt. Våra fina sängkläder Romantik är inte bara otroligt vackra, det har också en fantastisk kvalitet. Finns både till enkel- och dubbelsäng. Sov gott!


2012-12-11 @ 17:14:57TILL GLÖGGFESTEN.
Snöstjärnor - traditionellt handflätade snöstjärnor att hänga i julgranen eller i fönstret. Varför inte dekorera julbordet eller använda i något jularrangemang. En vacker dekoration!

TILL JULFESTEN.
Stor rund ljusstake med plats för sex ljus, perfekt för det stora julbordet!
2012-12-07 @ 13:51:52Ett skepp kommer lastat! Med vaddå? Tre roliga julklappstips!

TILL DEN FÄRGGLADA KOMPISEN.
Det är något speciellt med textilsladdar! Gammalt och nytt möts in en skön stilkrock. Att välja en färgad sladd till lampan är riktigt effektfullt. Helt plötsligt får man en lampa med mycket personlighet! Finns i flera läckra färger!TILL MYSFARBRORN.
Oljelampa Eternity blir en snygg inredningsdetalj med hög mysfaktor. Starta fredagsmyset!TILL BARNBARNET.
Stort och läckert lapptäcke, tillverkat av spillmaterial vilket gör varje filt unik. Passar lika bra som lekfilt på golvet som överkast på sängen.

2012-12-04 @ 17:00:32Två stycken fina glasljusstakar i gammaldags stil. Man slängs direkt tillbaka till barndomens år när man besökte mormor. Nu gör dessa härliga ljusstakar entré på marknaden igen. Vi på JDOTS älskar stilkrocken Gammalt & Nytt - gör du?Klicka på länken för att komma till JDOTS webshop:

https://www.jdots.se/sv/artiklar/atervunnet-omgjort/funna-favoriter/mormors-ljusstakar.html
2012-12-03 @ 13:46:51Det är svårt att tro att det snart är jul, men om 24 dagar kommer tomten. Tänk vad skönt för alla tomtar att slippa trängas på stan i år! Beställ dina klappar enkelt och bekvämt från oss istället. Fram till jul kommer vi regelbundet att ge dig våra spännande och högkvalitativa julklappstips som passar till både dig själv, din familj och dina vänner. Så håll er uppdaterade här på bloggen eller följ oss på facebook.


Här kommer fem julklappstips från JDOTS:

TILL DEN FRUSNE.
Dagens första julklappstips är för den som lätt blir frusen. Eller, om det blir en likadan vinter som de senaste åren, så kan det passa till vem som helst. Pläd Tango är en mysig fiskbensmönstrad ullpläd i supermjuk kvalitet från svenska Klippans Yllefabrik, finns i flera härliga färgställningar.
 
TILL NÅGON DU BRYR DIG OM.
Alpacka vantar - fantastiska handstickade vantar i det mjukaste alpackagarn med ett vackert stjärnmönster. Fint för frusna tassar!
Passar perfekt vid snöbollkriget – med dessa goingar blir du en självklar vinnare!
 
TILL LIVSNJUTAREN.
Lyxig kudde Beatrice med dekorativa krysantemum blommor - blir ett smycke i hemmet!
 
TILL GLÖGGFESTEN.
Varde ljus! Istället för julblomman föreslår vi att du tar med dig en förpackning handstöpta svenska herrgårdsljus. Blir en succé!
 
TILL MÖNSTER-FANTASTEN.
Unik ryggsäck i det omtyckta Unikkomönstret från Marimekko. Bäst av allt – ryggsäcken säljs inte längre hos Marimekko så julklappen blir garanterat unik!

2012-11-30 @ 09:23:50Jag älskar gamla skyltar och denna är det senaste tillskottet.

Cool skylt i emalj med orange botten, vita siffror och skruvhål med öljetter. En skön och udda heminredningsdetalj!


Klicka på länken för att komma till JDOTS webshop:
https://www.jdots.se/sv/artiklar/atervunnet-omgjort/funna-favoriter/klassisk-emaljskylt-1088.html

2012-11-28 @ 13:19:08Så här mysigt och hemtrevligt blev det hemma hos en JDOTS-kund!
Matta RAINBOW i vitt och kudde BEATRICE i vinrött ökar verkligen mysfaktorn framför brasan.Fortsätt gärna att skicka in era bilder, det är alltid lika roligt att följa våra produkter.
2012-11-26 @ 13:26:03Bellmansgatan here I come!
Snart är det äntligen dags att flytta (hemifrån) till större lokaler på underbara Söder. Det ska bli fantastiskt!
För att fira flytten var jag bara tvungen att köpa denna grafiska och stilrena bokstavsmugg, från Design Letters och Arne Jacobsen.  Den kommer att passa så bra på mitt nya kontor!

