FÖLJ OSS PÅ       

FIXODIDA ZX. Giftfritt fästingmedel i gruppen KLIMATSHOPPEN / Kattprodukter hos JDOTS (2-34-036)
FIXODIDA ZX. Giftfritt fästingmedel
FIXODIDA ZX. Giftfritt fästingmedel

FIXODIDA ZX. Giftfritt fästingmedel

Bäst före: april 2019

Ett naturligt och giftfritt skydd mot fästingar.

Fixodida Zx är en naturprodukt som inte innehåller kemiska tillsatser, konserveringsmedel eller färgämnen och pulvret har inga kända negativa sidoeffekter. Tvärtom rapporterar många nöjda djurägare att de, förutom att de sluppit fästingplågan, märkt andra positiva effekter av produkten som till exempel bättre pälskvalitet och fräschare andedräkt.

Djur är individer med olika behov och i vissa fall kan intaget behöva ökas för förstärkt fästingskydd. Om Fixodida Zx inte gett effekt inom tio dagar, dubbla då intaget under kommande tio dagar. Fixodida Zx kan inte överdoseras. När djuret erhållit ett fullgott fästingskydd kan man ofta återgå till det på etiketten rekommenderade intaget utan att skyddet avtar.

Enstaka fästingar kan fortfarande förekomma. Det är helt normalt, speciellt om din hund eller katt har lång och/eller tjock päls, är under stress eller när djuret vistas i speciellt fästingrika områden. Det är därför en god idé att även fortsättningsvis kontrollera ditt djur för fästingar varje dag.

Ett tips för bästa resultat är att ge Fixodida Zx året om. När det inte är fästingsäsong räcker det med ett kryddmått per dag. Då har ditt djur ett bättre skydd när fästingsäsongen åter tar fart och doseringen skall ökas till det normala.

Rekommenderat intag:
Katt: 1-2 kryddmått (1-2 ml) per dag
Hund under 10 kg: 2 kryddmått (2 ml) per dag
Hund över 10 kg: 4 kryddmått (4 ml) per dag

Pulvret kan strös på eller blandas i mat och foder. Vid utfodring med enbart torrfoder tenderar pulvret att lägga sig i botten på skålen och inte bli uppätet, pröva då att blanda pulvret i något som ditt djur tycker om.

Se informationsfilmen som blivit en succé på YouTube!
https://youtu.be/Ea8BuTUGgf0

Leveranstid:

399 kr / 279 kr

Artikelnr:
2-34-036


Pilotstudie:
I en pilotstudie utförd av nio kennlar i Sverige under fästingsäsongen 2010 bekräftades att dagligt intag av Fixodida Zx ger en markant minskning av fästingangrepp.

• 35 % av djuren blev helt fästingfria efter sex dagar.
• 52 % av djuren fick som högst fem fästingar under hela testperioden.
• Fästingangreppen minskade så att djuren de sista sex dagarna i genomsnitt bara fick ett fästingangrepp var femte dag (1.26 på 6 dagar).
Innehåller:Pulver
Övrigt:Mot fästingar och parasiter
Storlek:60g/180ml
Varumärke:Fixodida