 J som i JDOTS & J som i Johanna!

2012-11-21 @ 17:01:00Jag är enormt stolt och glad att utvalda JDOTS-produkter finns i den fina butiken Plezuro på Rörstrandsgatan 28. Plezuro måste vara en av Stockholms bästa butiker – helt enkelt underbar!Så här fint ser det nu ut i skyltfönstret på Plezuro:
BARNSTOL RETRO, KUDDE HEXAGON blå, KUDDE MORMORSRUTA blå, KUDDE KVITTER och TYGKASSE KVITTER – allt från JDOTS!

 

2012-11-19 @ 18:15:06Till julen passar tidlöshet och traditionell hantverksstil extra bra. Låt dig inspireras av våra mysiga fiskbensmönstrade ullplädar, handstickade vantar, handstöpta ljus, gamla ljusstakar i järn, handvävda kuddar, handflätade snöstjärnor och skapa sen din alldeles egna strålande jul.Klicka här för att komma direkt till JDOTS julsortiment!

Succén från förra året är tillbaka!
Jag hade länge letat efter några riktigt fina adventsljusstakar, utan att hitta några. Men så äntligen! Förra året vid den här tiden skulle jag inreda ett showroom åt en kund och hittade några galet fina adventsljusstakar från svenska Star Trading som har specialiserat sig på julbelysning. Eftersom JDOTS webshop ännu inte fanns mejlade jag ut till nära och kära för att se om någon mer var intresserad av att beställa. Succén var given! Självklart kommer dessa fina adventsljusstakar att ha en plats i JDOTS webshop varje jul. I år har vi även utökat sortimentet!
ADVENTSLJUSSTAKE TALL BOW.

Adventsljusstake Tall Bow är en helt underbar adventsljusstake i bågform. Sju stycken energisnåla LED ljuskällor på 0,1 watt styck sprider ett behagligt ljus. En riktig JDOTS-favorit som kommer bli ett smycke i ditt hem!
ADVENTSLJUSSTAKE TALL T.

Adventsljusstake Tall T är en modern adventsljusstake i T-form. Sju stycken energisnåla LED ljuskällor på 0,1 watt styck sprider ett behagligt ljus.
ADVENTSLJUSSTAKE TALL.

Adventsljusstake Tall är en riktigt stor och pampig ljusstake för stora fönster. Eller varför inte placera den på golvet eller sidebordet! Hela 110 cm hög och 61 cm bred drar den garanterat blickarna till sig. Nio stycken energisnåla LED ljuskällor på 0,1 watt styck sprider ett behagligt ljus.


Julklappstips från JDOTS

Tänk vad skönt för alla tomtar att slippa trängas på stan i år. Beställ dina klappar enkelt och bekvämt från oss istället. Fram till jul kommer vi regelbundet att ge dig våra spännande och högkvalitativa julklappstips som passar till både dig själv, din familj och dina vänner. Så håll er uppdaterade här på bloggen och följ oss på facebook.

2012-11-16 @ 10:54:08Tyg väcker ha-begär!

En bit tyg räcker till mycket. Ett nytt konstverk på väggen, mjuka kuddar i soffan, uppgradering av köksstolarna eller varför inte klä om hela rummet! Blommigt, grafiskt, enfärgat, gulligt, stormönstrat, romantiskt, helgalet, randigt, tokmönstrat, prickigt, sobert, retro, rutigt …

 

Jag samarbetar med det engelska märket Harlequin. Deras tyger är fantastiska med härliga mönster och fina färger. Nedan finner ni några av deras vackra interiörbilder, jag är speciellt förtjust i den första bilden med den underbara och tydliga retrokänslan. 

Kom gärna förbli och låt dig inspireras! Har du en vision så hjälper jag dig gärna att skapa unika, vackra och praktiska inredningslösningar. Bara fantasin sätter gränser!

2012-11-15 @ 09:28:27Vi behöver hjälp av alla kaffetokiga där ute! Inom kort kommer vi sälja KeepCups härliga take-away muggar men nu har vi beslutsångest.. Då vi inte kan ta in alla så behöver vi din åsikt. Vilken av dessa muggar är din personliga favorit?Varje år tillverkas ca 500 miljarder engångsmuggar i papper, det innebär 75 muggar/person världen över. Täckta med olika sorters vax och plast är de svåra att återvinna och hamnar därför på världens växande sopberg. Genom att använda en KeepCup när du tar med dig din dryck kan du med glädje göra skillnad!

2012-11-12 @ 10:56:43JDOTS trendspaning: FINT I BARA MÄSSINGEN.

Inredningsbloggarna har mässat om den länge – mässingens återkomst! Äntligen har detta underbara material seglat upp i topp på trendbarometern.


Mässing bryter av fint mot den svartvita färgskalan och skapar en varmare känsla. Perfekt såhär i höst- och vintertider.

New Arrivals i JDOTS webshop! Spana in våra fina mässing-produkter LJUSSTAKE TRAPPA och AVKLÄDD LAMPA. Klicka på länken för att komma direkt till 
funna favoriter


2012-11-09 @ 13:43:55God morgon, idag startar vi dagen med julmusik, risgrynsgröt och lussebullar. Allt för att komma i stämning inför dagens uppdrag, som går under arbetsnamnet ”STRÅLANDE JUL”. Idag ska vi tillverka snöstjärnor, skriva julklappstips samt köra en julklappsfotografering. Känns lite konstigt, men roligt ändå.Är du sugen på att fläta dina egna snöstjärnor? Lagom till 1:a advent kommer vi att lansera ett ”gör det själv kit”. Pyssla lugnt.


För ett tag sedan hittade jag de här fina gamla julgranskulor på en loppis. Julkulor är ju en självklarhet att hänga i granen i juletider men det finns så många fler roliga sätt att använda dem på. Varför inte hänga dem runt en kruka, duka med små julkulor runt servetten eller dekorera ljuskronan med?


2012-11-08 @ 10:48:54Jag är enormt stolt och glad att utvalda JDOTS produkter nu finns i den fina butiken Plezuro på Rörstrandsgatan 28. Plezuro är en liten hemtrevlig butik fylld av vintage- och nytillverkade plagg och smycken.
HURRA, så här fint ser det nu ut i skyltfönstret på Plezuro:
MATTA HOME röd, KUDDE HEXAGON multicolour och NALLE hallonröd – allt från JDOTS!

2012-11-05 @ 13:16:20Jag sitter här och fyller i mitt tävlingsbidrag till Beautiful Business Award 2013. En av frågorna som verkligen får mig att tänka till är: Din roll i bolaget?

Ja, vad gör jag egentligen hela dagarna? Jag brukar kalla mig grundare och Creative Director. Men som småföretagare är jag även ekonomi och administrationsansvarig, transport och logistikansvarig, webmaster, inköpsansvarig, produktionsansvarig, PR och marknadsföringsansvarig, kundsupportansvarig, copywriter, säljare, projektledare, konsult.… plus att jag samtidigt måste hinna med att beställa kontorsmaterial och inspireras!

Att starta eget är det bästa jag gjort – jag måste ju vara spritt språngande galen!

Trevlig helg!

2012-11-02 @ 16:01:51I förra veckan fick jag en beställning som ska hela vägen till London! 
Vem hade trott att mina färgglada nallar och hexagonkuddar tillverkade av handfärgade yllelappar (fotlappar från svenska armén) skulle få besöka denna underbara stad?! 

Nog är man lite orolig för hur de ska tas emot. Men man måste tänka positivt:
- KEEP CALM, YOU CAN STILL MARRY HARRY!
2012-10-31 @ 12:17:14Bloggar, vilken grej alltså! Det finns bloggar om det mesta: inredning, livsstil, matlagning, djur.. listan kan göras hur lång som helst. Vissa är roliga, knasiga och spännande. Andra är nytänkande, fyllda med inspiration och personlighet.

Jag har några bloggar som jag brukar läsa. En av mina favoritbloggar är Kurbits - din slöjdkompis i inredningsvärlden. Gissa om jag blev glad när hon för några dagar sedan skrev om JDOTS och våra produkter!

Jag älskar att Frida, som står bakom bloggen, lyfter fram hantverkstraditioner och slöjd! Att man kan göra själv, hitta på och tänka till. Att återanvända och återvinna. Jag brinner ju för att hitta bortglömda, slitna och gamla saker och ge dem nytt liv med färg, textil och kärlek.

Kika gärna på hennes blogg! Du kommer inte ångra dig :) 

2012-10-30 @ 10:56:05Oj vilken helg det har varit!
Jag vaknade i lördags av att telefonen ringde, det var mamma som berättade att JDOTS är med i senaste numret av Leva & Bo. Jag slängde på mig kläder och sprang bort till affären och haffade mig ett ex av helgbilagan.

Och där var det, på sidan 9 har de listat Nyheter och trender inom inredning, mat och trädgård. Snacka om att det gjorde min dag! 


Bild på tidningens omslag och texten om JDOTS!


2012-10-29 @ 10:28:31Jag älskar textilsladdar!

Att välja en färgad sladd till lampan är riktigt effektfullt. Helt plötsligt får man en lampa med mycket personlighet! Jag hoppas att ni kommer älska de här läckra lamporna från NUD Collection lika mycket som jag gör.


https://www.jdots.se/sv/artiklar/lampor/index.html

Jag är väldigt svag för den gröna textilsladden.
Vilken färg är din favorit?


2012-10-25 @ 14:20:15Helt galet! Jag har blivit nominerad till Beautiful Business Award 2013! 

Det är en nationell tävling som lyfter fram företagskvinnor som förebilder så jag känner mig väldigt hedrad och stolt över att vara nominerad.


2012-10-24 @ 14:22:31Har så nära till tårar idag...

Min lilla kompis E har cancer och det finns ingenting jag kan göra. Det är så fruktansvärt, varför ska det behöva vara så här?

Jag lider när jag tänker på alla barn där ute på landets barncanceravdelningar, barnen utan hår. Jag lider med deras familjer. Oron och rädslan, ilskan och frustrationen. Det är så orättvist, varför ska det behöva vara så här?

Jag känner att jag måste göra något, det enda jag kan det är att sy. Har sytt en liten nalle till dig i din favoritfärg, jag hoppas att den kan ge dig lite stöd och tröst. Se nu till att bli bättre. Du måste bli bättre!


Kämpa på underbara lilla E!


2012-10-23 @ 11:48:04Förra veckan var det pressvisning hos Hanna Liska PR. Där fick vi chansen att träffa en massa trevliga journalister, stylister och bloggerskor. 


                                      
Vårt fina JDOTS-ställ fick en hel del uppmärksamhet!Till höger kan man skymta JDOTS grundare Johanna Pettersson.
2012-10-22 @ 14:13:48Det är mitten av oktober, fredag och helgen står för dörren.
Utanför fönstret duggregnar det …
Då passar det perfekt att mysa i soffan med en ko
pp te och JDOTS härliga kabelstickade pläd harmoni!

På Hornsgatan 46 ("Hornsgatspuckeln") ligger en liten, mysig te-butik med en gammaldags kolonial atmosfär -
The Tea Centre of Stockholm.

Om du inte har varit där så är det definitivt värt ett besök! Deras unika teblandningar, höga kvalité, gedigna kunskap och vänliga bemötande har gjort mig till en stamkund.

Just idag tror jag att det får bli deras Earl Grey Special …
Vilken är ditt favorit-te?

 

Trevlig helg !

2012-10-19 @ 11:15:30Passion for Business är ett magasin och ett nätverk för framgångsrika kvinnor. De skriver om entreprenörskap, makt och de senaste trenderna inom allt från mode till affärer. I senaste numret kan man läsa om JDOTS!
Vi är så glada och stolta!


Omslaget med underbara Martina Haag!                            JDOTS got Passion for Business!


 

 

 

2012-10-18 @ 15:21:32Hösttrenden pekar på kuddar. Och det ska vara många kuddar!

Blommigt, grafiskt, enfärgat, gulligt, stormönstrat, romantiskt, helgalet, randigt, tokmönstrat, prickigt, sobert, retro, rutigt… Kuddar väcker ha-begär
Nu kan du vinna en mysig kudde från JDOTS. Besök bloggen DoYouFancyThis för att vara med och tävla!


Lycka till!

2012-10-11 @ 16:02:28Nu är det dags att samla inspiration och komma i stämning inför höstens arbete! 

Ett bra och effektivt verktyg för att få en överblick och vara säker på att man inte glömmer något är att göra en moodboard. Det är en "inspirationskarta" där man kan samla prover på kulörer, textiler, citat, fotografier och tankar på ett ställe. Man får en känsla för vad man vill göra och hur det kommer att bli. Den är även trevligt att titta på. Testa du också!

Den här fantastiska moodboard-bilden blev jag förälskad i första gången jag såg den på Alvhem Mäkleri & Interiör. När jag lite senare även såg den på Trendenser, Sarah Widman och Sand's Drömmar var jag fast. Om det fanns ett pris för årets ”inspirationsbild”, är den här bilden en solklar vinnare!


Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Så i helgen införskaffade jag en skiva i massiv furu och lite olika tillbehör från Granit. Nu är det bara att sätta igång och planera JDOTS höst …


2012-10-10 @ 10:11:20
I fredags var vi och besökte Eco Now på Münchenbryggeriet. Mässan var fylld till bredden med ekologiska produkter, miljösmarta val, inspiration och information om allt som rör vår miljö. Vi fick massor med inspiration och träffade en massa härliga människor som brinner för det de gör. UNDERBART!

Vi på JDOTS arbetar kontinuerligt med att söka efter intressanta produkter till vårt sortiment. Vi har listat tre av våra favoriter från Eco Now. Vem vet, kanske kommer någon av dessa fantastiska produkter att lanseras i webshopen inom kort …


Till alla kaffetokiga där ute …

De här snygga take away-muggarna från KeepCup är ett väldigt bra alternativ till slit och släng-samhället och dess engångsmuggar. Den är miljövänlig, giftfri, BPA-fri och återvinningsbar. Den svåra frågan är: vilken färg jag ska välja och hur många olika färgställningar får jag plats med i mitt köksskåp?Tummen upp för ett lite miljövänligare kaffedrickande!


Världspremiär …

På Eco Now mässan var det även världspremiär för Rekostart som arbetar med ekologiska och miljömärkta baby- och barnprodukter. Nu kan man tryggt och enkelt prenumerera på deras babyprodukter, som dessutom är helt giftfria! Varannan månad får Rekostarts prenumeranter en box med 4-5 babyprodukter, anpassade till barnets ålder.Vilken fantastiskt idé!Rekostart har läst innehållsförteckningarna åt dig!


Bee the change you want to see in the world …

Det australiensiska märket Apple&Bee tillverkar bedårande necessärer, barnartiklar och väskor i alla former och storlekar i ekologiska och hållbara material med tanke på vår planet.


Skötbäddöverdrag i ekologisk bomull med söta Giraffer och Ugglor.

2012-10-08 @ 12:10:37

Hösttrenden pekar mot kuddar, och det ska vara många kuddar! Därför passar JDOTS på att köra ett erbjudande med 15 % rabatt på alla kuddar! Perfekt va?

Blommigt, grafiskt, enfärgat, gulligt, stormönstrat, romantiskt, helgalet, randigt, tokmönstrat, prickigt, sobert, retro, rutigt.. -Mixa och matcha som du vill!

Nu när det börjar bli kyligt ute så är det perfekt att krypa upp i soffan med en massa kuddar och en stor kopp te och bara njuta av höstens vackra färger. I bloggen 4living skriver Caroline att hennes favoritkudde är den vinröda handflätade i skinn, roligt tycker vi. Min favorit är den härliga kudde Zebra. Vilken är din favorit?
2012-10-05 @ 10:48:18
Idag är det ju kanelbullens dag, något vi naturligtvis firar här på JDOTS. Vi sitter och gör upp planer för en fullspäckad höst och har en massa spännande saker på gång!

Imorgon börjar vårt unika erbjudande med 15 % på hela JDOTS kudd-sortiment - ett perfekt tillfälle att piffa upp i hemmet med små men enkla och härliga medel.

I helgen är det EcoNow på Munchenbryggeriet så vi ska givetvis dit och få inspiration och förhoppningsvis hitta något nytt till webshopen.
2012-10-04 @ 15:00:50

JDOTS värnar om kvalitet, omsorgsfullt hantverk och tidlöshet. I bloggen kan du ta del av massor med extra information, allt från trender, inspiration och nyheter till aktuella erbjudanden. Här kan du även följa stora och små projekt bakom kulisserna.


2012-10-04 @ 09:46:16


Lekfiltarna är tillverkade av spillmaterial vilket gör varje filt unik. Baksidan har ett matchande fleecetyg. Passar lika bra som lekfilt på golvet som överkast på sängen.

https://www.jdots.se/sv/artiklar/filtar-pladar/index.html
2012-09-27 @ 14:42:04Känner du att ditt hem behöver lite färg? En matta är inte bara en matta, den ska förgylla ditt golv och förse ditt hem med glädje och välbefinnande.
Vår mattleverantör Polytuft jobbar stenhårt med regelbundna kontroller av tillverkningen och garanterar rättvisa villkor för alla som varit med att framställa deras mattor. Framför allt inget barnarbete! Detta vill vi på JDOTS stödja. Nu har vår favoritmatta RAINBOW även kommit i lila! RAINBOW är en läcker och högkvalitativ handvävd kelim-matta i ull och polyester. Passar i alla miljöer.

2012-09-18 @ 16:48:11En äkta JDOTS-produkt som värnar om kvalitet, omsorgsfullt hantverk och tidlöshet!
Fantastiska handstickade vantar i det mjukaste alpackagarn med ett vackert stjärnmönster. Mönstret har anor från 1200-talet. Alpacka är ett sagolikt mjukt material och varmare, lättare och slitstarkare än vanlig ull.


https://www.jdots.se/sv/artiklar/textil/stickat/index.html
2012-09-18 @ 09:27:43Inget går upp mot en mjuk pläd i renaste ull. Svep in dig i den i trädgårdsstolen och läs en god bok. Eller använd den i sovrummet som en varm vän när vintervinden tjuter utanför. Pläd Tango är en mysig fiskbensmönstrad ullpläd i hög kvalité från svenska Klippans Yllefabrik, finns i flera härliga färgställningar.

2012-09-17 @ 18:57:52Flera av våra kunder har frågat efter lampolja!
Nu kan du köpa marknadens bästa lampolja hos JDOTS - perfekt till lyktor och oljelampor med veke! Vi är stolta över att kunna erbjuda en extremt ren lampolja som inte innehåller några giftiga aromater. Tack vare renheten brinner din lykta eller oljelampa med en klar låga, utan att ge ifrån sig varken lukt, sot eller giftiga ämnen.

https://www.jdots.se/sv/artiklar/atervunnet-omgjort/ljuskallor/lampolja.html
2012-09-13 @ 19:56:43Var med i utlottningen av en mysig fiskbensmönstrad ullpläd i hög kvalité från svenska Klippans Yllefabrik. Nu har du chansen att vinna en i din favoritfärg (värde 570 kr)!

Det enda du behöver göra är att ”Gilla” JDOTS facebooksida och ”Dela” inlägget om tävlingen som ligger där.
Glöm inte att ange vilken färg som är din favoritfärg: svart, grå, beige, röd, lila, rosa, blå, lime, orange eller gul.

Tävlingen pågår t.o.m. den 16 september 2012. Vinnaren utses av JDOTS.

Lycka till!

2012-09-03 @ 16:52:40MARIMEKKO RYGGSÄCK.
Det finska företaget Marimekko grundades 1951 och är idag kända för sina originella, färgstarka mönster och högkvalitativa produkter!
Vi har kommit över en häftig och unik ryggsäck i det omtyckta Unikkomönstret från Marimekko. Ryggsäcken är original, helt oanvänd och säljs inte längre!

JDOTS älskar finsk design!


https://www.jdots.se/sv/artiklar/funna-favoriter/index.html

2012-08-29 @ 11:57:09BLOMMIGA VASER.
Två vackra porslinsvaser, laserade i vitt och blått. Vaserna har blommönster och är formade som ägg.


 https://www.jdots.se/sv/artiklar/funna-favoriter/index.html

 

2012-08-29 @ 10:39:51
 Med snygga infällda veckpartier i beige, mullvad och grått är Stilren ett set i den minimalistiska stilen. Våra fina sängkläder Stilren är inte bara otroligt vackra, det har också en fantastisk kvalitet. Med den höga kvaliteten tar du lyxhotellet till ditt sovrum. Stilren är gjord av satinvävd handkammad bomull med 500 trådar/tum.
Sov Gott!
2012-08-17 @ 12:46:39Bloggerskan Yasmine har skrivit om JDOTS underbara PÅSLAKAN ROMANTIK .

http://yasminegill.blogg.se/index.html


Sov Gott!

2012-07-11 @ 11:39:15
Bloggerskan Yasmine har skrivit om JDOTS webshop!

http://yasminegill.blogg.se/index.html

2012-07-06 @ 11:50:43


Nu har vi öppnat upp dörren till JDOTS webshop! Sortimentet består av våra egna tillverkade produkter och andra favoriter. Under uppbyggnaden av JDOTS webshop fanns en enda gyllene regel; här ska bara finnas saker som vi verkligen älskar! Alla produkter är noga utvalda och produceras med respekt för både människan och naturen. En del produkter är unika och finns bara i ett exemplar, medan andra görs i något större kvantiteter.

2012-05-15 @ 13:30:23